In dit artikel zullen we Gele Boek van Lecan en de impact ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven grondig onderzoeken. Van zijn invloed op de samenleving tot zijn relevantie in de geschiedenis heeft Gele Boek van Lecan een cruciale rol gespeeld die het verdient om in detail te worden geanalyseerd. Door middel van een uitgebreide analyse zullen we het belang van Gele Boek van Lecan in de wereld van vandaag onderzoeken en hoe het zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. Op dezelfde manier zullen we de verschillende perspectieven en meningen met betrekking tot Gele Boek van Lecan onderzoeken, met als doel een brede en volledige visie op dit onderwerp te bieden. Uiteindelijk wil dit artikel een diepgaande en gedetailleerde kijk bieden op Gele Boek van Lecan en de relevantie ervan in de hedendaagse samenleving.
Het Gele Boek van Lecan (Iers: Leabhar Buidhe Lecain) is een Iers manuscript uit de 15e eeuw (1391-1401) dat onder andere een groot deel van de verhalen uit de Ulstercyclus bevat, waaronder de epiek de Táin Bó Cuailnge. Het wordt bewaard in de Universiteit van Dublin.
Het werd geschreven op vellum en telt 344 kolommen tekst. De eerste 289 werd geschreven rond 1391, de laatste rond 1401. Het werd geschreven in het Middeliers.