Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984

In dit artikel verkennen we het fascinerende leven van Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984, een personage dat een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de mensheid. Van zijn bescheiden begin tot zijn opkomst tot roem, we zullen ingaan op de meest intieme details van zijn carrière. Daarnaast zullen we zijn impact op de samenleving en zijn blijvende nalatenschap analyseren. Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 is voor velen een bron van inspiratie geweest en via dit artikel hopen we licht te werpen op zijn leven en belangrijke bijdragen.

In het Nederlandse Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984 (BBRA) was de salariëring van de burgerlijke rijksambtenaren geregeld. Voor politie en defensie zijn afwijkende regelingen opgesteld.

Kenmerkend voor het BBRA was de indeling in 19 schalen met een vast aantal tussenstappen, de zogenaamde periodieken. (Verder waren er salarisschalen voor de zogeheten Rijksschoonmakers en arbeidsbeperkten.)

De invoering van het BBRA maakte een einde aan allerlei functiebenamingen zoals hoofdcommies, referendaris en schrijver 1e, 2e of 3e klas, maar ook aan de grote hoeveelheid schalen en tussenschalen die voor die tijd bestonden.

Met de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is het BBRA per 1 januari 2020 vervallen. Daarvoor in de plaats is de CAO Rijk gekomen.

Zie ook