In de wereld van vandaag is Diepert een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van mensen van alle leeftijden en achtergronden. In de loop van de tijd heeft Diepert aan relevantie gewonnen op verschillende gebieden, van politiek en economie tot cultuur en samenleving. Of het nu gaat om een technologische vooruitgang, een historische gebeurtenis, een publieke figuur of welk ander aspect dan ook, Diepert is erin geslaagd een aanzienlijke invloed te hebben op de manier waarop we denken en handelen. In dit artikel zullen we de impact en het belang van Diepert verder onderzoeken, evenals de implicaties ervan in de wereld van vandaag.
Diepert is een zeer kleine nederzetting in de Belgische Eifel, die uit slechts één huis met twee inwoners bestaat (per 31 december 2016)[1] en behoort tot de gemeenschap Burg-Reuland in de Duitstalige Gemeenschap.
Diepert ligt op een heuvel direct aan de Duitse grens in het Ourdal, een paar kilometer ten zuiden van het dorp Weweler en een paar kilometer ten oosten van het dorp Stoubach.
Het enige huis in Diepert is het Gasthof Zum Jägerhaus, dat al drie generaties in het bezit is van de familie Schröder. In 1925 moest de toenmalige herbergier Peter Schröder kiezen tussen Belgisch en Duits staatsburgerschap, terwijl de grens dwars door zijn huis liep. Om praktische redenen koos hij voor het Belgisch staatsburgerschap, aangezien het dichtstbijzijnde treinstation op dat moment op Belgisch grondgebied in Burg-Reuland lag. Sindsdien loopt de grens door het huis en doorkruist de moestuin. Desondanks ontvangt Diepert nog steeds elektriciteit en water uit Duitsland, terwijl de telefoonlijn werd gelegd door het Belgische telefoonbedrijf Belgacom. De herberg is sinds 1 januari 2005 gesloten[2].