In dit artikel zullen we het onderwerp Český rozhlas verkennen en dieper ingaan op het belang ervan in verschillende contexten. Český rozhlas is in de loop van de tijd het onderwerp van belangstelling en debat geweest, en de invloed ervan is op verschillende gebieden waargenomen, van populaire cultuur tot wetenschap en politiek. Door de geschiedenis heen heeft Český rozhlas een belangrijke rol gespeeld in de samenleving, en de relevantie ervan is nog steeds duidelijk. In dit artikel zullen we kijken naar de vele facetten van Český rozhlas, de impact ervan op ons leven en hoe het zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.
Kantoor van Český Rozhlas in Praag
De Český Rozhlas (Tsjechische Radio-omroep, ČRo) is de publieke radio-omroep van Tsjechië. Het is de tegenhanger van de Česká televize, die de publieke televisie-uitzendingen verzorgt. Het hoofdkantoor van de Český Rozhlas is gevestigd in de Praagse wijk Vinohrady.
De ČRo biedt de volgende radiozenders aan:
ČRo 1 - Radiožurnál: Zender met nieuws- en informatieprogramma's, interviews, sport, verkeersinformatie en religie- en minderheidsprogramma's. De uitzendingen zijn in heel Tsjechië te ontvangen via Ultrakorte golf. De ČRo 1 is de meestbeluisterde zender van het land.
ČRo 2 - Praha: Zender met praatprogramma's, kinderradio, familieprogramma's, volksmuziek en gouwe ouwe. De uitzendingen zijn in heel Tsjechië te ontvangen via Ultrakorte golf.
ČRo 3 – Vltava: Zender met cultuur, klassieke muziek, jazz en literatuurprogramma's. De uitzendingen zijn in heel Tsjechië te ontvangen via Ultrakorte golf.
ČRo 4 – Radio Wave: Jeugdzender. Te ontvangen in de omgeving van Praag.
ČRo 7 - Radio Praag: Wereldomroep in het Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans en Tsjechisch. Te ontvangen via de korte golf en via satelliet en internet.