Augustinus Terwesten

In het artikel van vandaag zullen we de fascinerende wereld van Augustinus Terwesten verkennen. Van de impact ervan op de samenleving tot de verschillende toepassingen ervan vandaag de dag is Augustinus Terwesten een onderwerp van interesse en relevantie geworden op verschillende gebieden. In dit artikel zullen we de evolutie ervan in de loop van de tijd analyseren, de invloed ervan op de populaire cultuur, evenals het belang ervan op wetenschappelijk en technologisch gebied. Ga met ons mee op deze ontdekkings- en leerreis, waar we alle relevante aspecten van Augustinus Terwesten en de impact ervan op de wereld van vandaag zullen onderzoeken.

Augustinus Terwesten
Augustinus Terwesten. Zelfportret. Ca. 1700.
Augustinus Terwesten. Zelfportret. Ca. 1700.
Persoonsgegevens
Bijnaam Patrijs, Snip
Geboren 4 mei 1649
Overleden 21 januari 1711
Geboorteland Nederland
Beroep(en) schilder, decoratieschilder, graveur, tekenaar
Oriënterende gegevens
Jaren actief 1664-1711
Stijl(en) Barok
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Augustinus Terwesten (I) (Den Haag, 4 mei 1649Berlijn, 21 januari 1711) was een Nederlands schilder, graveur en tekenaar behorend tot de Hollandse School.[1]

Hij was een broer van Elias en Mattheus Terwesten en was van 1664 tot 1690 werkzaam in zijn geboortestad Den Haag, waar hij les kreeg van Willem Doudijns en Willem Nicolaes. Omstreeks het Rampjaar 1672 vertrok hij via Duitsland naar Rome, waar hij ongeveer drie jaar verbleef. In 1677 keerde hij via Venetië, Frankrijk en Engeland terug naar Den Haag, waar hij in 1678 aankwam. Omstreeks 1682 (?) richtte hij samen met een aantal andere Haagse schilders de tekenacademie van de Confrerie Pictura op. Op 12 april 1692 werd hij in dienst genomen als hofschilder door keurvorst Frederik III van Brandenburg, de latere koning in Pruisen. In 1696 was hij een van de medeoprichters van de Berlijnse kunstacademie.

Terwesten was leraar van zijn beide broers, Ezaias en Mattheus, maar ook van Frans Beeldemaker, Nikolaus Bruno Belau, Andries Bertoen, Jacobus Bisschop, Nicolaes Hooft, Cornelis Michiarus en een zekere Sandbeeck.

Van Terwesten zijn onder meer bekend: allegorieën, historiestukken, portretten en architectuurstukken.

Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Augustinus Terwesten (I) op Wikimedia Commons.