Friedrich Münzer

Tegenwoordig is Friedrich Münzer een onderwerp van groot belang en relevantie in de huidige samenleving. De impact van Friedrich Münzer strekt zich uit tot verschillende aspecten van het dagelijks leven en genereert debatten, onderzoek en reflecties op verschillende gebieden. Het is belangrijk om Friedrich Münzer diepgaand te analyseren om de invloed ervan te begrijpen en mogelijke oplossingen te vinden voor de uitdagingen die het met zich meebrengt. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van Friedrich Münzer in detail onderzoeken, de implicaties ervan in verschillende contexten behandelen en een uitgebreid overzicht bieden van dit belangrijke onderwerp. Langs deze lijnen zullen we ons verdiepen in een kritische analyse van Friedrich Münzer, waarbij we proberen de reikwijdte ervan te begrijpen en de mogelijke gevolgen ervan in de toekomst te projecteren.

Friedrich Münzer (Oppeln, Silezië (het huidige Opole), 22 april 1868 - Theresienstadt, 20 oktober 1942) was een Duitse klassieke filoloog, die er voor bekendstaat een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de prosopografie te hebben geleverd. Met name het bestuderen hoe familierelaties in het Romeinse Rijk van invloed waren op het innemen van posities in politieke geschillen had zijn aandacht.

Voorts heeft hij biografieën geschreven voor de Pauly-Wissowa, een encyclopedie over de oudheid.

Vanwege zijn Joodse afkomst werd hij midden 1942 in het concentratiekamp Theresienstadt vastgezet. Zijn geadopteerde dochter Margerete wist te bewerkstelligen dat hij zou worden vrijgelaten maar voordat het zover kwam, overleed hij aldaar aan enteritis.

Werken

Originele werken bij dit onderwerp zijn te vinden op de pagina Friedrich Münzer op de Duitstalige Wikisource.
  • De Gente Valeria (1891)
  • Die Entstehung der Historien des Tacitus (1901)
  • Cacus der Rinddieb (1911)
  • Römische Adelsparteien und Adelsfamilien (1920),
  • Die Entstehung des römischen Principats (1927)