Donn Eisele

In dit artikel zullen we Donn Eisele vanuit verschillende perspectieven verkennen, waarbij we de impact ervan op verschillende gebieden analyseren. Donn Eisele is een onderwerp dat de afgelopen tijd de belangstelling van veel mensen heeft getrokken, en de relevantie ervan blijft niet onopgemerkt. Via deze analyse zullen we de verschillende facetten van Donn Eisele onderzoeken, van zijn geschiedenis tot zijn invloed vandaag de dag. Daarnaast gaan we in op de meningen en standpunten van experts over dit onderwerp, waardoor we een complete en evenwichtige visie kunnen bieden. Het maakt niet uit of je een newbie of een expert bent, dit artikel geeft je een diepgaande en verrijkende blik op Donn Eisele.

Donn Eisele
Donn Eisele
Algemene informatie
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Status overleden
Geboortedatum 16 maart 1932
Geboorteplaats Columbus
Overleden 2 december 1987Bewerken op Wikidata
Overlijdensplaats Tokio[1][2]Bewerken op Wikidata
Andere beroepen testpiloot
Tijd in ruimte 10 dagen
Missie Apollo 7
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart

Donn Fulton Eisele (Columbus, 23 juni 1930Tokio, 2 december 1987) was een Amerikaans ruimtevaarder. Hij diende als piloot van de commandomodule tijdens Apollo 7.

Eisele’s eerste en enige ruimtevlucht was Apollo 7 en vond plaats op 11 oktober 1968. Het doel van de missie was voornamelijk het testen van de commandomodule en het testen van het koppelen tussen de module en de bovenste trap van de voor de lancering gebruikte Saturnus IB-raket. Er werd niet op de maan geland. Hij maakte tevens deel uit van de reservebemanning van Apollo 1 en Apollo 10.

In 1963 werd Eisele geselecteerd door NASA. In 1972 verliet hij NASA en ging hij als astronaut met pensioen. Hij overleed op 57-jarige leeftijd aan een hartinfarct tijdens een zakentrip in Tokio.

Zie de categorie Donn F. Eisele van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
  1. https://www.nasa.gov/sites/default/files/atoms/files/eisele_donn.pdf.
  2. https://timesmachine.nytimes.com/timesmachine/1987/12/03/744687.html?pageNumber=58.