In dit artikel zullen we het onderwerp Corinne Hemink behandelen, dat op verschillende gebieden aan relevantie heeft gewonnen. Corinne Hemink is een onderwerp dat de belangstelling heeft gewekt van specialisten en het grote publiek, waardoor debat en discussie over de implicaties en consequenties ervan is ontstaan. Door de jaren heen is Corinne Hemink geëvolueerd en heeft het nieuwe aspecten verworven die een diepgaande analyse vereisen. Daarom is het van het grootste belang om alle aspecten die verband houden met Corinne Hemink grondig te begrijpen, en in dit artikel zullen we ons verdiepen in de betekenis ervan, de impact ervan op de samenleving en de mogelijke alternatieven om dit effectief aan te pakken.
Corinne Hemink-van den Hoeven (Utrecht, 12 april 1950) is een Nederlands documentairemaker (voor zowel radio als voor tv).
Na een universitaire opleiding (onderwijswetenschappen met een minor perswetenschappen) eerst aan de VU, later aan de GU in Amsterdam, kwam ze in 1980 in dienst bij de NOS, later bij de NPS. Daar was ze programmamaker van programma's als 'Een Leven lang' gevolgd door 'Radioatelier', later gevolgd door 'Holland Doc Radio' (NPS).
Voor haar programma met Marten Toonder ontving ze in 1992 de Zilveren Reissmicrofoon.
Corinne Hemink-van den Hoeven is zich sinds de jaren 90 gaan richten op film. Zo maakte ze verschillende documentaires, onder andere over de psychiater prof. dr. Kuiper. Zij is de weduwe van Harry Hemink (1948-2003), voormalig algemeen directeur NCRV.