Geërfdenmolen

In de wereld van vandaag is Geërfdenmolen een onderwerp geworden dat van groot belang is voor een groot aantal mensen. Of het nu vanwege zijn impact op de samenleving, zijn historische relevantie of zijn invloed op verschillende aspecten van het dagelijks leven is, Geërfdenmolen heeft de aandacht van een breed publiek getrokken. Vanaf het begin tot aan de huidige evolutie blijft Geërfdenmolen debatten, reflecties en diepgaande analyses genereren. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Geërfdenmolen, met als doel ons te verdiepen in het belang ervan en de impact ervan op de moderne wereld beter te begrijpen.

Geërfdenmolen
Basisgegevens
Plaats Tegelen, gemeente Venlo
Bouwjaar 16e eeuw
Verdwenen voor 1662
Type watermolen
Functie korenmolen
Huidig gebruik  korenmolenBewerken op Wikidata
Externe link(s)
Database Verdwenen Molens
Portaal  Portaalicoon   Molens

De Geërfdenmolen was een watermolen in Tegelen, in de huidige Nederlandse gemeente Venlo. De molen deed dienst als korenmolen.

Korte geschiedenis

De molen dateert waarschijnlijk uit de zestiende eeuw. Hoewel er ook wordt gesproken over een veel oudere molen in de Mulgouw, in het centrum van het Frankische Rijk, zijn daarvan vooralsnog geen bewijzen te vinden. Wel is bekend dat de molen, door een voortdurende vete tussen Tegelen en Venlo, de Mulbeek regelmatig door beide twistende partijen is verlegd in hun eigen voordeel. Tegelen verloor in 1662 uiteindelijk de strijd. Daarvoor was de molen al verdwenen.

Locatie

De molen lag ten oosten van kasteel de Munt, nabij de huidige straat Molenpas. De Mulbeek ontsprong op de steilrand van het Maasterras welke door het Broek tussen Venlo en Tegelen langs kasteel de Munt en de Geërfdenmolen voerde, om via het Eng en het Engerveld uit te monden in de Maas.