Emiel van Dijk (politicus)

Dit artikel gaat in op het onderwerp Emiel van Dijk (politicus), dat momenteel grote belangstelling en discussie heeft gegenereerd. Emiel van Dijk (politicus) is een relevant onderwerp in de huidige samenleving, omdat het verschillende gebieden van het dagelijks leven beïnvloedt. Door de geschiedenis heen is Emiel van Dijk (politicus) het onderwerp geweest van analyse en reflectie, waardoor tegenstrijdige meningen naar voren kwamen en een grote verscheidenheid aan reacties werd uitgelokt. In die zin is het van cruciaal belang om Emiel van Dijk (politicus) grondig te analyseren om de impact ervan op de samenleving te begrijpen en mogelijke oplossingen of benaderingen te verkennen om dit probleem aan te pakken. Om een ​​alomvattende en verrijkende visie te bieden, zal dit artikel verschillende perspectieven en argumenten met betrekking tot Emiel van Dijk (politicus) samenbrengen, met als doel een globale en reflectieve kijk op deze kwestie te bieden.

Emiel van Dijk
Van Dijk in de Tweede Kamer in 2019
Van Dijk in de Tweede Kamer in 2019
Algemeen
Geboren 22 maart 1985
Geboorteplaats 's-Gravenhage
Functie Tweede Kamerlid
Sinds 6 december 2023
Partij PVV
Functies
2018, 2018–2021,
2023–heden
Lid Tweede Kamer
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Emiel van Dijk ('s-Gravenhage, 22 maart 1985) is een Nederlands politicus namens de Partij voor de Vrijheid (PVV).

Biografie

In 2011 was Van Dijk kandidaat-Statenlid voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant, maar werd uiteindelijk beleidsmedewerker van de Europarlementariërs Lucas Hartong en Vicky Maeijer.[1] Voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 was Van Dijk met plek 21 op de kandidatenlijst de hoogst genoteerde PVV-kandidaat uit Noord-Brabant.[2]

Van Dijk was van 3 april tot en met 20 juli 2018 tijdelijk lid van de Tweede Kamer, als vervanger van Gabriëlle Popken, die met zwangerschaps- en bevallingsverlof was gegaan.[3] Op 12 december 2018 kwam hij terug in de Tweede Kamer als opvolger van Karen Gerbrands. Hij diende in 2020 samen met zijn fractiegenoot Wilders een initiatiefwetsvoorstel in tot afschaffing van de dwangsomregeling bij asielaanvragen. Hij bleef dit keer Kamerlid tot het einde van de zittingsduur 2017-2021 op 30 maart 2021.

Bij de verkiezingen van maart 2021 werd Van Dijk niet herkozen. Bij de vervroegde verkiezingen van november 2023 werd Van Dijk wel gekozen, waardoor hij sinds 6 december 2023 wederom Kamerlid is.

Hij is een voorstander van meerdere gevangenen op een cel, desnoods staand slapend, om het cellentekort aan te pakken. Zo bleek uit zijn uitspraken eerder.[4]