In de wereld van vandaag speelt Ann Pouder een cruciale rol in het dagelijks leven van mensen. Of het nu gaat om inspiratiebron, studieobject of historische referentie: Ann Pouder is een thema dat degenen die zich verdiepen in het uitgestrekte universum ervan voortdurend verrast en fascineert. Door de jaren heen heeft Ann Pouder de aandacht getrokken van onderzoekers, kunstenaars, wetenschappers en liefhebbers van kennis, die uren en uren van studie en contemplatie hebben besteed aan het begrijpen van het belang ervan in de samenleving. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Ann Pouder onderzoeken en ontdekken hoe dit verschillende gebieden van het menselijk leven heeft beïnvloed.
Ann Alexander Pouder (Leicester (Engeland), 8 april 1807 - Baltimore (Verenigde Staten), 10 juli 1917) was een van de eerste bekende minstens 110-jarigen in de wereld (zij werd 110 jaar, 3 maanden en 2 dagen oud). Haar foto verscheen in een artikel over deze categorie van mensen in de uitgave van juni 1919 van het National Geographic Magazine. Zij werd geboren in Engeland en stierf in Baltimore (Maryland) in de Verenigde Staten.
De gegevens over haar leeftijd zijn geverifieerd en bevestigd door het departement van gezondheid van de stad Baltimore, waar zij stierf, en door Alexander Graham Bell tijdens zijn werk voor het door hemzelf opgerichte Genealogical Record Office (een genealogisch instituut) in Washington D.C., dat zich toespitste op onderzoek naar erfelijke factoren bij het behalen van een hoge ouderdom.