In de wereld van vandaag is Duras (koning) een onderwerp dat steeds relevanter is geworden. Of het nu op persoonlijk, professioneel of sociaal vlak is, Duras (koning) is erin geslaagd de interesse van een grote verscheidenheid aan individuen en organisaties te wekken. De impact ervan is op verschillende gebieden tot uiting gekomen, van technologie tot entertainment, inclusief gezondheidszorg en onderwijs. In dit artikel zullen we Duras (koning) diepgaand onderzoeken, waarbij we de implicaties, uitdagingen en mogelijke oplossingen ervan analyseren. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe Duras (koning) in de loop van de tijd is geëvolueerd en welke impact het heeft gehad op de moderne samenleving.
Duras was volgens de geschiedschrijver Jordanes, koning van de Daciërs. Hij plaatst hem tussen koning Scorilo of Coryllus en koning Decebalus. Hij zou dus geregeerd hebben tussen circa 70 en circa 86. Hij zou Dacië hebben herenigd (zie kaart) en daarbij in conflict zijn geraakt met het Romeinse Rijk. Tijdens een van deze schermutselingen werd de Romeinse gouverneur van Moesië Gaius Oppius Sabinus gedood.
Duidelijke geschiedschrijving rond de man is er niet. De overgang naar en zijn verhouding met zijn opvolger Decebalus is ook niet duidelijk. De naam Diurpaneus wordt aan beiden toegedicht.