In de wereld van vandaag is Chevrolet TrailBlazer een relevant onderwerp geworden en van algemeen belang voor mensen overal ter wereld. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering heeft Chevrolet TrailBlazer een leidende rol in ons leven op zich genomen en alles beïnvloed, van onze manier van werken tot onze persoonlijke relaties. Dit artikel onderzoekt grondig de impact en het belang van Chevrolet TrailBlazer in de moderne samenleving, en biedt een gedetailleerde analyse van de implicaties ervan op verschillende aspecten van ons leven. Of het nu gaat om var1 als publiek figuur, historische gebeurtenis of sociaal fenomeen, de relevantie ervan overstijgt grenzen en verdient het om vanuit verschillende perspectieven te worden onderzocht.
De Chevrolet TrailBlazer is een SUV van General Motors.
Van 1998 tot 2001 was TrailBlazer een versie van de S-10 Blazer LT met meer luxe en uitrusting.
In 2001 maakte General Motors van de TrailBlazer een apart model, dat tot 2008 werd geproduceerd. Hij was met vier motoren te verkrijgen: een 4,2 L zes-in-lijn en drie 5,3–6 L V8's. Een 41 cm verlengde EXT met derde zitrij werd tot 2006 aangeboden. In dat jaar verscheen de krachtiger SS-versie, die de motor van de toenmalige Corvette meekreeg. In 2008 werd het model opgevolgd door de Traverse.
Een tweede generatie van de TrailBlazer kwam in 2012 op de markt, maar niet in Noord-Amerika. Hij werd wel in onder meer Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten verdeeld. In Australië en Nieuw-Zeeland werd hij verkocht onder de merknaam Holden, eerst als Colorado 7 en vanaf 2016 als TrailBlazer. Er was keuze uit drie motoren: een 3,6 L V6-benzinemotor en twee Duramax-diesels van 2,5 en 2,8 L.
Een volledig nieuwe TrailBlazer verscheen in 2020 in Azië en Noord-Amerika. Deze keer was het een kleinere cross-over. Hij werd door GM Korea ontwikkeld en in Zuid-Korea en China geproduceerd.
Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Chevrolet TrailBlazer (SUV) op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.