Dambreuk bij Baia Mare

Vandaag gaan we het hebben over Dambreuk bij Baia Mare, een onderwerp dat de laatste tijd veel belangstelling en debat heeft gegenereerd. Dambreuk bij Baia Mare is een probleem dat mensen van alle leeftijden, geslachten en sociale klassen treft, en de impact ervan is voelbaar in verschillende aspecten van het dagelijks leven. Terwijl we de verschillende aspecten van Dambreuk bij Baia Mare blijven onderzoeken, is het belangrijk om de relevantie ervan in gedachten te houden en hoe het ons leven kan beïnvloeden. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende aspecten van Dambreuk bij Baia Mare, analyseren we de implicaties ervan en geven we nuttige informatie om dit onderwerp beter te begrijpen. Dus ga met ons mee op deze ontdekkingsreis terwijl we meer ontdekken over Dambreuk bij Baia Mare en het belang ervan in onze samenleving!

Het water stroomt door Baia Mare

De dambreuk bij Baia Mare was een milieuramp nabij Baia Mare in Roemenië waarbij cyanide in de rivier de Someș kwam bij het goudwinningsbedrijf Aurul, een joint venture van de Roemeense overheid en het Australische bedrijf Esmeralda Exploration.

De dambreuk vond plaats op 30 januari 2000 en 100.000 m3 met cyanide vervuild water verspreidde zich over landbouwgrond en daarna in de Someș.[1] Het water bereikte de rivieren de Tisza en de Donau en zorgde voor grote vissterfte in Roemenië, Hongarije en het voormalig Joegoslavië.