Brandpunt Reporter

Tegenwoordig is Brandpunt Reporter een veelbesproken en zeer relevant onderwerp in onze samenleving. De impact ervan heeft zich uitgebreid tot alle gebieden van ons leven, van politiek tot technologie, cultuur en persoonlijke relaties. Brandpunt Reporter heeft de aandacht getrokken van experts en het grote publiek en heeft gepassioneerde debatten en actie tot gevolg gehad. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Brandpunt Reporter onderzoeken, het belang ervan in de wereld van vandaag en de mogelijke implicaties die het heeft voor de toekomst.

Brandpunt Reporter
Speelduur per afl. 30 minuten
Regie Bart Nijpels
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 1991
Einde 2015
Netwerk of omroep KRO (1991-2015)
KRO-NCRV (2015)
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Brandpunt Reporter, voorheen KRO Reporter, was een onderzoeksjournalistiek televisieprogramma van de KRO-NCRV (voorheen KRO). De eerste uitzending was in 1991.

Achtergrond

Het programma heeft spraakmakende uitzendingen op zijn naam, bijvoorbeeld over de JSF, Dirk Scheringa, een reeks uitzendingen over de Hofstadgroep en de Nederlandse missie in Afghanistan, de macht van koningin Beatrix, Gladio, de terroristenafdeling van de EBI in Vught, Facebook, de Hells Angels, medische fouten bij orthopedische implantaten, de PVV in Europa, en de arbeidsomstandigheden en het brandstofbeleid bij Ryanair. De eindredacteur van het programma is Bart Nijpels, tevens programmamaker.

Na meerdere namen gehad te hebben werd in januari 2013 bekend dat het programma verdergaat als Brandpunt Reporter.[1]