Ece Temelkuran

In dit artikel gaan we in op de kwestie van Ece Temelkuran, die in de huidige context van het grootste belang is. Ece Temelkuran kan verwijzen naar een breed scala aan onderwerpen, van het belang van onderwijs in de huidige samenleving tot het leven en werk van een relevant personage uit de geschiedenis. Wat de aard ook is, Ece Temelkuran is een onderwerp dat de interesse van veel mensen wekt, omdat het een aanzienlijke impact heeft op ons leven. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Ece Temelkuran onderzoeken, waarbij we de relevantie ervan analyseren en de rol die het speelt in verschillende contexten. Daarnaast zullen we verschillende perspectieven en meningen hierover onderzoeken, met als doel onze kennis over dit zeer relevante onderwerp te verrijken.

Ece Temelkuran in 2018.

Ece Temelkuran (Izmir, 22 juli 1973) is een Turkse journaliste.[1]

Biografie

Ece Temelkuran studeerde rechten aan de universiteit van Ankara.Tussen 2000 en 2012 was ze columniste voor de kranten Milliyet (2000-2009) en Habertürk (2009-2012) en werden stukken van haar overgenomen door The Guardian en Le Monde Diplomatique. In 2012 wordt ze ontslagen wegens haar kritiek op de Turkse overheid.

Publicaties

Temelkuran schreef meerdere artikels en columns en daarnaast een 12-tal boeken.

  • Muz Sesleri (2010), roman die reeds in het Arabisch en Pools werd vertaald. In het Nederlands vertaald door Margreet Dorleijn onder de titel 'Het geluid van bananen' (2013, Uitg. Van Gennep, 319 blz.)
  • Deep Mountain, Across the Turkish-Armenian Divid (2010)
  • Book of the Edge
  • Ne Anlatayım Ben Sana (2006),
  • Verloren land (2019), boek[2]

Erkentelijkheid

In 2008 ontvangt ze de Freedom of Thoughtaward van de Human Rights Association of Turkey.