In de wereld van vandaag is Dorian Recordings een onderwerp dat de aandacht en belangstelling heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Of het nu vanwege zijn impact op de samenleving, zijn relevantie in de populaire cultuur of zijn belang in de geschiedenis is, Dorian Recordings is erin geslaagd grenzen en generaties te overstijgen en een onderwerp van discussie en debat op verschillende gebieden te worden. Vanaf zijn ontstaan tot nu heeft Dorian Recordings zijn stempel gedrukt op de levens van mensen, en een voor en na gemarkeerd in de manier waarop we de wereld zien. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten en dimensies van Dorian Recordings onderzoeken, waarbij we de invloed ervan op verschillende terreinen en de rol ervan in de hedendaagse samenleving analyseren.
Dorian Recordings was een Amerikaans platenlabel uit New York, dat vooral bekend was door zijn uitgebreide series platen met vroege klassieke muziek. Het bracht ook veel Latijns-Amerikaanse composities uit, waaronder negen platen van het Venezolaanse Simon Bolivar Symphony Orchestra en een complete serie van strijkkwartetten van Heitor Villa-Lobos. Verder bracht het onder meer de eerste opnames van violiste Rachel Barton Pine uit. Van luitist Ronn McFarlane verschenen er zo'n 25 platen.
In 2005 werd de catalogus van het label gekocht door Sono Luminus in Winchester, Virginia, die Dorian-platen opnieuw en remastered uitbrengt.