In de wereld van vandaag heeft Feodora van Hohenlohe-Langenburg de aandacht getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. De impact ervan bestrijkt verschillende gebieden van de samenleving, van de politiek tot de populaire cultuur. In dit artikel zullen we het fenomeen Feodora van Hohenlohe-Langenburg grondig onderzoeken en de invloed ervan op ons dagelijks leven analyseren. Vanaf de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag zullen we ingaan op de belangrijkste details rond Feodora van Hohenlohe-Langenburg, en de rol ervan in onze samenleving kritisch onderzoeken. Door deze uitgebreide analyse hopen we een completer en gedetailleerder beeld te geven van Feodora van Hohenlohe-Langenburg en de betekenis ervan in de moderne wereld.
Feodora Victoria Adelheid van Hohenlohe-Langenburg (Stuttgart, 7 juli 1839 - Meiningen, 10 februari 1872) was een prinses van Hohenlohe-Langenburg.
Zij was het jongste kind van Ernst Christiaan van Hohenlohe-Langenburg en Feodora van Leiningen. Op 23 oktober 1858 trad ze in het huwelijk met theaterhertog George II van Saksen-Meiningen, wiens eerste vrouw Charlotte van Pruisen drie jaar eerder op het kraambed van haar vierde kind was gestorven. Van de vier kinderen uit Georges eerste huwelijk waren er nog twee in leven. George en Feodora kregen ook nog een aantal kinderen:
Na haar overlijden in 1872 hertrouwde George opnieuw, nu met de actrice Ellen Franz, die al enkele jaren zijn maîtresse was.