130° westerlengte

Tegenwoordig is 130° westerlengte een onderwerp dat op verschillende gebieden grote relevantie heeft verworven. Zowel in het persoonlijke leven als in de werkomgeving heeft 130° westerlengte een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop mensen in hun dagelijks leven met elkaar omgaan en functioneren. Sinds zijn opkomst is 130° westerlengte het onderwerp geweest van studie, debat en analyse, wat aanleiding heeft gegeven tot een veelheid aan perspectieven en benaderingen over het belang en de gevolgen ervan. In dit artikel zullen we verschillende facetten van 130° westerlengte onderzoeken, van zijn oorsprong tot zijn evolutie vandaag de dag, om de invloed ervan op onze samenleving beter te begrijpen.

130° westerlengte (Aarde)
130°
130e meridiaan westerlengte

De 130° westerlengte op de Meridiaan van Greenwich is een lengtegraad, onderdeel van geografische positieaanduiding in bolcoördinaten. De lijn loopt vanaf de Noordpool naar de Noordelijke IJszee, Noord-Amerika, de Grote Oceaan, de Zuidelijke Oceaan en Antarctica naar de Zuidpool.

De 130° westerlengte vormt een grootcirkel met de 50° oosterlengte. De meridiaanlijn begint bij de Noordpool en eindigt bij de Zuidpool. De 130° westerlengte gaat door de volgende landen, gebieden of zeeën.

Land, gebied of zee Nauwkeurigere gegevens
Noordelijke IJszee
Beaufortzee
Vlag van Canada Canada Northwest Territories
Yukon
Northwest Territories
Yukon
British Columbia
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten Alaska
Vlag van Canada Canada British Columbia, Pitt Island en Banks Island
Grote Oceaan Vlag van Pitcairneilanden Pitcairneilanden
Zuidelijke Oceaan
Antarctica Niet-toegeëigend gebied in Antarctica

Zie ook