Fatimazhra Belhirch

In dit artikel gaan we het onderwerp Fatimazhra Belhirch onderzoeken en de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving analyseren. Fatimazhra Belhirch is een onderwerp dat de laatste tijd veel belangstelling heeft gewekt, en de relevantie ervan overstijgt grenzen en culturen. Door de geschiedenis heen heeft Fatimazhra Belhirch een fundamentele rol gespeeld in de evolutie van de samenleving, en de invloed ervan blijft vandaag de dag nog steeds aanzienlijk. Door middel van gedetailleerde analyse zullen we de verschillende facetten van Fatimazhra Belhirch onderzoeken en het belang ervan op gebieden als politiek, economie, cultuur en het dagelijks leven. Daarnaast zullen we de mogelijke toekomstige implicaties van Fatimazhra Belhirch onderzoeken en hoe dit de manier waarop we leven en met elkaar omgaan in de moderne wereld kan beïnvloeden.

Fatimazhra Belhirch
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemeen
Volledige naam F. Belhirch
Geboren 9 oktober 1975
Geboorteplaats Rotterdam
Functie Eerste Kamerlid
Sinds 13 juni 2023
Partij D66
Titulatuur LL.M.
Alma mater Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit van Amsterdam
Functies
2023-heden Lid Eerste Kamer
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Fatimazhra Belhirch (Rotterdam, 9 oktober 1975) is een Nederlands politica voor D66 en bestuurder. Sinds 13 juni 2023 is ze lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Biografie

Belhirch is geboren in Rotterdam. Ze studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en behaalde een doctoraal in het bedrijfs- en privaatrecht.[1] Daarnaast deed ze aan de Universiteit van Amsterdam een master internationaal en Europees recht.

Belhirch was werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder meer als eerste adviseur van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, alsook bij mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International. Sinds 1 april 2022 is ze directeur-bestuurder van de Stichting voor Vluchteling Studenten UAF.[1] Daarnaast was ze van 2019 tot 2023 lid van de raad van toezicht van de Gelderse scholengroep Quadraam. Sinds februari 2021 is ze voorzitter van de raad van toezicht van het Scapino Ballet en sinds januari 2023 van het Cito.

Sinds 13 juni 2023 is ze lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, waartoe ze bij de verkiezingen van 30 mei dat jaar werd verkozen. Haar maidenspeech deed ze tijdens een debat over een wet die werknemers het recht zou geven om thuis te werken.[2]