CLECOM

Het volgende artikel gaat in op het onderwerp CLECOM, dat al lange tijd een onderwerp van grote belangstelling is. CLECOM is een onderwerp dat op verschillende gebieden tot discussie heeft geleid en de nieuwsgierigheid van velen heeft gewekt. Door de geschiedenis heen is CLECOM het onderwerp geweest van studie en onderzoek, wat heeft geleid tot belangrijke ontdekkingen en vooruitgang in het begrip van dit onderwerp. In dit artikel worden verschillende aspecten met betrekking tot CLECOM onderzocht, waarbij wordt ingegaan op het belang, de impact en de mogelijke implicaties ervan in verschillende contexten. Daarnaast zullen verschillende perspectieven en benaderingen worden geanalyseerd om CLECOM en de implicaties ervan vandaag de dag beter te begrijpen.

CLECOM (Check List of European Continental Mollusca) is een werkgroep die zich bezighoudt met de taxonomie van de continentale mollusken (land en zoet water).

Ze publiceert onder meer een bestand met geldige en ongeldige namen van alle Europese land- en zoet watersoorten.

Voor de mariene slakken bestaat een soortgelijke werkgroep (CLEMAM).

CLEMAM en CLECOM werden ingesteld tijdens het 10e Internationale Malacologische Congres van de Unitas Malacologica in 1989.

In de werkgroepen werken vooraanstaande malacologen uit verschillende Europese landen aan een namenlijst van alle Europese mollusken, die in lijn is met de "Code of Zoological Nomenclature" en waar alle Europese malacologen het zo veel mogelijk over eens zijn.

De gegevens over mollusken in het 'Fauna Europaea project' van de Europese Commissie zijn gebaseerd op het CLECOM onderzoek[1].