Billy Gilbert

In de wereld van vandaag is Billy Gilbert een onderwerp geworden dat steeds belangrijker wordt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is Billy Gilbert een referentiepunt geworden in het dagelijks leven van veel mensen, dat alles beïnvloedt, van hun consumptiebeslissingen tot hun manier van omgaan met anderen. Door de geschiedenis heen is Billy Gilbert het onderwerp geweest van debat en analyse, waarbij eindeloze meningen en perspectieven zijn voortgekomen die de impact ervan op de samenleving proberen te begrijpen. In dit artikel zullen we de belangrijkste elementen onderzoeken die Billy Gilbert vandaag de dag tot een relevant onderwerp maken, evenals de evolutie ervan in de loop van de tijd en de invloed ervan op verschillende aspecten van het moderne leven.

Billy Gilbert
Billy Gilbert (1954)
Billy Gilbert (1954)
Algemene informatie
Volledige naam William Gilbert Barron
Geboren 12 september 1894
Overleden 23 september 1971
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1929-1962
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Billy Gilbert, artiestennaam van William Gilbert Baron, (Louisville (Kentucky), 12 september 1894 - Hollywood (Californië), 23 september 1971) was een Amerikaans acteur die hoofdzakelijk in komische films speelde. Gilbert speelde in negen Laurel & Hardy-films een prominente rol, maar hij heeft ook met Charlie Chaplin en Buster Keaton samengewerkt.

Twee van zijn bekendste rollen zijn:

  • De mallotige veldmaarschalk Herring in The Great Dictator van Charlie Chaplin. Rijksmaarschalk Hermann Göring uit nazi-Duitsland stond model voor dit karakter. Als dictator Adenoid Hynkel per ongeluk van de trap valt door Herrings toedoen rukt Hynkel woedend alle medailles van Herrings uniform.
  • Professor Theodor von Schwarzenhoffen in The Music Box van Laurel & Hardy. Als hij pianotransporteurs Laurel en Hardy op de trap wil passeren stelt Hardy voor eromheen te lopen. Rood aanlopend roept hij in een pseudo-Pruisisch dialect: "What, walk AROUND?! ME, Professor Theodore Von Schwarzenhoffen, M.D., A.D., D.D.S., F.L.D., F-F-F-AND F, SHOULD WALK AROUND?!!" Later blijkt dat de piano door Laurel & Hardy in zijn huis is bezorgd als verrassing voor zijn verjaardag. Hij is er niet blij mee: "Piano? Piano?! I hate and detest pianos! They are mechanical blunderbusses! Take it out of here before I commit murder!"