In de wereld van vandaag is Gaston Juste een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een breed scala aan mensen. Of het nu vanwege zijn impact op de samenleving, zijn belang op de werkvloer of zijn relevantie in de geschiedenis is, Gaston Juste heeft de aandacht van velen getrokken en tot intense discussies in verschillende kringen geleid. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van Gaston Juste onderzoeken, waarbij we de invloed ervan in het verleden, het heden en de toekomst analyseren. Vanaf de oorsprong tot de mogelijke implicaties op de lange termijn zullen we ons verdiepen in de wereld van Gaston Juste om de reikwijdte en betekenis ervan beter te begrijpen.
Gaston Léon Juste (Grand-Reng, 3 april 1897 - 6 juli 1988[1]) was een Belgisch volksvertegenwoordiger en burgemeester.
Beroepshalve boekhouder, was Juste een zoon van Edmond Juste en Reina Laboureur. Hij trouwde met Simonne Rainelde Brasseur uit Vieux-Reng. Hij werd gemeentemandataris: gemeenteraadslid (1932), schepen (1933-1938) en burgemeester (1939) van Grand-Reng. Hij was ook provincieraadslid (1936-1945).
In september 1944 volgde hij de tijdens de oorlog overleden volksvertegenwoordiger Ernest Petit op, als socialistisch volksvertegenwoordiger voor het arrondissement Thuin, een mandaat dat hij vervulde tot in 1971. Volgens Manu Ruys behoorde tot het groepje stevige drinkers onder de socialistische mandatarissen.
Grand-Reng heeft een Stade Gaston Juste.