Gerrhopilidae

In het artikel van vandaag gaan we gedetailleerd in op Gerrhopilidae, een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Gerrhopilidae is een onderwerp dat op verschillende gebieden tot veel discussie heeft geleid en grote belangstelling in de samenleving heeft gewekt. In dit artikel zullen we verschillende aspecten met betrekking tot Gerrhopilidae analyseren, van de oorsprong tot de impact ervan vandaag de dag. We zullen de verschillende dimensies ervan onderzoeken, de relevantie ervan vandaag de dag en de implicaties die het heeft voor verschillende sectoren. Daarnaast zullen we de meningen van experts over dit onderwerp onderzoeken, evenals de ervaringen van mensen die rechtstreeks door Gerrhopilidae zijn getroffen. Zonder enige twijfel is dit een fascinerend onderwerp dat het verdient om diepgaand onderzocht te worden. Ga met ons mee op deze fascinerende ontdekkingsreis over Gerrhopilidae!

Gerrhopilidae
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Reptilia (Reptielen)
Orde:Squamata (Schubreptielen)
Onderorde:Serpentes (Slangen)
Superfamilie:Typhlopoidea
Familie
Gerrhopilidae
Vidal, Wynn, Donnellan & Hedges, 2010
Gerrhopilidae op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Herpetologie

Gerrhopilidae[1] zijn een familie van slangen.

Naam en indeling

Gerrhopilidae werden lange tijd als een onderfamilie van de familie wormslangen gezien, maar worden tegenwoordig beschouwd als een aparte familie van slangen. De wetenschappelijke naam van de groep werd voor het eerst voorgesteld door Nicolas Vidal, Addison H. Wynn, Stephen Charles Donnellan en Stephen Blair Hedges in 2010.[2] Er zijn 21 soorten die verdeeld worden in twee geslachten.

Verspreiding en habitat

De slangen komen voor in delen van Azië en leven in de landen Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, India, Thailand, Sri Lanka, Filipijnen en mogelijk in Nepal. Van de soort Cathetorhinus melanocephalus is het precieze verspreidingsgebied niet bekend, mogelijk komt deze soort voor op Mauritius, dat ten oosten van Afrika ligt.[2]

Geslachten

De familie omvat de volgende geslachten, met de auteur en het verspreidingsgebied.

Naam Auteur Aantal soorten Verspreidingsgebied
Cathetorhinus Duméril & Bibron, 1844
1
Mogelijk op Mauritius?
Gerrhopilus Fitzinger, 1843
20
Azië; Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, India, Thailand, Sri Lanka, Filipijnen, mogelijk in Nepal

Bronvermelding