Argusvissen

In dit artikel gaan we de spannende wereld van Argusvissen verkennen. Argusvissen is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld, waardoor een ongekende belangstelling is ontstaan ​​in verschillende gemeenschappen en sectoren. Door de jaren heen heeft Argusvissen een aanzienlijke impact gehad op de samenleving, door de manier te beïnvloeden waarop mensen met elkaar omgaan, communiceren en naar de wereld om hen heen kijken. Sinds zijn opkomst is Argusvissen het onderwerp geweest van debat, studie en bewondering, waardoor het een fascinerend en voortdurend evoluerend onderwerp is. Via dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Argusvissen en onderzoeken we de oorsprong, de impact en de relevantie ervan vandaag de dag.

Argusvissen
Argusvis (Scatophagus argus)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Superklasse:Osteichthyes (Beenvisachtigen)
Klasse:Actinopterygii (Straalvinnigen)
Onderklasse:Neopterygii (Nieuwvinnigen)
Infraklasse:Teleostei (Beenvissen)
Superorde:Acanthopterygii (Stekelvinnigen)
Orde:Perciformes (Baarsachtigen)
Onderorde:Acanthuroidei (Doktersvisachtigen)
Familie
Scatophagidae
Gill, 1883
Geslachten[1]
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Argusvissen op Wikispecies Wikispecies
(en) World Register of Marine Species
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Vissen

Argusvissen (Scatophagidae) vormen een familie binnen de baarsachtige vissen.

Kenmerken

Ze hebben een hoog en afgeplat lichaam. De eerste vier vinstralen van de aarsvin zijn stekelvormig. De grootste soorten kunnen 38 centimeter lang worden en in gevangenschap 20 jaar oud worden.

Leefwijze

Ze eten voornamelijk algen en uitwerpselen waar de wetenschappelijk naam naar verwijst; scato-faag betekent 'ontlasting-etend'.

Verspreiding en leefgebied

Deze kleine familie wordt aangetroffen in de Indische en westelijke Grote Oceaan en is ook bekend als aquariumvis. De jonge vissen leven voornamelijk in zoet water, volwassener exemplaren gedijen het best in brak water.

Geslachten