In dit artikel gaan we dieper in op Ballon d'Or 1963 en de impact ervan op onze samenleving. Ballon d'Or 1963 is een onderwerp dat de afgelopen jaren grote belangstelling heeft gewekt en aanleiding heeft gegeven tot intense debatten en reflecties op verschillende gebieden. Door de geschiedenis heen is Ballon d'Or 1963 een bepalende factor geweest in het leven van mensen, en heeft het de manier beïnvloed waarop zij denken, handelen en zich verhouden tot hun omgeving. In deze zin is het van cruciaal belang om het belang van Ballon d'Or 1963 vandaag de dag te begrijpen, evenals de implicaties die het heeft op ons dagelijks leven. Met dit artikel willen we licht werpen op dit onderwerp en de verschillende facetten ervan analyseren, om bij te dragen aan een beter begrip en aanpak van Ballon d'Or 1963 in de huidige context.
De Ballon d'Or 1963 was de 8e editie van de voetbalprijs georganiseerd door het Franse tijdschrift France Football. De prijs werd gewonnen door de Sovjet Lev Jasjin (Dinamo Moskou).
De jury was samengesteld uit 21 journalisten die aangesloten waren bij de volgende verenigingen van de UEFA: West-Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Tsjecho-Slowakije, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Engeland, Luxemburg, Italië, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, Zwitserland, Turkije Sovjet-Unie en Joegoslavië.
De resultaten van de stemming werden gepubliceerd in editie 927 van France Football op 17 december 1963.
Elk jurylid koos de beste vijf spelers van Europa. De speler op de eerste plaats kreeg vijf punten, de tweede keus vier punten en zo verder. Op die wijze werden 315 punten verdeeld, 105 punten was het maximale aantal punten dat een speler kon behalen (in geval van een negentien koppige jury).