Dimlicht

In dit artikel zullen we Dimlicht onderzoeken, een onderwerp dat de afgelopen jaren grote belangstelling heeft getrokken. We zullen leren over het belang ervan, de impact ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven en hoe het in de loop van de tijd is geëvolueerd. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven analyseren die rond Dimlicht bestaan ​​en hoe dit verschillende gebieden heeft beïnvloed. Het wordt een reis door de geschiedenis, het heden en de toekomst van Dimlicht, waarin we de implicaties en relevantie ervan in de huidige samenleving zullen ontdekken.

Auto 1 rijdt met dimlicht, auto 2 met groot licht

Een dimlicht of kruislicht is het schuin naar beneden gerichte licht dat uitgestraald kan worden door de koplamp(en) van een voertuig. Anders dan bij groot licht is de lichtbundel ervan niet verblindend voor medeweggebruikers.

Het is in Nederland en België verplicht dimlicht te voeren: 's nachts, in tunnels en overdag als het zicht wordt belemmerd door mist, sneeuwval, hagel of regen.

Samen met het dimlicht moet altijd stadslicht gevoerd worden, ook dienen gelijktijdig de kentekenplaatverlichting en achterlicht(en) te branden (dit alles gebeurt doorgaans automatisch).

Zie de categorie Automobile lights van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.