Baba au rhum

In de wereld van vandaag is Baba au rhum een relevant onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Of het nu komt door de impact ervan op de samenleving, de invloed ervan op de populaire cultuur of het belang ervan in de academische wereld, Baba au rhum is een onderwerp van algemeen belang geworden dat tot verhitte discussies en hartstochtelijke debatten heeft geleid. Vanaf het ontstaan ​​tot aan de huidige evolutie heeft Baba au rhum een onuitwisbare stempel op de geschiedenis gedrukt, waardoor het een onderwerp is geworden dat de moeite waard is om diepgaand te onderzoeken om de ware reikwijdte en betekenis ervan in de wereld van vandaag te begrijpen.

Baba au rhum

Baba au rhum is een klassiek nagerecht uit de Franse keuken.

In essentie bestaat het uit kleine champignongrote tulbanden of cakejes die tezamen in een pot met rum zitten. De cakejes zijn doordrenkt van de rum(stroop).

Geschiedenis

De baba kreeg bekendheid in de 18e eeuw, toen de Poolse koning Stanislaus Leszczyński de zoetigheid in Frankrijk invoerde bij zijn schoonzoon, de Franse koning Lodewijk XV, nadat hij uit Polen verbannen was en in Lotharingen hertog was geworden. Het oorspronkelijk Poolse dessert heette babka of baba.

De eerste baba's werden gemaakt met tokai,[bron?] totdat bakker Nicolas Stohrer uit Parijs de rumstroop introduceerde. De Babà (met rum of limoncello) is ook een van de beroemdste cakes in het Zuid-Italiaanse Napels.