Billunger Mark

In dit artikel wordt het onderwerp Billunger Mark vanuit verschillende perspectieven en benaderingen behandeld, om een ​​alomvattende en gedetailleerde visie te geven op deze kwestie die vandaag de dag zo relevant is. Historische, culturele, sociale en economische aspecten gerelateerd aan Billunger Mark zullen worden geanalyseerd, waarbij ook de nadruk zal worden gelegd op de impact ervan op het dagelijks leven van mensen. Door middel van uitgebreid onderzoek en het verzamelen van relevante informatie is het doel om de lezer een diepgaand en actueel begrip van Billunger Mark te bieden, met als doel zijn kennis uit te breiden en reflecties over dit onderwerp te genereren.

Billunger Mark is een 19e-eeuwse term om het markgraafschap van Herman Billung aan te geven in de 10e eeuw.

Ten tijde van het Rooms-Duitse Rijk verkreeg Billung, een vazal van keizer Otto I, dit gebied veroverd op de Denen, Abodriten en andere Slaven en de Saksen. Deze laatsten waren reeds verslagen door Karel de Grote een eeuw eerder. Vermoedelijk heeft het markgraafschap van Billung bestaan gedurende de jaren 936 - 982[1]. Het was gelegen ten noordoosten van de rivier de Elbe.

Kaart (ca. 1000) met de stammen van de Abriten-confederatie

Het markgraafschap onder Saksisch bestuur kwam in verval na de Slavische opstand van het jaar 983. In de 11e eeuw geraakte het in de invloedssfeer van het nieuwe hertogdom Pommeren.