Brummel-klasse

In dit artikel gaan we in op de kwestie van Brummel-klasse, die de afgelopen jaren aan belang heeft gewonnen. Brummel-klasse is een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van mensen op verschillende terreinen, van academici tot professionals, vanwege de impact en relevantie ervan in de huidige samenleving. Door de geschiedenis heen is Brummel-klasse het voorwerp geweest van studie, debat en reflectie, wat het belang ervan in verschillende disciplines aantoont. In dit artikel zullen we ons verdiepen in de wereld van Brummel-klasse, waarbij we de verschillende facetten ervan, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de invloed ervan op de hedendaagse samenleving onderzoeken.

Brummel-klasse
Brummel-verbond langs een zandpad
Brummel-verbond langs een zandpad
Syntaxonomische indeling
Klasse
Lonicero-Rubetea plicati
Haveman, Scham. & Stort. 1999
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons

De brummel-klasse (Lonicero-Rubetea plicati) is een klasse van syntaxa die braamstruweelgemeenschappen omvat op zure, oligotrofe tot meso-oligotrofe, vochtige tot droge zandgronden. Het vegetatieaspect van de begroeiingen wordt hoofdzakelijk bepaald door halfstruiken.

Naamgeving en codering

Synoniemen
Lonicero periclymeni-Rubetea plicati Haveman, Scham. & Stort. 1999

De wetenschappelijke naam Lonicero-Rubetea plicati is afgeleid van de botanische namen van de soorten wilde kamperfoelie (Lonicera periclymenum) en geplooide stokbraam (Rubus plicatus).

Onderliggende syntaxa in Nederland en Vlaanderen

De klasse kent in Nederland slecht één orde, de brummel-orde (Rubetalia plicati). Deze orde heeft tevens maar één verbond, het brummel-verbond (Lonicero-Rubion), dat in Nederland door een viertal associaties wordt vertegenwoordigd. Daarnaast kent de klasse één rompgemeenschap.

  • rompgemeenschap met geplooide stokbraam (RG Rubus plicatus-)

Fotogalerij

Zie ook

  • (en) Lonicero-Rubetea plicati op FloraVeg.EU
Zie de categorie Lonicero-Rubetea plicati van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.