China National Space Administration

In de wereld van vandaag is China National Space Administration een onderwerp van groot belang en interesse geworden voor een grote verscheidenheid aan individuen en organisaties. Van de impact ervan op de samenleving tot de gevolgen ervan voor de economie heeft China National Space Administration de aandacht getrokken van zowel experts als gewone mensen. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met China National Space Administration, van de evolutie ervan in de loop van de tijd tot de invloed ervan op de wereld van vandaag. Door middel van een diepgaande analyse zullen we proberen het belang van China National Space Administration beter te begrijpen en hoe het ons heden en de toekomst vormgeeft.

China National Space Administration (CNSA)
China National Space Administration
China National Space Administration
Geschiedenis
Opgericht 22 April 1993
Structuur
Voorzitter Zhang Kejian
Directeur
Werkgebied Ruimtevaart
Plaats Vlag van China China
Hoofdkantoor Haidian, Peking
Media
Website http://www.cnsa.gov.cn
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart
Lanceertoren in Jiuquan

De China National Space Administration (CNSA) (Nederlands: "Chinees nationaal ruimteagentschap") is de nationale ruimtevaartorganisatie van de Volksrepubliek China. Ze is verantwoordelijk voor het onderzoek, de ontwikkeling en lancering van ruimtetechnologieën. China heeft als opkomende wereldmacht grote ruimteambities en behoort al tot de weinige landen die dankzij het Shenzhouprogramma een ruimtewandeling heeft gerealiseerd.

Tijdens de Chang'e 4 missie van CNSA in 2019 werd de allereerste landing van een ruimtevaartuig aan de achterkant van de maan uitgevoerd waarbij de Yutu-2 maanrover werd afgeleverd.[1]

China is ook actief op de planeet Mars. In 2020 werd tijdens de Tianwen-1 missie de Zhurong Marsrover succesvol afgeleverd.[2]

Lanceerbasis

Referenties

  1. Van Driessche, Charlotte; Stefan Grommen, Primeur voor China: ruimtesonde landt op achterkant van de maan en stuurt eerste foto door. VRT.be (3 januari 2019). Gearchiveerd op 18 april 2022. Geraadpleegd op 18 april 2022.
  2. (en) Westcott, Ben; Sarah Faidell, China just became the second country to drive a rover on the surface of Mars. CNN (22 mei 2021). Gearchiveerd op 23 mei 2021. Geraadpleegd op 22 mei 2021.