In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Fles, een onderwerp dat door de jaren heen tot interesse en discussie heeft geleid. Van de oorsprong tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving, we zullen alle relevante en controversiële aspecten rond Fles onderzoeken. Door middel van een gedetailleerde analyse zullen we de verschillende perspectieven en interpretaties onderzoeken die er over Fles bestaan, en ons verdiepen in de implicaties en gevolgen ervan. Op dezelfde manier zullen we ons verdiepen in het meest recente onderzoek en de vooruitgang die is geboekt met betrekking tot Fles, waardoor we een bijgewerkte en complete visie op dit opwindende onderwerp krijgen.
Een fles is een langwerpig, meestal rond vat van glas, kunststof, aardewerk of metaal, waarin over het algemeen vloeistoffen worden bewaard. Het belangrijkste verschil met andere vloeistof bevattende vaten is de voor de fles typische hals, die smaller is dan het vat zelf. De hals wordt vaak afgesloten met een kurk, een (schroef)dop, een stop of een kroonkurk.
Het onderste gedeelte van de fles wordt buik genoemd, het bovenste gedeelte hals en de opening de mond. De holle bodem, die maakt dat een glazen fles stevig staat op een onregelmatig oppervlak, wordt ziel genoemd.
Een fles wordt meestal van doorzichtig materiaal gemaakt, zoals glas (mandfles) of plastic (petfles). Een stenen (ondoorzichtige) fles wordt meestal een kruik genoemd.
Er zijn verschillende soorten flessen; de bekendste zijn de flessen die speciaal zijn aangepast aan de inhoud zoals de melkfles, de gasfles en de wijnfles. Flessen kunnen daarnaast op de manier van afsluiten worden onderverdeeld, zoals de weckfles (eigenlijk een pot), de beugelfles en de kogelfles. Ook kunnen flessen naar functie worden ingedeeld, zoals de thermosfles, de veldfles en de heupfles.