In de wereld van vandaag heeft Arthur Mayeur een ongekende relevantie gekregen. Sinds zijn opkomst heeft het de aandacht en interesse van talloze individuen getrokken en is het een terugkerend gespreksonderwerp op alle gebieden geworden. De impact ervan heeft zich naar alle uithoeken van de wereld verspreid, waardoor er vurige belangstelling is gewekt en verhitte debatten zijn ontstaan. Arthur Mayeur heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de samenleving en heeft een aanzienlijke invloed gehad op de manier waarop mensen de wereld om hen heen waarnemen. In dit artikel zullen we het fenomeen Arthur Mayeur diepgaand onderzoeken, waarbij we de oorsprong, evolutie en impact ervan vandaag analyseren.
Arthur Joseph Marie Mayeur (Kortrijk, 17 december 1882 - 28 september 1954) was een Belgisch politicus voor de Katholieke Partij, die onder meer burgemeester was.
Mayeur was de zoon van Julien Mayeur en Clémence Baert. Hij trouwde op 12 oktober 1918 met Marie-Louise Pieters. Hij was drukker, voorzitter van de vakvereniging van drukkers (1899) en werd vakbondssecretaris voor het ACV.
Hij werd verkozen voor de Christen-Werklieden in Kortrijk tot:
In 1921 werd Mayeur verkozen tot provincieraadslid en bleef dit tot eind 1932. Van 1927 tot aan zijn ontslag was hij voorzitter van de raad.
In november 1932 werd hij verkozen tot Kamerlid voor het arrondissement Kortrijk, en bleef dit tot in 1936.
Mayeur was verder ook:
Voorganger: Leopold Gillon |
Burgemeester van Kortrijk 1933-1948 |
Opvolger: Alfred de Taeye |