Berkeley Software Distribution

Tegenwoordig is Berkeley Software Distribution nog steeds een onderwerp van grote relevantie en interesse voor een groot aantal mensen over de hele wereld. Decennia lang is Berkeley Software Distribution het onderwerp geweest van debatten, onderzoek en discussies op verschillende kennisgebieden, maar ook in de samenleving in het algemeen. De impact en betekenis ervan maken het tot een onderwerp van voortdurende studie en reflectie, wat nieuwe perspectieven, ontdekkingen en standpunten blijft genereren. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Berkeley Software Distribution onderzoeken, de invloed ervan op verschillende gebieden en het belang ervan vandaag de dag.

Berkeley Software Distribution (BSD) is een afgeleide van Unix van de Universiteit van Californië - Berkeley die in de jaren zeventig werd verspreid. De naam wordt ook gebruikt voor de moderne afgeleiden van deze distributie.

Op dit moment[(sinds) wanneer?] bestaan er vier hoofdvarianten die onder de BSD-licentie worden ontwikkeld: FreeBSD, OpenBSD, NetBSD en PC-BSD. Darwin, de BSD-kern van het besturingssysteem macOS van Apple, is beschikbaar als een volledig functioneel opensourcebesturingssysteem voor x86-computers (voorheen ook voor PowerPC-computers). De grafische systemen Aqua en Quartz en vele andere propriëtaire aspecten van macOS blijven echter closed-source. Verschillende Darwin-ontwikkelaars zijn ook FreeBSD committers, en vice versa.[1]

Stamboom van Unix-versies

Afstamming van Unix-versies
Afstamming van Unix-versies

Zie ook

Zie de categorie Berkeley Software Distribution van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.