Tegenwoordig is Duits voetbalkampioenschap 1928/29 een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van veel mensen over de hele wereld. Of het nu komt door de impact ervan op de samenleving, de relevantie ervan in de geschiedenis of de invloed ervan op de populaire cultuur, Duits voetbalkampioenschap 1928/29 is een onderwerp dat interesse en debat blijft genereren. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Duits voetbalkampioenschap 1928/29 diepgaand onderzoeken, van de oorsprong tot de huidige impact. We zullen analyseren hoe Duits voetbalkampioenschap 1928/29 in de loop van de tijd is geëvolueerd en hoe het verschillende aspecten van het dagelijks leven heeft beïnvloed. Van zijn historische wortels tot zijn relevantie vandaag de dag blijft Duits voetbalkampioenschap 1928/29 een spannend onderwerp dat onze aandacht en reflectie verdient.
1928/29 was het 22ste Duitse voetbalkampioenschap ingericht door de DFB. De eindronde werd dit jaar pas heel laat gespeeld, reden hiervoor was de bijzonder strenge winter. De meeste regionale kampioenen waren pas eind mei bekend waardoor de eindronde pas in juni kon beginnen. Een andere vertraging was de halve finale tussen Neurenberg en Hertha die na 150 minuten nog steeds onbeslist was en waardoor er een replay kwam.
Hertha vestigde een record door vier keer op rij de finale te halen en ze ook vier keer te verliezen. Fürth daarentegen kon al voor de derde keer zegevieren en de regio Neurenberg-Fürth was al voor de achtste keer aan het feesten.
Fürth speelde voor 50.000 toeschouwers in het naburige Neurenberg en kwam op voorsprong danzkij een doelpunt van Heinrich Auer in de 14de minuut. Hertha, dat voor de vierde opéénvolgende keer in de finale stond maakte kort voor de rust gelijk na een doelpunt van Hanne Sobek. In de 66ste minuut kwam Fürth opnieuw voor dankzij Georg Frank, maar tien minuten later trapte Sobek opnieuw de gelijkmaker binnen. Vijf minuten voor tijd maakte Karl Rupprecht het winnende doelpunt voor de Zuid-Duitsers, Hertha bleef andermaal met lege handen achter.