Buslijn 77 (Rotterdam)

Tegenwoordig is Buslijn 77 (Rotterdam) een onderwerp dat van groot belang is voor een breed spectrum van mensen. Zowel op academisch gebied als in de arbeidswereld heeft Buslijn 77 (Rotterdam) een ongekend belang gekregen vanwege de vele implicaties ervan in de huidige samenleving. Van de impact ervan op de economie tot de invloed ervan op politiek en cultuur, Buslijn 77 (Rotterdam) is een onderwerp van voortdurend debat geworden. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Buslijn 77 (Rotterdam) onderzoeken en de relevantie ervan in verschillende contexten analyseren. Vanaf het begin tot aan de toekomstige projectie blijft Buslijn 77 (Rotterdam) grote belangstelling en controverse genereren, dus het is essentieel om ons begrip te verdiepen om de uitdagingen en kansen ervan effectief aan te pakken.

Buslijn 77
Totale lengte7.2 km
Huidige statusin gebruik
6-4-2 en gemaksbus doorRET
Buslijn 77
uKBHFa 0.0 Zuidplein perron B
uHST 0.8 Ikazia Ziekenhuis
uHST 1.2 Strevelsweg
uHST 2.0 Sandelingplein
uHST 2.6 Breeplein
uHST 3.0 Randweg
uHST 3.4 Hillevliet
uHST 3.7 Polderlaan
uHST 4.1 Christiaan de Wetstraat
uHST 4.3 Martinus Steynstraat
uHST 4.6 Afrikaanderplein
uBHF 5.1 Rijnhaven
uHST 5.9 Lombokstraat
uHST 6.2 Rechthuislaan
uHST 6.5 Katendrechtsestraat
uHST(R) 6.7 Katendrechtse Hoofd
uKBHFe 7.2 SS Rotterdam

Buslijn 77 is een buslijn in de gemeente Rotterdam, die wordt geëxploiteerd door de RET. De lijn verbindt het winkelcentrum en OV-knooppunt Zuidplein met de Strevelsweg, Randweg, Hillevliet, Putselaan, Afrikaanderplein, Rijnhaven en de wijk Katendrecht naar het SS Rotterdam. De lijn staat tussen Rijnhaven metro en de SS Rotterdam bekend als een 6-4-2 bus, op de rest van de lijn is het een Gemaksbus.

Geschiedenis

De huidige lijn is ingesteld per 10 januari 2005. Sinds 7 februari 1968 bestond er reeds een lijn 77 die reed vanaf de Katendrechtse Lagedijk in de Carnisserbuurt via de Dorpsweg, de Slinge, Dordtsestraatweg door de Afrikaanderwijk naar Rijnhaven. Nog datzelfde jaar werd de lijn doorgetrokken naar Katendrecht. In het kader van bezuinigingen verdween deze lijn in 2004. Door protesten van de bevolking keerde de lijn na korte tijd terug maar met een gewijzigde kortere route.