Google



Nog nooit in de geschiedenis van de mensheid is er zoveel informatie over geweest Google verkennen in 2023: een uitgebreide gids zoals er nu is dankzij internet. Echter, deze toegang tot alles wat met Google verkennen in 2023: een uitgebreide gids is niet altijd gemakkelijk. Verzadiging, slechte bruikbaarheid en de moeilijkheid om onderscheid te maken tussen juiste en onjuiste informatie over Google verkennen in 2023: een uitgebreide gids zijn vaak moeilijk te overwinnen. Dat is wat ons motiveerde om een ​​betrouwbare, veilige en effectieve site te maken.

Het was ons duidelijk dat om ons doel te bereiken, het niet voldoende was om over correcte en geverifieerde informatie te beschikken Google verkennen in 2023: een uitgebreide gids . Alles waarover we hadden verzameld Google verkennen in 2023: een uitgebreide gids moest ook op een duidelijke, leesbare manier worden gepresenteerd, in een structuur die de gebruikerservaring faciliteerde, met een schoon en efficiënt ontwerp, en die prioriteit gaf aan laadsnelheid. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit hebben bereikt, hoewel we altijd bezig zijn om kleine verbeteringen aan te brengen. Als je hebt gevonden wat je nuttig vond Google verkennen in 2023: een uitgebreide gids en je hebt je op je gemak gevoeld, we zullen heel blij zijn als je terugkomt scientiaen.com wanneer je wilt en nodig hebt.

Google LLC
vroegerGoogle Inc. (1998-2017)
Type dochteronderneming (LLC)
Industrie
Opgericht4 september 1998 (1998-09-04) in Menlo Park, Californië, Verenigde Staten
Oprichters
Hoofdkantoor1600 Amphitheatre Parkway, ,
VS
Gebied geserveerd
Wereldwijd
Sleutelfiguren
Sundar Pichai (CEO)
Ruth Porat (CFO)
Thomas Kurian (CEO of Google Cloud)
ProductenWerkruimte
Android
Waze
pixel
Nest
Volle lijst
Aantal werknemers
139,995 (2021) Bewerk dit op Wikidata
Ouderalfabet Inc
dochterondernemingenYouTube LLC
Websiteover Google
google.com
Voetnoten / verwijzingen
Eric Schmidt, Sergey Brin en Larry Page zitten samen
Toenmalig CEO en voormalig voorzitter van Google Eric Schmidt met medeoprichters Sergey Brin en Larry Page (van links naar rechts) in 2008

Google LLC (/ˈɡüɡəl/ (luisteren)) is een Amerikaan multinationaal technologiebedrijf gericht op online advertising, zoekmachine technologie, cloud computing, computersoftware, quantum computing, e-commerce, kunstmatige intelligentie, en consumentenelektronica. Er wordt naar verwezen als "het machtigste bedrijf ter wereld" en een van 's werelds meest waardevolle merken vanwege zijn marktdominantie, dataverzameling en technologische voordelen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het moederbedrijf Alfabet wordt beschouwd als een van de Grote vijf Amerikaans informatietechnologie bedrijven, naast Amazone, Apple, meta en Microsoft.

Google is op 4 september 1998 opgericht door computerwetenschappers Larry Page en Sergey Brin terwijl ze dat waren PhD studenten bij Stanford University in Californië. Samen bezitten ze ongeveer 14% van de beursgenoteerde aandelen en hebben ze 56% van het stemrecht van de aandeelhouders in handen super stemmende aandelen. Het bedrijf ging publiek via een beursintroductie (IPO) in 2004. In 2015 werd Google gereorganiseerd als een volledige dochteronderneming van Alphabet Inc. Google is de grootste dochteronderneming van Alphabet en is een houdstermaatschappij voor de interneteigendommen en -belangen van Alphabet. Sundar Pichai werd op 24 oktober 2015 benoemd tot CEO van Google, ter vervanging van Larry Page, die de CEO van Alphabet werd. Op 3 december 2019 werd Pichai ook de CEO van Alphabet.

Het bedrijf is sindsdien snel gegroeid om aan te bieden een veelheid aan producten en diensten Verder Google Search, waarvan vele een dominante marktpositie innemen. Deze producten zijn geschikt voor een breed scala aan gebruiksscenario's, waaronder e-mail (Gmail), navigatie (Waze & Wereldkaart), cloud computing (wolk), surfen (Chrome), video delen (YouTube), productiviteit (Werkruimte), besturingssystemen (Android), cloud opslag (Drive), taal vertaling (Vertalen), foto-opslag (Foto's), Videobellen (Maak kennis met), slimme woning (Nest), smartphones (pixel), draagbare technologie (Pixel Watch & Fitbit), muziekstreaming (YouTube Music), video op aanvraag (YouTube TV), kunstmatige intelligentie (Google Assistant), machine learning-API's (TensorFlow), AI-chips (TPU), en meer. Beëindigde Google-producten inclusief gamen (stadions), Glas, Google+, Lezer, Muziek afspelen, Nexus, Spots en inbox.

Google's andere ondernemingen buiten internetdiensten en consumentenelektronica omvatten kwantumcomputing (Esdoorn), zelfrijdende auto's (Waymo, voorheen het Google Self-Driving Car Project), slimme steden (Sidewalk Labs) en transformatormodellen (Google Brain).

Google en YouTube zijn de twee meest bezochte websites wereldwijd gevolgd door Facebook en Twitter. Google is ook de grootste zoekmachine, kaart- en navigatietoepassing, e-mailprovider, kantoorsuite, platform voor het delen van video's, leverancier van foto- en cloudopslag, mobiel besturingssysteem, webbrowser, ML-framework en leverancier van virtuele AI-assistenten ter wereld, gemeten door marktaandeel. Op de lijst van meest waardevolle merken staat Google op de tweede plaats Forbes en vierde door Interbrand. Het is kreeg veel kritiek waarbij zaken als privacybezorgdheden, belastingontduiking, censuur, neutraliteit zoeken, antitrust en misbruik ervan monopolie positie.

Geschiedenis

Vroege jaren

Google begon in januari 1996 als een onderzoeksproject van Larry Page en Sergey Brin toen ze allebei promovendus waren bij Stanford University in Californië. Bij het project was aanvankelijk een onofficiële "derde oprichter" betrokken, Scott Hassan, de oorspronkelijke hoofdprogrammeur die een groot deel van de code voor het origineel schreef Google Search motor, maar hij vertrok voordat Google officieel als bedrijf werd opgericht; Hassan vervolgde zijn carrière in robotica en richtte het bedrijf op Willow garage in 2006.

Terwijl conventionele zoekmachines resultaten rangschikten door te tellen hoe vaak de zoektermen op de pagina verschenen, theoretiseerden ze over een beter systeem dat de relaties tussen websites analyseerde. Ze noemden dit algoritme PageRank; het bepaalde die van een website relevantie door het aantal pagina's en het belang van die pagina's die naar de oorspronkelijke site linken. Page vertelde zijn ideeën aan Hassan, die begon met het schrijven van de code om de ideeën van Page te implementeren.

Page en Brin hadden de nieuwe zoekmachine oorspronkelijk de bijnaam "Rug massage", omdat het systeem backlinks controleerde om het belang van een site in te schatten. Zowel Hassan als Alan Steremberg werden door Page en Brin genoemd als cruciaal voor de ontwikkeling van Google. Rajeev Motwani en Terry Winograd later co-auteur met Page en Brin van het eerste artikel over het project, waarin PageRank en het eerste prototype van de Google-zoekmachine worden beschreven, gepubliceerd in 1998. Héctor Garcia-Molina en Jef Ullman werden ook genoemd als bijdragers aan het project. PageRank werd beïnvloed door een soortgelijk algoritme voor het rangschikken van pagina's en het scoren van sites dat eerder werd gebruikt RangDex, Ontwikkeld door Robin Li in 1996, met het PageRank-patent van Larry Page inclusief een verwijzing naar Li's eerdere RankDex-patent; Li ging later door met het maken van de Chinese zoekmachine Baidu.

Uiteindelijk veranderden ze de naam in Google; de naam van de zoekmachine was een spelfout van het woord googol, een groot nummer geschreven 10100 (1 gevolgd door 100 nullen), gekozen om aan te geven dat de zoekmachine bedoeld was om grote hoeveelheden informatie te verstrekken.

Google's startpagina in 1998
De oorspronkelijke startpagina van Google had een eenvoudig ontwerp omdat de oprichters van het bedrijf er weinig ervaring mee hadden HTML opmaaktaal gebruikt voor het ontwerpen van webpagina's.

Google werd in eerste instantie gefinancierd door een investering van $ 1998 in augustus 100,000 Andy Bechtolsheim, mede-oprichter van Sun Microsystems. Deze initiële investering diende als motivatie om het bedrijf op te richten om de fondsen te kunnen gebruiken. Page en Brin kwamen aanvankelijk dichterbij David Cheriton om advies omdat hij een nabijgelegen kantoor in Stanford had en ze wisten dat hij opstartervaring had, nadat hij onlangs het bedrijf dat hij mede-oprichter was, Granite Systems, had verkocht aan Cisco voor 220 miljoen dollar. David regelde een ontmoeting met Page en Brin en zijn Granite-medeoprichter Andy Bechtolsheim. De vergadering was gepland om 8 uur 's ochtends op de veranda van Davids huis in Palo Alto en het moest kort zijn omdat Andy om 9 uur nog een vergadering had bij Cisco, waar hij nu werkte na de overname. Andy testte kort een demo van de website, beviel wat hij zag, en ging toen terug naar zijn auto om de rekening te pakken. David Cheriton deed later ook mee met een investering van $ 250,000.

Google ontving geld van twee andere engel investeerders in 1998: Amazon.com oprichter Jeff Bezos, en ondernemer ram Shriram. Page en Brin hadden Shriram, die durfkapitalist was, voor het eerst benaderd voor financiering en advies, en Shriram investeerde in februari 250,000 $ 1998 in Google. Shriram kende Bezos omdat Amazon Junglee had overgenomen, waarvan Shriram de president was. Het was Shriram die Bezos over Google vertelde. Bezos vroeg Shriram om de oprichters van Google te ontmoeten en ze ontmoetten elkaar zes maanden nadat Shriram zijn investering had gedaan toen Bezos en zijn vrouw op vakantie waren naar de Bay Area. De eerste financieringsronde van Google was al formeel afgesloten, maar de status van Bezos als CEO van Amazon was voldoende om Page en Brin over te halen de ronde te verlengen en zijn investering te accepteren.

Tussen deze eerste investeerders, vrienden en familie haalde Google ongeveer $ 1,000,000 op, waardoor ze hun oorspronkelijke winkel in Menlo Park, Californië. Craig Silverstein, een collega-promovendus aan Stanford, werd als eerste werknemer aangenomen.

Na enkele aanvullende, kleine investeringen eind 1998 tot begin 1999, op 25 juni 7 werd een nieuwe financieringsronde van $ 1999 miljoen aangekondigd, met grote investeerders, waaronder de venture capital bedrijven Kleiner Perkins en Sequoia Capital. Beide firma's waren aanvankelijk terughoudend om gezamenlijk in Google te investeren, omdat ze elk een groter percentage van de zeggenschap over het bedrijf voor zichzelf wilden houden. Larry en Sergey stonden er echter op om investeringen van beiden over te nemen. Beide venture-ondernemingen kwamen uiteindelijk overeen om gezamenlijk $ 12.5 miljoen te investeren vanwege hun geloof in het grote potentieel van Google en door bemiddeling van eerdere angel-investeerders Ron Conway en Ram Shriram die contacten hadden in de venture-ondernemingen.

In maart 1999 verhuisde het bedrijf zijn kantoren naar Palo Alto, Californië, waar verschillende prominenten wonen Silicon Valley technologische start-ups. Het jaar daarop begon Google advertenties te verkopen die verband hielden met zoekwoorden, tegen de aanvankelijke oppositie van Page en Brin in tegen een door advertenties gefinancierde zoekmachine. Om een ​​overzichtelijk pagina-ontwerp te behouden, waren advertenties uitsluitend op tekst gebaseerd. In juni 2000 werd aangekondigd dat Google de standaardzoekmachine voor Google zou worden Yahoo!, destijds een van de meest populaire websites, ter vervanging Inktomi.

De eerste servers van Google, met veel blootliggende bedrading en printplaten
De eerste productieserver van Google

Na twee andere locaties te zijn ontgroeid, huurde het bedrijf in 2003 een kantorencomplex van Silicon Graphics, op 1600 Amphitheatre Parkway in Mountain View, Californië. Het complex werd bekend als de Googleplex, een woordspeling googolplex, de nummer één gevolgd door een googol nullen. Drie jaar later kocht Google het pand van SGI voor $ 319 miljoen. Tegen die tijd had de naam "Google" zijn weg gevonden in de dagelijkse taal, waardoor het werkwoord "google"toe te voegen aan de Merriam-Webster collegiaal woordenboek en Oxford Engels Woordenboek, aangeduid als: "de Google-zoekmachine gebruiken om informatie op internet te verkrijgen". Het eerste gebruik van het werkwoord op televisie verscheen in een aflevering van oktober 2002 van Buffy the Vampire Slayer.

Bovendien voelden de investeerders van Google in 2001 de behoefte aan een sterk intern management, en ze stemden ermee in om mensen aan te nemen Eric Schmidt als voorzitter en CEO van Google. Eric werd voorgesteld door Jan Doerr van Kleiner Perkins. Hij probeerde al enkele maanden een CEO te vinden die Sergey en Larry zouden accepteren, maar ze wezen verschillende kandidaten af ​​omdat ze de controle over het bedrijf wilden behouden. Michaël Moritz van Sequoia Capital op een gegeven moment zelfs gedreigd Google te vragen om Sequoia's investering van $ 12.5 miljoen onmiddellijk terug te betalen als ze hun belofte om een ​​CEO in dienst te nemen, die mondeling was gemaakt tijdens investeringsonderhandelingen, niet nakwamen. Eric was aanvankelijk ook niet enthousiast om bij Google aan de slag te gaan, aangezien het volledige potentieel van het bedrijf op dat moment nog niet algemeen werd erkend en omdat hij bezig was met zijn verantwoordelijkheden bij Novell waar hij CEO was. Als onderdeel van zijn toetreding stemde Eric ermee in om $ 1 miljoen aan preferente Google-aandelen te kopen als een manier om zijn toewijding te tonen en om fondsen te verstrekken die Google nodig had.

Eerste openbare aanbieding

Op 19 augustus 2004 werd Google een publieke onderneming via een beursintroductie. In die tijd Larry Page, Sergey Brin en Eric Schmidt overeengekomen om 20 jaar samen te werken bij Google, tot het jaar 2024. Het bedrijf bood 19,605,052 aandelen aan tegen een prijs van $ 85 per aandeel. Aandelen werden verkocht in een online veilingformaat met behulp van een systeem dat is gebouwd door Morgan Stanley en Credit Suisse, verzekeraars voor de deal. De verkoop van $ 1.67 miljard gaf Google een marktkapitalisatie van meer dan 23 miljard dollar.

Eric Schmidt, CEO van Google van 2001 tot 2011

Op 13 november 2006 werd Google overgenomen YouTube voor $ 1.65 miljard in Google-aandelen, Op 11 maart 2008 werd Google overgenomen DoubleClick voor $ 3.1 miljard, waarbij waardevolle relaties die DoubleClick had met webuitgevers en reclamebureaus aan Google werden overgedragen.

In 2011 verwerkte Google ongeveer 3 miljard zoekopdrachten per dag. Om deze werklast aan te kunnen, heeft Google er 11 gebouwd datacenters over de hele wereld met enkele duizenden servers in elk. Dankzij deze datacenters kon Google efficiënter omgaan met de steeds veranderende werkdruk.

In mei 2011 overschreed het aantal maandelijkse unieke bezoekers van Google voor het eerst de XNUMX miljard.

In mei 2012 werd Google overgenomen Motorola Mobility voor $ 12.5 miljard, in zijn grootste overname tot nu toe. Deze aankoop is gedeeltelijk gedaan om Google te helpen het aanzienlijke patentportfolio van Motorola op het gebied van mobiele telefoons en draadloze technologieën te verwerven, om Google te helpen beschermen in zijn lopende patentgeschillen met andere bedrijven, voornamelijk Apple en Microsoft, en om het in staat te stellen Android vrijelijk aan te bieden.

2012 verder

In juni 2013 werd Google overgenomen Waze, een deal van $ 966 miljoen. Hoewel Waze een onafhankelijke entiteit zou blijven, waren de sociale functies, zoals het crowdsourced locatieplatform, naar verluidt waardevolle integraties tussen Waze en Google Maps, de eigen kaartenservice van Google.

Google kondigde de lancering aan van een nieuw bedrijf, genaamd Calico, op 19 september 2013, onder leiding van Apple inc. voorzitter Arthur Levinson. In de officiële openbare verklaring legde Page uit dat het bedrijf "gezondheid en welzijn" zich zou concentreren op "de uitdaging van veroudering en aanverwante ziekten".

Ingang van het gebouw waar Google en zijn dochteronderneming Deep Mind zijn gevestigd op 6 Pancras Square, Londen

Op 26 januari 2014 kondigde Google aan dat het had ingestemd met de overname DeepMind-technologieën, een particulier bedrijf voor kunstmatige intelligentie uit London. Technologie nieuws website Recode meldde dat het bedrijf was gekocht voor $ 400 miljoen, maar de bron van de informatie werd niet bekendgemaakt. Een Google-woordvoerder weigerde commentaar te geven op de prijs. De aankoop van DeepMind helpt bij de recente groei van Google op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica.

Volgens het jaarlijkse Best Global Brands-rapport van Interbrand is Google het op een na meest waardevolle merk ter wereld (na Apple inc.) in 2013, 2014, 2015, en 2016, met een waardering van $ 133 miljard.

Op 10 augustus 2015 kondigde Google plannen aan om zijn verschillende belangen te reorganiseren als een conglomeraat genoemd alfabet Inc. Google werd de grootste dochteronderneming van Alphabet en de overkoepelend bedrijf voor de internetbelangen van Alphabet. Na afronding van de herstructurering, Sundar Pichai werd CEO van Google, vervangen Larry Page, die CEO van Alphabet werd.

Op 8 augustus 2017 ontsloeg Google werknemer James Damore nadat hij een memo door het hele bedrijf had verspreid waarin hij pleitte voor vooringenomenheid en "De ideologische echokamer van Google" vertroebelde hun denken over diversiteit en inclusie, en dat het ook biologische factoren zijn, en niet alleen discriminatie, die ervoor zorgen dat de gemiddelde vrouw minder geïnteresseerd is dan mannen in technische functies. Google-CEO Sundar Pichai beschuldigde Damore ervan het bedrijfsbeleid te hebben geschonden door "schadelijke genderstereotypen naar voren te brengen op onze werkplek", en hij werd op dezelfde dag ontslagen.

Tussen 2018 en 2019, de spanningen tussen de leiding van het bedrijf en de werknemers escaleerden terwijl het personeel protesteerde tegen bedrijfsbeslissingen over interne seksuele intimidatie, Libel, een gecensureerde Chinese zoekmachine, en Project Maven, een kunstmatige intelligentie van een militaire drone, die werd gezien als gebieden van omzetgroei voor het bedrijf. In oktober 25, 2018, The New York Times publiceerde de blootgesteld, 'Hoe Google beschermde Andy Rubin, de 'vader van Android'". Het bedrijf kondigde vervolgens aan dat "de afgelopen twee jaar 48 werknemers zijn ontslagen" wegens seksueel wangedrag. Op 1 november 2018 organiseerden meer dan 20,000 Google-medewerkers en aannemers een wereldwijde walk-out om te protesteren tegen de manier waarop het bedrijf klachten over seksuele intimidatie behandelt. CEO Sundar Pichai zou de protesten steunen. Later in 2019 beschuldigden sommige werknemers het bedrijf ervan wraak te nemen op interne activisten.

Op 19 maart 2019 kondigde Google aan dat het de videogamemarkt zou betreden door een cloud gaming platform genaamd Google Stadia.

In juni 3, 2019, de Ministerie van Justitie van de Verenigde Staten meldde dat het Google zou onderzoeken antitrust schendingen. Dit leidde in oktober 2020 tot het indienen van een antitrustzaak, omdat het bedrijf misbruik had gemaakt van een monopoliepositie in de search en zoekadvertenties markten.

In december 2019, voormalig PayPal algemeen directeur Bill Ready werd de nieuwe commerce-chef van Google. De rol van Ready zal niet direct betrokken zijn bij Google Pay.

In april 2020, vanwege de COVID-19 pandemiekondigde Google verschillende kostenbesparende maatregelen aan. Dergelijke maatregelen omvatten onder meer het vertragen van het aannemen van personeel voor de rest van 2020, met uitzondering van een klein aantal strategische gebieden, het herijken van de focus en het tempo van investeringen in gebieden zoals datacenters en machines, en niet-zakelijke essentiële marketing en reizen. De meeste medewerkers werkten vanwege de coronacrisis ook vanuit huis COVID-19 pandemie en het succes ervan leidde er zelfs toe dat Google aankondigde dat ze een aantal van hun banen permanent zouden omzetten in werk vanuit huis

De Uitval van Google-services in 2020 verstoorde Google-services: een in augustus die van invloed was Google Drive onder andere een andere in november die van invloed is YouTube, en een derde in december met gevolgen voor de hele reeks Google-applicaties. Alle drie de storingen waren binnen enkele uren verholpen.

In 2021 de Alfabet Workers Union werd opgericht, voornamelijk samengesteld uit Google-medewerkers.

In januari 2021, de Australische regering voorgestelde wetgeving die Google en Facebook zou verplichten mediabedrijven te betalen voor het recht om hun inhoud te gebruiken. Als reactie hierop dreigde Google de toegang tot zijn zoekmachine in Australië af te sluiten.

In maart 2021 betaalde Google naar verluidt $ 20 miljoen voor Ubisoft poorten aan Google Stadia. Google heeft "tientallen miljoenen dollars" uitgegeven om grote uitgevers zoals Ubisoft en Take-Two om enkele van hun grootste games naar Stadia te brengen.

In april 2021, The Wall Street Journal meldde dat Google een jarenlang programma uitvoerde met de naam "Project Bernanke" dat gegevens van eerdere advertentiebiedingen gebruikte om een ​​voordeel te behalen ten opzichte van de concurrentie om advertentieservices. Dat blijkt uit documenten over de antitrustzaak die in december door tien Amerikaanse staten tegen Google is aangespannen.

In september 2021 kondigde de Australische regering plannen aan om het vermogen van Google om gerichte advertenties te verkopen te beteugelen, waarbij ze beweerde dat het bedrijf een monopolie op de markt heeft en uitgevers, adverteerders en consumenten schaadt.

In 2022 begon Google verzoeken te accepteren om telefoonnummers, fysieke adressen en e-mailadressen uit de zoekresultaten te verwijderen. Het had eerder verzoeken geaccepteerd om alleen vertrouwelijke gegevens te verwijderen, zoals burgerservicenummers, bankrekening- en creditcardnummers, persoonlijke handtekeningen en medische dossiers. Zelfs met het nieuwe beleid kan Google informatie verwijderen uit alleen bepaalde maar niet alle zoekopdrachten. Het zou geen inhoud verwijderen die "over het algemeen nuttig" is, zoals nieuwsartikelen of al deel uitmaakt van het openbare register.

In mei 2022 kondigde Google aan dat het bedrijf de in Californië gevestigde MicroLED-displaytechnologieontwikkeling en productie Start-up Raxium had overgenomen. Raxium zal zich bij het Devices and Services-team van Google voegen om te helpen bij de ontwikkeling van micro-optica, monolithische integratie en systeemintegratie.

Begin 2023, na het succes van ChatGPT en bezorgdheid dat Google achterop raakte in de AI-race, vaardigde het senior management van Google een "code rood" uit en een "richtlijn dat al zijn belangrijkste producten - die met meer dan een miljard gebruikers - binnen enkele maanden generatieve AI moeten bevatten".

Begin mei 2023 kondigde Google zijn plannen aan om twee extra datacenters in Ohio te bouwen. Deze centra, die zullen worden gebouwd in Columbus en Lancaster, zullen de tools van het bedrijf versterken, waaronder AI-technologie. De genoemde datahub zal bijdragen aan het reeds operationele centrum nabij Columbus, waardoor de totale investering van Google in Ohio op meer dan $ 2 miljard komt.

Producten en diensten

Zoekmachine

Google indexen miljarden webpagina's om gebruikers in staat te stellen naar de gewenste informatie te zoeken door middel van trefwoorden en exploitanten. Think comScore marktonderzoek van november 2009, Google Search is de dominante zoekmachine op de Amerikaanse markt, met een marktaandeel van 65.6%. In mei 2017 heeft Google een nieuw tabblad 'Persoonlijk' in Google Zoeken ingeschakeld, waarmee gebruikers naar inhoud kunnen zoeken in de verschillende services van hun Google-accounts, waaronder e-mailberichten van Gmail en foto's van Google Foto's.

Google lanceerde zijn Google Nieuws service in 2002, een geautomatiseerde service die nieuwsartikelen van verschillende websites samenvat. Google host ook Google boeken, een service die de gevonden tekst in boeken in zijn database doorzoekt en waar toegestaan ​​beperkte voorvertoningen of en het volledige boek laat zien.

Google heeft de afgelopen jaren verschillende functies toegevoegd.[tijdsspanne?] Dergelijke opties omvatten Vluchten, Winkelen en Financiën.

Advertising

Google op ad-tech Londen, 2010

Google haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit advertenties. Dit omvat de verkoop van apps, in-app-aankopen, producten met digitale inhoud op Google en YouTube, Android en licentie- en servicekosten, inclusief vergoedingen die zijn ontvangen voor Google Cloud-aanbiedingen. Zesenveertig procent van deze winst was afkomstig van klikken (kosten per klik), goed voor een bedrag van 109,652 miljoen dollar in 2017. Dit omvat drie hoofdmethoden, namelijk AdMob, AdSense (zoals AdSense voor inhoud, AdSense voor zoeken, enz.) en DoubleClick AdExchange.

Naast zijn eigen algoritmen voor het begrijpen van zoekopdrachten, gebruikt Google technologie die het verwerft DoubleClick, om gebruikersinteresse te projecteren en advertenties te richten op de zoekcontext en de gebruikersgeschiedenis.

In 2007 lanceerde Google "AdSense voor mobiel", gebruikmakend van de opkomende markt voor mobiele advertenties.

Google Analytics stelt website-eigenaren in staat om bij te houden waar en hoe mensen hun website gebruiken, bijvoorbeeld door de klikfrequenties voor alle links op een pagina te onderzoeken. Google-advertenties kunnen in een tweedelig programma op websites van derden worden geplaatst. Google Ads stelt adverteerders in staat hun advertenties weer te geven in het inhoudsnetwerk van Google, via een kosten-per-klik-schema. De zusterservice, Google AdSense, stelt website-eigenaren in staat om deze advertenties op hun website weer te geven en geld te verdienen telkens wanneer op advertenties wordt geklikt. Een van de punten van kritiek op dit programma is de mogelijkheid van Klik fraude, wat gebeurt wanneer een persoon of geautomatiseerd script op advertenties klikt zonder geïnteresseerd te zijn in het product, waardoor de adverteerder onterecht geld aan Google betaalt. Industrierapporten in 2006 beweerden dat ongeveer 14 tot 20 procent van de klikken frauduleus of ongeldig was. Google Search Console (omgedoopt van Google Webmaster Tools in mei 2015) staat toe webmasters om de sitemap, crawlsnelheid en beveiligingsproblemen van hun websites te controleren, en om de zichtbaarheid van hun website te optimaliseren.

Klantenservice

Web-gebaseerde diensten

Google biedt Gmail For email, Google Calendar voor tijdbeheer en planning, Google Maps voor kaarten, navigatie en satellietbeelden, Google Drive For Cloud Storage van bestanden, Google Docs, Sheets en Slides voor productiviteit, Google Foto's voor het opslaan en delen van foto's, Google Keep For notities maken, Google Vertalen voor taalvertaling, YouTube voor het bekijken en delen van video's, Google Mijn Bedrijf voor het beheer van openbare bedrijfsinformatie, en Duo voor sociale interactie. In maart 2019 onthulde Google een cloud gaming dienst genoemd stadions. Er bestaat ook een product voor het zoeken naar werk sinds vóór 2017, Google for Jobs is een verbeterde zoekfunctie die lijsten verzamelt van vacaturesites en vacaturesites.

Sommige Google-services zijn niet webgebaseerd. Google Earth, gelanceerd in 2005, stelde gebruikers in staat om gratis high-definition satellietbeelden van over de hele wereld te bekijken via clientsoftware die naar hun computers werd gedownload.

Software

Google ontwikkelt de Android mobiel besturingssysteem, evenals zijn smartwatch, televisie, auto, en Internet of Things-enabled slimme apparaten variaties.

Het ontwikkelt ook de Google Chrome webbrowser, en ChromeOS, een besturingssysteem gebaseerd op Chrome.

Hardware

Google Pixel-smartphones tentoongesteld in een winkel

In januari 2010 heeft Google uitgebracht Nexus One, de eerste Android-telefoon onder het eigen merk. Het bracht een aantal telefoons en tablets voort onder de naam "Nexus" branding tot de uiteindelijke stopzetting in 2016, vervangen door een nieuw merk genaamd pixel.

In 2011 de Chromebook werd geïntroduceerd, die doorloopt ChromeOS.

In juli 2013 introduceerde Google de Chromecast dongle, waarmee gebruikers inhoud van hun smartphones naar televisies kunnen streamen.

In juni 2014 kondigde Google aan Google Cardboard, een eenvoudige kartonnen kijker waarmee de gebruiker zijn smartphone in een speciaal voorvak kan plaatsen om te bekijken virtual reality (VR)media.

Andere hardwareproducten zijn onder meer:

Zakelijke diensten

Google-werkruimte (voorheen G Suite tot oktober 2020) is een maandelijks abonnement waarmee organisaties en bedrijven toegang krijgen tot een verzameling services van Google, waaronder Gmail, Google Drive en Google Docs, Google Spreadsheets en Google Presentaties, met aanvullende beheertools, unieke domeinnamen en 24/7 ondersteuning.

In september 24, 2012, Google gelanceerd Google voor ondernemers, een grotendeels non-profit zakelijke incubator start-ups voorzien van co-werkruimtes bekend als Campussen, met assistentie aan startup-oprichters, waaronder workshops, conferenties en mentorschappen. Momenteel zijn er zeven Campus locaties: Berlijn, London, Madrid, Seoul, São Paulo, Tel Aviv en Warschau.

Op 15 maart 2016 kondigde Google de introductie aan van Google Analytics 360 Suite, "een reeks geïntegreerde data- en marketinganalyseproducten, speciaal ontworpen voor de behoeften van enterprise-class marketeers" die kunnen worden geïntegreerd met BigQuery op het Google Cloud Platform. De suite is onder meer ontworpen om "enterprise class marketeers" "het volledige overzicht te geven Klantreis", genereer "nuttige inzichten" en "bied boeiende ervaringen aan de juiste mensen". Jack Marshall van The Wall Street Journal schreef dat de suite concurreert met bestaande marketing cloud-aanbiedingen van bedrijven, waaronder adobe, Oracle, Salesforce en IBM.

internetdiensten

In februari 2010 kondigde Google de Google Fiber project, met experimentele plannen om een ​​supersnel breedbandnetwerk aan te leggen voor 50,000 tot 500,000 klanten in een of meer Amerikaanse steden. Na de bedrijfsherstructurering van Google om van Alphabet Inc. het moederbedrijf te maken, Google Fiber werd verplaatst naar de Access-divisie van Alphabet.

In april 2015 maakte Google bekend Project Fi, een mobiele virtuele netwerkoperator, die Wi-Fi en mobiele netwerken van verschillende telecommunicatieproviders combineert om naadloze connectiviteit en een snel internetsignaal mogelijk te maken.

Bedrijfsaangelegenheden

Prestaties van de aandelenkoers en kwartaalcijfers

Google beursintroductie (IPO) vond plaats op 19 augustus 2004. Bij de beursgang bood het bedrijf 19,605,052 aandelen aan tegen een prijs van $ 85 per aandeel. De verkoop van $ 1.67 miljard gaf Google een marktkapitalisatie van meer dan 23 miljard dollar. Het aandeel presteerde goed na de IPO, met aandelen die op 350 oktober 31 voor het eerst $ 2007 bereikten. voornamelijk vanwege de sterke omzet en winst in de online advertising markt. De stijging van de aandelenkoers werd voornamelijk aangewakkerd door individuele beleggers, in tegenstelling tot grote institutionele beleggers en beleggingsfondsen. GOOG-aandelen opgesplitst in GOOG aandelen van klasse C en GOOGL klasse A-aandelen. Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ beurs onder de ticker symbolen GOOGL en GOOG, en op de Beurs van Frankfurt onder het tickersymbool GGQ1. Deze tickersymbolen verwijzen nu naar Alphabet Inc., de houdstermaatschappij van Google, sinds het vierde kwartaal van 2015.

In het derde kwartaal van 2005 rapporteerde Google een winststijging van 700%, grotendeels doordat grote bedrijven hun advertentiestrategieën verlegden van kranten, tijdschriften en televisie naar internet.

Voor het fiscale jaar 2006 rapporteerde het bedrijf $ 10.492 miljard aan totale advertentie-inkomsten en slechts $ 112 miljoen aan licentie- en andere inkomsten. In 2011 was 96% van de inkomsten van Google afkomstig van zijn advertentieprogramma's.

Google genereerde in 50 voor het eerst $ 2012 miljard aan jaaromzet, vorig jaar $ 38 miljard. In januari 2013 merkte de toenmalige CEO Larry Page op: "We sloten 2012 af met een sterk kwartaal ... De inkomsten stegen met 36% op jaarbasis en met 8% op kwartaalbasis. En we bereikten $ 50 miljard aan inkomsten voor de eerste keer vorig jaar - geen slechte prestatie in slechts anderhalf decennium."

De geconsolideerde omzet van Google voor het derde kwartaal van 2013 werd medio oktober 2013 gerapporteerd als $ 14.89 miljard, een stijging van 12 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. De internetactiviteiten van Google waren verantwoordelijk voor $ 10.8 miljard van dit totaal, met een toename van het aantal klikken van gebruikers op advertenties. In januari 2014 was de marktkapitalisatie van Google gegroeid tot $ 397 miljard.

Strategieën voor belastingontwijking

Google gebruikt verschillende belastingontduiking strategieën. Op de lijst van grootste technologiebedrijven naar omzet, betaalt het de laagste belastingen aan de landen van herkomst van zijn inkomsten. Google heeft tussen 2007 en 2010 3.1 miljard dollar aan belastingen bespaard door niet-Amerikaanse winsten via Ierland en Nederland en dan naar Bermuda's. Dergelijke technieken verlagen het niet-Amerikaanse belastingtarief tot 2.3 procent, terwijl het vennootschapsbelastingtarief in bijvoorbeeld het VK normaal gesproken 28 procent is. Dit heeft naar verluidt geleid tot een Frans onderzoek naar Google's verrekenprijzen praktijken.

In 2020 zei Google dat het zijn controversiële wereldwijde belastingstructuur had herzien en al zijn intellectuele eigendomsrechten had geconsolideerd naar de VS.

Vice-president van Google Matt Brittin getuigde van de Commissie voor de openbare financiën van de Britse Lagerhuis dat zijn verkoopteam in het VK geen verkopen deed en dus geen omzetbelasting verschuldigd was aan het VK. In januari 2016 bereikte Google een schikking met het VK om £ 130 miljoen aan achterstallige belastingen te betalen plus hogere belastingen in de toekomst. In 2017 heeft Google 22.7 miljard dollar van Nederland naar Bermuda gesluisd om de belastingaanslag te verlagen.

In 2013 stond Google op de 5e plaats lobbyen uitgaven, een stijging ten opzichte van de 213e plaats in 2003. In 2012 stond het bedrijf op de 2e plaats in campagnedonaties van technologie en internetsecties.

Bedrijfsidentiteit

Google's logo van 2013 tot 2015

De naam "Google" is ontstaan ​​uit een spelfout van "googol", wat verwijst naar het getal dat wordt weergegeven door een 1 gevolgd door honderd nullen. Page en Brin schrijven in hun originele papier op PageRank: "We hebben de naam van ons systeem, Google, gekozen omdat het een gebruikelijke spelling is van googol, of 10100 en past goed bij ons doel om zeer grootschalige zoekmachines te bouwen." Nu het steeds meer zijn weg vond in de alledaagse taal, werd het werkwoord "google" toegevoegd aan de Merriam Webster collegiaal woordenboek en Oxford Engels Woordenboek in 2006, wat betekent "de Google-zoekmachine gebruiken om informatie op internet te verkrijgen". Google mission statement, vanaf het begin was "om de informatie van de wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken", en de onofficiële slogan is "Wees niet slecht". In oktober 2015 werd een verwant motto overgenomen in de gedragscode van Alphabet met de zin: "Doe wat juist is". Het oorspronkelijke motto werd behouden in de gedragscode van Google, nu een dochteronderneming van Alphabet.

Het originele Google-logo is ontworpen door Sergey Brin. Sinds 1998, Google heeft speciale, tijdelijke alternatieve logo's ontworpen om op hun startpagina te plaatsen, bedoeld om feestdagen, evenementen, prestaties en mensen te vieren. De eerste Google Doodle was ter ere van de Burning Man Festival van 1998. De doodle is ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om gebruikers op de hoogte te stellen van hun afwezigheid voor het geval de servers crashen. Latere Google Doodles werden ontworpen door een externe aannemer, totdat Larry en Sergey toen vroegen:intern dennis hwang om een ​​logo voor te ontwerpen Bastille Day in 2000. Vanaf dat moment zijn Doodles georganiseerd en gemaakt door een team van medewerkers genaamd "Doodlers".

Google heeft een traditie van creëren April Fools 'Day grappen. De eerste op 1 april 2000 was Google MentalPlex die naar verluidt het gebruik van mentale kracht bevatte om op internet te zoeken. In 2007 kondigde Google een gratis internetdienst aan genaamd TiSP, of Toilet Internet Service Provider, waar men een verbinding tot stand bracht door het ene uiteinde van een glasvezel kabel door hun toilet.

De services van Google bevatten easter eggs, zoals de Zweedse Chef's "Bork bork bork," Varken Latijn, "Hacker" of laat spreken, Elmer Fudd, Piraat en Klingon als taalselecties voor zijn zoekmachine. Bij het zoeken naar het woord "anagram," wat een herschikking van letters van het ene woord betekent om andere geldige woorden te vormen, geeft de suggestiefunctie van Google weer: "Bedoelde u: nag a ram?" Sinds 2019 geeft Google gratis online cursussen om technici te leren plannen en schrijven technische documentatie beter.

Werkplaatscultuur

Google-medewerkers marcheren in de Trots in Londen optocht in 2016

On Fortuin tijdschrift's lijst van de beste bedrijven om voor te werken, Google stond op de eerste plaats in 2007, 2008 en 2012, en vierde in 2009 en 2010. Google werd in 2010 ook genomineerd als 's werelds meest aantrekkelijke werkgever voor afstuderende studenten in de Talent Attraction Index van Universum Communications. De bedrijfsfilosofie van Google omvat principes als 'je kunt geld verdienen zonder kwaad te doen', 'je kunt serieus zijn zonder pak' en 'werk moet uitdagend zijn en de uitdaging moet leuk zijn'.

Per 30-2020-XNUMX Alphabet Inc. had 132,121 werknemers, waarvan er meer dan 100,000 voor Google werkten. Googles 2020 diversiteitsrapport stelt dat 32 procent van het personeelsbestand vrouw is en 68 procent man, waarbij de etniciteit van het personeelsbestand overwegend blank (51.7%) en Aziatisch (41.9%) is. Binnen technische functies was 23.6 procent vrouw; en 26.7 procent van de leidinggevende functies werd bekleed door vrouwen. Naast de meer dan 100,000 fulltime werknemers had Google vanaf maart 121,000 ongeveer 2019 uitzendkrachten en contractanten in dienst.

De medewerkers van Google worden ingehuurd op basis van een hiërarchisch systeem. Medewerkers zijn op basis van ervaring opgesplitst in zes hiërarchieën en kunnen variëren "van datacentermedewerkers op instapniveau op niveau één tot managers en ervaren ingenieurs op niveau zes". Als motivatietechniek gebruikt Google een beleid dat bekend staat als Innovatie vrije tijd, waar Google-technici worden aangemoedigd om 20% van hun werktijd te besteden aan projecten die hen interesseren. Sommige services van Google, zoals Gmail, Google Nieuws, Orkut en AdSense ontstaan ​​uit deze onafhankelijke inspanningen. In een lezing op Stanford University, Marissa Mayer, tot juli 2012 vice-president Zoekproducten en gebruikerservaring van Google, toonde aan dat de helft van alle nieuwe productlanceringen in de tweede helft van 2005 afkomstig was uit de Innovation Time Off.

In 2005 verschenen artikelen in The New York Times en andere bronnen begonnen te suggereren dat Google zijn anti-corporate, no evil-filosofie was kwijtgeraakt. In een poging om de unieke cultuur van het bedrijf te behouden, heeft Google een Chief Culture Officer aangesteld wiens doel het was om de cultuur te ontwikkelen en te behouden en te werken aan manieren om trouw te blijven aan de kernwaarden waarop het bedrijf is gebaseerd. Google heeft ook te maken gehad met beschuldigingen van seksisme en leeftijdsdiscriminatie van oud-werknemers. In 2013 te klassenactie tegen verscheidene Silicon Valley bedrijven, waaronder Google, werden aangeklaagd wegens vermeende "no cold call"-overeenkomsten die de aanwerving van hightech-medewerkers in de weg stonden. In een rechtszaak die op 8 januari 2018 werd aangespannen, beweerden meerdere werknemers en sollicitanten dat Google een klasse discrimineerde die werd gedefinieerd door hun "conservatieve politieke opvattingen mannelijk geslacht en / of blank of Aziatisch ras".

Op 25 januari 2020 werd de oprichting aangekondigd van een internationale vakbond van Google-medewerkers, Alpha Global. De coalitie bestaat uit "13 verschillende vakbonden die arbeiders in 10 landen vertegenwoordigen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland." De groep is aangesloten bij UNI Wereldwijde Unie, die bijna 20 miljoen internationale werknemers van verschillende vakbonden en federaties vertegenwoordigt. De oprichting van de vakbond is een reactie op aanhoudende beschuldigingen van mishandeling van Google-medewerkers en een giftige werkcultuur. Google was eerder beschuldigd van het in de gaten houden en ontslaan van werknemers die verdacht werden van het organiseren van een vakbond. In 2021 onthulden gerechtelijke documenten dat Google tussen 2018 en 2020 een anti-vakbondscampagne voerde genaamd Project Vivian om "hen (werknemers) ervan te overtuigen dat vakbonden waardeloos zijn".

Kantoor locaties

Het kantoorgebouw van Google in New York City huisvest het grootste verkoopteam voor advertenties.
Google Toronto kantoor

Het hoofdkantoor van Google in Zicht op bergen, wordt Californië aangeduid als "de Googleplex", een woordspeling op het nummer googolplex en het hoofdkantoor zelf is een complex van gebouwen. Internationaal heeft Google meer dan 78 kantoren in meer dan 50 landen.

In 2006 verhuisde Google naar ongeveer 300,000 vierkante voet (27,900 m2) van kantoorruimte op 111 Eighth Avenue in Manhattan, New York City. Het kantoor is speciaal voor Google ontworpen en gebouwd en huisvest het grootste advertentieverkoopteam. In 2010 kocht Google het gebouw waarin het hoofdkantoor is gevestigd, in een deal die het pand waardeerde op ongeveer $ 1.9 miljard. In maart 2018 kocht Google's moederbedrijf Alphabet het nabijgelegen Chelsea Market gebouw voor $ 2.4 miljard. De verkoop wordt aangeprezen als een van de duurste vastgoedtransacties voor een enkel gebouw in de geschiedenis van New York. In november 2018 kondigde Google zijn plan aan om zijn kantoor in New York City uit te breiden tot een capaciteit van 12,000 werknemers. In dezelfde december werd aangekondigd dat een $ 1 miljard, 1,700,000 vierkante voet (160,000 m2) hoofdkantoor voor Google zou worden gebouwd in Manhattan Hudson-plein buurt. De nieuwe campus, Google Hudson Square genaamd, zal naar verwachting het aantal Google-medewerkers dat in New York City werkt meer dan verdubbelen.

Eind 2006 vestigde Google een nieuw hoofdkantoor voor zijn AdWords-divisie in Ann Arbor, Michigan. In november 2006 opende Google kantoren op Carnegie Melloncampus binnen Pittsburgh, gericht op winkelgerelateerde advertentiecodering en smartphone-applicaties en programma's. Andere kantoorlocaties in de VS omvatten Atlanta, Georgië; Austin, Texas; Boulder, Colorado; Cambridge, Massachusetts; San Francisco, Californië; Seattle, Washington; Kirkland, Washington; Birmingham, Michigan; Reston, Virginia, Washington, DC, en Madison, Wisconsin.

Het kantoor van Google in Dublin, Ierland, het hoofdkantoor van Google Ads voor Europa

Het heeft namelijk ook productonderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten in steden over de hele wereld Rotterdam (NL) (geboorteplaats van Google Maps) en London (onderdeel van Android-ontwikkeling). In november 2013 kondigde Google plannen aan voor een nieuwe London hoofdkantoor, een kantoor van 1 miljoen vierkante meter dat plaats biedt aan 4,500 werknemers. Erkend als een van de grootste acquisities van commercieel vastgoed ooit op het moment van de aankondiging van de deal in januari, Google diende plannen voor het nieuwe hoofdkantoor in bij de Camden Raad in juni 2017. In mei 2015 kondigde Google aan voornemens te zijn een eigen campus te creëren in Hyderabad, Indië. De nieuwe campus, naar verluidt de grootste van het bedrijf buiten de Verenigde Staten, zal plaats bieden aan 13,000 werknemers.

De wereldwijde kantoren van Google tellen in totaal 85 locaties wereldwijd, met 32 ​​kantoren in Noord-Amerika, waarvan 3 in Canada en 29 in Verenigde Staten Gebied, Californië de staat zijn met de meeste Google-kantoren met 9 in totaal inclusief de Googleplex. In de Latijns Amerika Regio Google telt 6 vestigingen, in Europa 24 (waarvan 3 in UK), De Aziatisch-Pacifisch regio telt met 18 kantoren voornamelijk 4 in India en 3 in ChinaEn Afrika Midden-Oosten regio telt 5 vestigingen.

Noord Amerika

SN Stad Amerikaanse staat/land
1. Ann Arbor  Michigan
2. Atlanta  Georgië
3. Austin  Texas
4. Rotsblok  Colorado
5. Boulder - Parelplaats  Colorado
6. Boulder - Walnoot  Colorado
7. Cambridge  Massachusetts
8. Chapel Hill  Noord Carolina
9. Chicago - Timmerman  Illinois
10. Chicago - Fulton-markt  Illinois
11. Detroit  Michigan
12. Irvine  Californië
13. Kirkland  Washington
14. Keukenfornuis  Canada
15. Los Angeles  Californië
16. Madison  Wisconsin
17. Miami  Florida
18. Montreal  Canada
19. Zicht op bergen  Californië
20. New York  New York
21. Pittsburgh  Pennsylvania
22. Playa Vista  Californië
23. Portland  Oregon
24. Redwood City  Californië
25. Reston  Virginia
26. San Bruno  Californië
27. San Diego  Californië
28. San Francisco  Californië (H)
29. Seattle  Washington
30. Sunnyvale  Californië
31. Toronto  Canada
32. Washington DC  District of Columbia

Latijns Amerika

SN Stad Land
1. Belo Horizonte  Brazilië
2. São Paulo
3. Bogotá  Colombia
4. Buenos Aires  Argentinië
5. Mexico Stad  Mexico
6. Santiago de Chile  Chili

Europa

SN Stad Land
1. Aarhus  Denemarken
2. Kopenhagen
3. Amsterdam  Nederland
4. Athene  Griekenland
5. Berlijn  Duitsland
6. Hamburg
7. München
8. Brussel  België
9. Dublin  Ierland
10. Lissabon  Portugal
11. London – 6PS  Verenigd Koninkrijk
12. Londen – BEL
13. Londen – CSG
14. Madrid  Spanje
15. Milaan  Italië
16. Moskou  Rusland
17. Oslo  Noorwegen
18. Parijs  Frankrijk
19. Praag  Tsjechië
20. Stockholm  Zweden
21. Wenen  Oostenrijk
22. Warschau  Polen
23. Wroclaw
24. Zurich  Zwitserland

Aziatisch-Pacifisch

SN Stad Land
1. Bangalore  India
2. Gurgaon
3. Hyderabad
4. Mumbai
5. Bangkok  Thailand
6. Beijing  China
7. Guangzhou
8. Sjanghai
9. Hong Kong  Hong Kong
10. Jakarta  Indonesië
11. Kuala Lumpur  Maleisië
12. Tremelo (B)  Australië
13. Rotterdam (NL)
14. Seoul  Zuid-Korea
15. Singapore  Singapore
16. Taipei  Taiwan
17. Tokyo - RPG  Japan
18. Tokio – STRM

Afrika en het Midden-Oosten

SN Stad Land
1. Dubai  Verenigde Arabische Emiraten
2. Haifa  Israël
3. Tel Aviv
4. Istanbul  Turkije
5. Tilburg  Zuid-Afrika

Infrastructuur

De datacenters van Google bevinden zich in noorden en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Er zijn geen officiële gegevens over het aantal servers in Google-datacenters; echter onderzoeks- en adviesbureau Gartner geschat in een rapport van juli 2016 dat Google op dat moment 2.5 miljoen servers had. Traditioneel vertrouwde Google erop parallel computergebruik op basishardware zoals mainstream x86 computers (vergelijkbaar met thuis-pc's) om de kosten per zoekopdracht laag te houden. In 2005 begon het met het ontwikkelen van eigen ontwerpen, die pas in 2009 werden onthuld.

Google heeft zijn eigen privé gebouwd onderzeese communicatiekabels; de eerste, genaamd Curie, verbindt Californië met Chili en werd voltooid op 15 november 2019. De tweede onderzeese kabel die volledig eigendom is van Google, genaamd Dunant, verbindt de Verenigde Staten met Frankrijk en zal naar verwachting in 2020 in gebruik worden genomen. De derde onderzeese kabel van Google, Equiano, wordt aangesloten Lissabon, Portugal met Lagos, Nigeria en Kaapstad, Zuid-Afrika. De vierde kabel van het bedrijf, genaamd Grace Hopper, verbindt de landingspunten met elkaar New York, VS., Zal het wel, UK en Bilbao, Spanje, en zal naar verwachting in 2022 operationeel worden.

Leefomgeving

In oktober 2006 kondigde het bedrijf plannen aan om er duizenden te installeren zonnepanelen om tot 1.6 te verstrekken megawatt elektriciteit, genoeg om te voorzien in ongeveer 30% van de energiebehoefte van de campus. Het systeem is het grootste fotovoltaïsche energiecentrale op het dak gebouwd op een Amerikaanse bedrijfscampus en een van de grootste op een bedrijfsterrein ter wereld. Sinds 2007, Google heeft gestreefd naar koolstofneutraliteit met betrekking tot haar bedrijfsvoering.

Google maakte in september 2011 bekend dat het "continu genoeg elektriciteit gebruikt om 200,000 huishoudens van stroom te voorzien", bijna 260 miljoen watt of ongeveer een kwart van de output van een kerncentrale. De totale CO2010-uitstoot voor 1.5 bedroeg iets minder dan 25 miljoen ton, voornamelijk als gevolg van fossiele brandstoffen die de datacenters van elektriciteit voorzien. Google zei dat 2010 procent van zijn energie werd geleverd door hernieuwbare brandstoffen in 0.3. Een gemiddelde zoekopdracht gebruikt slechts 12.5 wattuur elektriciteit, dus alle wereldwijde zoekopdrachten zijn slechts 5 miljoen watt of XNUMX% van het totale elektriciteitsverbruik van Google.

In 2010, Google energie deed zijn eerste investering in een hernieuwbare energie project, waardoor $ 38.8 miljoen in twee windparken in Noord-Dakota. Het bedrijf kondigde aan dat de twee locaties 169.5 megawatt aan stroom zullen opwekken, genoeg om 55,000 huishoudens van stroom te voorzien. In februari 2010, de Federale regelgevende commissie voor energie heeft Google toestemming gegeven om energie tegen marktconforme tarieven te kopen en te verkopen. Het bedrijf oefende deze machtiging uit in september 2013 toen het aankondigde dat het alle elektriciteit zou kopen die werd geproduceerd door het nog niet gebouwde Happy Hereford-windpark van 240 megawatt.

In juli 2010 tekende Google een overeenkomst met een windpark in Iowa om 114 megawatt stroom voor 20 jaar te kopen.

In december 2016 kondigde Google aan dat het - vanaf 2017 - genoeg hernieuwbare energie zou kopen om 100% van het energieverbruik van zijn datacenters en kantoren te dekken. Door de toezegging wordt Google "de grootste zakelijke koper ter wereld van hernieuwbare energie, met toezeggingen van 2.6 gigawatt (2,600 megawatt) aan wind- en zonne-energie".

In november 2017 kocht Google 536 megawatt aan windenergie. De aankoop bracht het bedrijf tot stand 100% hernieuwbare energie. De windenergie komt van twee energiecentrales in South Dakota, één in Iowa en één in Oklahoma. In september 2019 kondigde de CEO van Google plannen aan voor een investering van $ 2 miljard in wind- en zonne-energie, de grootste deal voor hernieuwbare energie in de geschiedenis van het bedrijf. Hierdoor groeit hun groene energieprofiel met 40%, waardoor ze 1.6 gigawatt aan schone energie extra krijgen, aldus het bedrijf.

In september 2020 kondigde Google aan dat het met terugwerkende kracht al zijn CO1998-uitstoot had gecompenseerd sinds de oprichting van het bedrijf in XNUMX. Het heeft zich er ook toe verbonden om zijn datacenters en kantoren tegen 2030 uitsluitend te laten werken met koolstofvrije energie. In oktober 2020 beloofde het bedrijf om de verpakking van zijn hardwareproducten tegen 100 100% plasticvrij en 2025% recyclebaar te maken. Het zei ook dat al zijn productielocaties voor eindassemblage een UL 2799 Geen afval naar stortplaats certificering tegen 2022 door ervoor te zorgen dat het overgrote deel van het afval van het productieproces wordt gerecycled in plaats van op een stortplaats terecht te komen.

Ontkenning van klimaatverandering en verkeerde informatie

Google doneert aan ontkenning van klimaatverandering politieke groeperingen, waaronder de Netwerk voor staatsbeleid en Competitive Enterprise Institute. Het bedrijf financiert en profiteert ook actief van het klimaat disinformatie door inkomsten te genereren met advertentieruimten op de meeste van de grootste sites met desinformatie over het klimaat. Google bleef inkomsten genereren en profiteren van sites die desinformatie over het klimaat verspreiden, zelfs nadat het bedrijf hun beleid had bijgewerkt om het plaatsen van hun advertenties op vergelijkbare sites te verbieden.

Filantropie

In 2004 richtte Google de non-profit filantropische Google.org op, met een startfonds van $ 1 miljard. De missie van de organisatie is creëren bewustzijn over klimaatverandering, wereldwijde volksgezondheid en wereldwijde armoede. Een van de eerste projecten was het ontwikkelen van een levensvatbaar plug-in hybride elektrisch voertuig die 100 mijl per gallon kan bereiken. Google ingehuurd Larry Briljant als uitvoerend directeur van het programma in 2004 en Megan Smith heeft sindsdien hem vervangen als directeur.

In maart 2007, in samenwerking met de Instituut voor wiskundige wetenschappen (MSRI), hostte Google de eerste Julia Robinson Wiskundefestival op het hoofdkantoor in Mountain View. In 2011 schonk Google 1 miljoen euro aan Internationale Wiskunde Olympiade ter ondersteuning van de volgende vijf jaarlijkse Internationale Wiskunde Olympiades (2011-2015). In juli 2012 lanceerde Google een "Legaliseer de liefde"campagne ter ondersteuning van homorechten.

In 2008 kondigde Google zijn "project 10100" die ideeën accepteerde om de gemeenschap te helpen en vervolgens Google-gebruikers in staat stelden op hun favorieten te stemmen. Na twee jaar stilte, waarin velen zich afvroegen wat er met het programma was gebeurd, Google maakte de winnaars van het project bekend en gaf in totaal tien miljoen dollar aan verschillende ideeën, variërend van non-profitorganisaties die onderwijs promoten tot een website die van plan is alle juridische documenten openbaar en online te maken.

Reageren op de humanitaire crisis na de Russische invasie van Oekraïne, Google kondigde een donatie van $ 15 miljoen aan om Oekraïense burgers te ondersteunen. Het bedrijf besloot ook om zijn kantoor in Warschau om te vormen tot een hulpcentrum voor vluchtelingen.

Kritiek en controverses

San Francisco-activisten protesteren tegen particuliere pendelbussen die werknemers voor technologiebedrijven zoals Google vervoeren van hun huizen in San Francisco en Oakland naar bedrijfscampussen in Silicon Valley.

Google heeft kritiek gehad op zaken als agressieve belastingontwijking, neutraliteit zoeken, auteursrecht, censuur van zoekresultaten en inhoud, en privacy.

Andere punten van kritiek zijn vermeend misbruik en manipulatie van zoekresultaten, het gebruik van die van andere mensen intellectueel eigendom, maakt zich zorgen dat het compilatie van gegevens kan die van mensen schenden privacyEn energieverbruik van zijn servers, evenals zorgen over traditionele zakelijke kwesties zoals monopolie, terughoudendheid van de handel, concurrentiebeperkende praktijken en patent inbreuk.

Google voldeed voorheen aan Internetcensuurbeleid van de Volksrepubliek China, afgedwongen door middel van filters die in de volksmond bekend staan ​​als "The Geweldige firewall van China", maar doet dat niet meer. Als gevolg hiervan zijn alle Google-services, behalve de Chinese Google Maps, zonder de hulp van de toegang tot het vasteland van China geblokkeerd virtuele privé-netwerken, proxy servers, of andere soortgelijke technologieën.

2018

In juli 2018, mozilla programmamanager Chris Peterson beschuldigde Google ervan de YouTube-prestaties opzettelijk te vertragen Firefox. In april 2019 beschuldigde voormalig Mozilla-directeur Jonathan Nightingale Google ervan de afgelopen tien jaar opzettelijk en systematisch de Firefox-browser te hebben gesaboteerd om de acceptatie van Google Chrome.

In augustus 2018, Het snijpunt meldde dat Google voor de Volksrepubliek China een gecensureerde versie van zijn zoekmachine ontwikkelt (bekend als Libel) "dat websites en zoektermen over mensenrechten, democratie, religie en vreedzaam protest op de zwarte lijst zet". Het project was echter ingehouden vanwege bezorgdheid over de privacy.

2019

In 2019 kwam een ​​hub voor critici van Google die zich toelegde op het niet gebruiken van Google-producten, samen in de Reddit online. gemeenschap /r/degooglen. De DeGoogle basiscampagne blijft groeien naarmate privacyactivisten informatie over Google-producten en de daarmee samenhangende inbreuk op persoonlijke privacyrechten door het bedrijf onder de aandacht brengen.

In november 2019 heeft het Office for Civil Rights van de Verenigde Staten Ministerie van Volksgezondheid en Human Services begon een onderzoek naar Project Nachtegaal, om te beoordelen of de "massale verzameling van medische dossiers van individuen" voldeed HIPAA. Think The Wall Street Journal, begon Google in het geheim het project in 2018, met St. LouisGebaseerde gezondheidszorg afstand hemelvaart.

2022

In een 2022 National Labour Relations Board uitspraak suggereerden gerechtelijke documenten dat Google een geheim project sponsorde -- Project Viviaan om haar werknemers te adviseren en hen te ontmoedigen om vakbonden op te richten.

2023

Op 1 mei 2023 plaatste Google een advertentie tegen anti-disinformatie Braziliaanse congreswet nr. 2630, dat op het punt stond te worden goedgekeurd, op zijn zoekhomepage in Brazilië, en riep zijn gebruikers op om congresvertegenwoordigers te vragen zich tegen de wetgeving te verzetten. De regering en de rechterlijke macht van het land beschuldigden het bedrijf van ongepaste inmenging in het congresdebat, zeiden dat het zou kunnen neerkomen op misbruik van economische macht en bevalen het bedrijf om de advertentie binnen twee uur na kennisgeving te wijzigen, anders riskeerden ze boetes van R$1 miljoen (2023) (US $185,528.76) per niet-nalevingsuur. Het bedrijf heeft de advertentie vervolgens prompt verwijderd.

Op ras gerichte bewaking

Google heeft controversiële regeringen geholpen bij grootschalige surveillanceprojecten, waarbij de identiteit van degenen die protesteerden tegen raciaal onrecht met politie en leger werd gedeeld. In 2020 deelden ze met de FBI informatie verzameld van alle Android-gebruikers op een Het leven van zwarte mensen is belangrijk protesteren in Seattle, inclusief degenen die dat wel hadden opt-out of verzameling van locatiegegevens.

Google maakt er ook deel van uit Project Nimbus, een deal van $ 1.2 miljard waarin de technologiebedrijven Google en Amazone zal Israël en zijn leger met kunstmatige intelligentie, machine learning, En andere cloud computing diensten, waaronder lokaal bouwen cloud-sites die "informatie binnen de grenzen van Israël zal houden onder strikte veiligheidsrichtlijnen". Het contract is bekritiseerd door zowel aandeelhouders als hun werknemers vanwege zorgen dat het project tot verder misbruik zal leiden Palestijnen mensenrechten in het kader van de lopende illegale bezetting en Israëlisch-Palestijnse conflict. Ariel Koren, een voormalig marketingmanager voor de educatieve producten van Google en een uitgesproken criticus van het project, schreef dat Google "systematisch Palestijnse, Joodse, Arabische en moslimstemmen de mond snoert die bezorgd zijn over Google's medeplichtigheid aan schendingen van Palestijnse mensenrechten - tot het punt dat ze formeel vergeldingsmaatregelen nemen." tegen werknemers en het creëren van een omgeving van angst', wat haar mening weerspiegelt dat het ultimatum kwam als vergelding voor haar verzet tegen en organisatie tegen het project.

Antitrust, privacy en andere rechtszaken

De Europese Commissie, die in 2017, 2018 en 2019 drie boetes oplegde aan Google

Boetes en rechtszaken

Europeese Unie

Op 27 juni 2017 kreeg het bedrijf een recordboete van 2.42 miljard van de Europeese Unie voor "het promoten van zijn eigen winkelvergelijkingsservice bovenaan de zoekresultaten."

In juli 18, 2018, het Europese Commissie legde Google een boete op van € 4.34 miljard wegens het overtreden van de EU-antitrustregels. Het misbruik van dominante positie wordt verwezen naar de beperking van Google die wordt toegepast op fabrikanten van Android-apparaten en netwerkexploitanten om ervoor te zorgen dat verkeer op Android-apparaten naar de Google-zoekmachine gaat. Op 9 oktober 2018 bevestigde Google dat zij tegen de boete in beroep was gegaan bij de Gerecht van de Europese Unie.

Op 8 oktober 2018 werd een class action-rechtszaak aangespannen tegen Google en Alphabet wegens "niet-openbare" Google+ accountgegevens worden vrijgegeven als gevolg van een bug waardoor app-ontwikkelaars toegang konden krijgen tot de privégegevens van gebruikers. Het proces werd in juli 2020 beslecht voor $ 7.5 miljoen met een uitbetaling aan eisers van elk ten minste $ 5, met een maximum van $ 12 elk.

Op 20 maart 2019 legde de Europese Commissie Google een boete van € 1.49 miljard ($ 1.69 miljard) op omdat het rivalen ervan weerhield "eerlijk te concurreren en te innoveren" op de online advertentiemarkt. Margrethe Vestager, commissaris voor mededinging van de Europese Unie, zei dat Google de EU-antitrustregels had geschonden door "concurrerende contractuele beperkingen op te leggen aan websites van derden", waardoor ze zoekresultaten van de rivalen van Google moesten uitsluiten.

Op 14 september 2022 verloor Google het beroep over een boete van € 4.125 miljard (£ 3.5 miljard), die werd betaald nadat door de Europese Commissie was bewezen dat Google fabrikanten van Android-telefoons dwong om de zoek- en webbrowser-apps van Google te gebruiken . Sinds de eerste beschuldigingen heeft Google haar beleid gewijzigd.

Frankrijk

Op 21 januari 2019, Franse datatoezichthouder CNIL legde een recordboete van € 50 miljoen op aan Google wegens het overtreden van die van de Europese Unie Algemene Verordening Gegevensbescherming. In het vonnis werd beweerd dat Google gebruikers niet voldoende had geïnformeerd over haar methoden voor het verzamelen van gegevens om advertenties te personaliseren. Google gaf een verklaring af waarin stond dat het "zeer toegewijd" was aan transparantie en "de beslissing bestudeerde" alvorens zijn reactie te bepalen.

Op 6 januari 2022, de Franse regelgevende instantie voor gegevensprivacy CNIL heeft Google van Alphabet een boete opgelegd van 150 miljoen euro (US $ 169 miljoen) omdat het zijn internetgebruikers niet toestaat gemakkelijk te weigeren Cookies met Facebook.

Verenigde Staten

Na hoorzittingen van het Amerikaanse Congres in juli 2020, en een begin oktober uitgebracht rapport van de Antitrust Subcommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het Ministerie van Justitie van de Verenigde Staten heeft op 20 oktober 2020 een antitrustzaak aangespannen tegen Google, waarin wordt beweerd dat het zijn monopoliepositie op het gebied van zoeken op het web en zoekadvertenties illegaal heeft behouden. De rechtszaak beweerde dat Google zich bezighield met concurrentiebeperkend gedrag door Apple tussen de $ 8 miljard en $ 12 miljard te betalen om de standaardzoekmachine op iPhones te worden. Later die maand allebei Facebook en Alphabet kwamen overeen om "samen te werken en elkaar te helpen" in het licht van het onderzoek naar hun online advertentiepraktijken.

Rechtszaak over privé browsen

Begin juni 2020 werd door een groep consumenten een class action-rechtszaak van $ 5 miljard aangespannen tegen Google, waarin werd beweerd dat ChromeDe incognito-browsemodus verzamelt nog steeds hun gebruikersgeschiedenis. De rechtszaak werd bekend in maart 2021 toen een federale rechter het verzoek van Google om de zaak af te wijzen, afwees en oordeelde dat ze de aanklacht van de groep onder ogen moesten zien. Reuters meldde dat de rechtszaak beweerde dat de CEO van Google Sundar Pichai geprobeerd om de gebruikers niet op de hoogte te houden van dit probleem.

Rechtszaak tegen discriminatie op grond van geslacht

In 2017 klaagden drie vrouwen Google aan en beschuldigden het bedrijf van het overtreden van de Californische Equal Pay Act door zijn vrouwelijke werknemers te weinig te betalen. In de rechtszaak werd aangehaald dat de loonkloof ongeveer $ 17,000 bedroeg en dat Google vrouwen opsloot in lagere loopbaantrajecten, wat leidde tot lagere salarissen en bonussen. In juni 2022 stemde Google ermee in een schikking van $ 118 miljoen te betalen aan 15,550 vrouwelijke werknemers die sinds 2013 in Californië werken. Als onderdeel van de schikking stemde Google er ook mee in een derde partij in te huren om zijn wervings- en compensatiepraktijken te analyseren.

Amerikaanse overheidscontracten

Naar aanleiding van berichten in de media over PRISM NSA's enorme elektronische bewakingsprogramma, werden in juni 2013 verschillende technologiebedrijven geïdentificeerd als deelnemers, waaronder Google. Volgens anonieme bronnen sloot Google zich in 2009 aan bij het PRISM-programma YouTube in 2010.

Google heeft samengewerkt met de Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten op dronesoftware tot en met 2017 Project Maven die kunnen worden gebruikt om de nauwkeurigheid van te verbeteren drone-aanvallen. In april 2018 ondertekenden duizenden Google-medewerkers, waaronder senior ingenieurs, een brief waarin ze de CEO van Google aanspoorden Sundar Pichai om dit controversiële contract met het Pentagon te beëindigen. Google heeft uiteindelijk besloten dit niet te verlengen DoD contract, dat in 2019 zou aflopen.

Zie ook

Opmerkingen

  1. ^ Google werd opgericht op 4 september 1998, maar sinds 2002 viert het bedrijf zijn jubilea op verschillende dagen in september, meestal op 27 september. De verschuiving in datums gebeurde naar verluidt samen met de verjaardag om mijlpalen van indexgrootte te vieren.

Referenties

  1. ^ Fitzpatrick, Alex (4 september 2014). "Google was vroeger het bedrijf dat 'niets anders deed dan zoeken'". Tijd.
  2. ^ "Wanneer is Google jarig - en waarom zijn mensen in de war?". The Telegraph. September 27, 2019. Gearchiveerd van het origineel op 10 januari 2022.
  3. ^ Griffin, Andrew (27 september 2019). "Google-verjaardag: het enige grote probleem met de feestelijke doodle van het bedrijf". The Independent.
  4. ^ Wray, Richard (5 september 2008). "Gefeliciteerd Google". The Guardian.
  5. ^ "Bedrijf - Google". 16 januari 2015. Gearchiveerd van het origineel Januari 16, 2015. Ontvangen September 13, 2018.
  6. ^ Claburn, Thomas (24 september 2008). "Google opgericht door Sergey Brin, Larry Page... en Hubert Chang?!?". InformationWeek. UBM plc. Gearchiveerd van het origineel op 28 juni 2011. Ontvangen Januari 22, 2017.
  7. ^ "Locaties— Google Jobs". Gearchiveerd van het origineel op 30 september 2013. Ontvangen September 27, 2013.
  8. ^ a b c Wakabayashi, Daisuke (28 mei 2019). "Google's Shadow Work Force: uitzendkrachten die het aantal fulltime werknemers overtreffen (gepubliceerd in 2019)". The New York Times. ISSN 0362-4331. Gearchiveerd van het origineel op 18 december 2020. Ontvangen December 30, 2020.
  9. ^ Condon, Stephanie (7 mei 2019). "Google I/O: van 'AI first' naar AI werkend voor iedereen". ZDNet. Ontvangen April 2, 2022.{{cite web}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  10. ^ Jack, Simon (21 november 2017). "Google - krachtig en verantwoordelijk?". BBC News. Ontvangen Maart 29, 2022.{{cite news}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  11. ^ McCormick, Rich (2 juni 2016). "Elon Musk: Er is maar één AI-bedrijf waar ik me zorgen over maak". The Verge. Ontvangen Maart 29, 2022.{{cite web}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  12. ^ "Justitie klaagt monopolist Google aan voor het overtreden van antitrustwetten". www.justice.gov. 20 oktober 2020. Ontvangen Maart 29, 2022.{{cite web}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  13. ^ "Land van de reuzen: de titanen van technologie | CNN+". plus.cnn.com. Ontvangen April 18, 2022.
  14. ^ Feiner, Lauren (3 december 2019). 'Larry Page stopt als CEO van Alphabet, Sundar Pichai neemt het over'. CNBC. Ontvangen Juni 16, 2021.{{cite web}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  15. ^ Brady, Heide; Kirk, Chris (15 maart 2013). "Het Google-kerkhof". Leisteen. Gearchiveerd van het origineel op 16 maart 2013. Ontvangen Maart 16, 2013.
  16. ^ Booker, Logan (17 maart 2013). "Google Kerkhof bestaat". Gizmodo. Gizmodo. Gearchiveerd van het origineel op 18 mei 2018. Ontvangen Kan 17, 2018.
  17. ^ "Inside X, de uiterst geheime moonshot-fabriek van Google". Wired UK. ISSN 1357-0978. Ontvangen Kan 17, 2022.
  18. ^ Zwaan, Marty. "WAARDEVOLLE MERKEN TER WERELD". Forbes. Ontvangen Januari 19, 2022.{{cite web}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  19. ^ "BESTE WERELDWIJDE MERKEN". Interbrand. Ontvangen Maart 7, 2011.{{cite web}}: CS1 onderhoud: url-status (link)
  20. ^ a b c d "Hoe we zijn begonnen en waar we nu zijn - Google". over Google. Gearchiveerd van het origineel op 22 april 2020. Ontvangen April 24, 2021.
  21. ^ Brezina, Corona (2013). Sergey Brin, Larry Page, Eric Schmidt en Google (1e ed.). New York: Uitgeverij Rosen. P. 18. ISBN 978-1-4488-6911-4. LCCN 2011039480.
  22. ^ a b c "Onze geschiedenis in de diepte". Google-bedrijf, Gearchiveerd vanuit het origineel april 1, 2012. Ontvangen Juli 15, 2017.
  23. ^ a b Visser, Adam (10 juli 2018). "Brin, Page en Mayer over de toevallige geboorte van het bedrijf dat alles veranderde". Vanity Fair. Gearchiveerd van het origineel op 4 juli 2019. Ontvangen Augustus 23, 2019.
  24. ^ McHugh, Josh (1 januari 2003). "Google versus kwaad". Bedraad. Gearchiveerd van het origineel op 2 juni 2019. Ontvangen Augustus 24, 2019.
  25. ^ "Willow Garage-oprichter Scott Hassan wil een start-updorp bouwen". IEEE Spectrum. September 5, 2014. Gearchiveerd van het origineel op 24 augustus 2019. Ontvangen September 1, 2019.
  26. ^ D'Onfro, Jillian (13 februari 2016). "Hoe een miljardair die de originele code van Google schreef een robotrevolutie veroorzaakte". Business Insider. Gearchiveerd van het origineel op 24 augustus 2019. Ontvangen Augustus 24, 2019.
  27. ^ Pagina, Laurens; Brin, Sergej; Motwani, Rajeev; Winograd, Terry (11 november 1999). "De PageRank Citation Ranking: Orde brengen op het web". Stanford University. Gearchiveerd van het origineel op 18 november 2009.
  28. ^ "Handige producten. Voor iedereen". Google Inc. Gearchiveerd van het origineel op 10 februari 2010.
  29. ^ Pagina, Larry (Augustus 18, 1997). "PageRank: Orde brengen op het web". Stanford Digital Library-project. Gearchiveerd van het origineel op 6 mei 2002. Ontvangen November 27, 2010.
  30. ^ Battelle, John (augustus 2005). "De geboorte van Google". Bedraad. Gearchiveerd van het origineel op 7 november 2012. Ontvangen Oktober 12, 2010.
  31. ^ "Backrub-zoekmachine aan de Stanford University", Gearchiveerd vanuit het origineel december 24, 1996. Ontvangen Maart 12, 2011.
  32. ^ a b Brin, Sergej; Pagina, Laurens (1998). "De anatomie van een grootschalige hypertekstuele webzoekmachine" (PDF). Computernetwerken en ISDN-systemen. 30 (1-7): 107-117. CiteerSeerX 10.1.1.115.5930. twee:10.1016/S0169-7552(98)00110-X. ISSN 0169-7552. S2CID 7587743. Gearchiveerd (PDF) van het origineel op 27 september 2015. Ontvangen April 7, 2019.
  33. ^ ""Over: RankDex"", Gearchiveerd vanuit het origineel Januari 20, 2012. Ontvangen September 29, 2010., RangDex
  34. ^ "Methode voor node ranking in een gekoppelde database". Google-patenten. Gearchiveerd van het origineel op 15 oktober 2015. Ontvangen Oktober 19, 2015.
  35. ^ Koller, David (januari 2004). "Oorsprong van de naam 'Google'". Stanford University. Gearchiveerd van het origineel op 27 juni 2012.
  36. ^ Hanley, Rachael (12 februari 2003). "Van Googol naar Google". De Stanford Daily. Stanford universiteit. Gearchiveerd van het origineel maart 27, 2010. Ontvangen Februari 15, 2010.
  37. ^ "Google! Beta-website". Google Inc, Gearchiveerd vanuit het origineel februari 21, 1999. Ontvangen Oktober 12, 2010.
  38. ^ Williamson, Alan (12 januari 2005). "Een avond met Google's Marissa Mayer". Alan Williamson, Gearchiveerd vanuit het origineel September 30, 2011. Ontvangen Juli 5, 2010.
  39. ^ Lang, Tony (7 september 2007). "7 september 1998: Als op de cheque 'Google Inc.' staat, zijn we 'Google Inc.'". Bedraad.
  40. ^ a b Kopytoff, Verne (29 april 2004). "Voor vroege Googlers is het sleutelwoord $". San Francisco Chronicle. Gearchiveerd van het origineel op 19 september 2009.
  41. ^ Jolis, Jacob (16 april 2010). "Zuinig na Google". De Stanford Daily. Ontvangen Juni 3, 2022.
  42. ^ "De uitvinding en geschiedenis van Google | Silicon Valley: het onvertelde verhaal". YouTube. Ontdekking VK. Ontvangen Juni 3, 2022.
  43. ^ a b Auletta, Ken (2010). Googled: het einde van de wereld zoals wij die kennen (Herdruk red.). New York, NY: Penguin-boeken. ISBN 978-0-14-311804-6. OCLC 515456623. Op 7 september 1998, de dag waarop Google officieel werd opgericht, schreef hij een cheque uit van iets meer dan $ 250,000, een van de vier van deze omvang die de oprichters ontvingen.
  44. ^ Kanalen, Katie. "De onwaarschijnlijke manier waarop Jeff Bezos een van de eerste investeerders in Google werd, waardoor hij waarschijnlijk miljardair werd buiten Amazon". Business Insider. Ontvangen Juni 3, 2022.
  45. ^ Bhagat, Rasheeda (12 januari 2012). "De sherpa die de opkomst van Google financierde". De Hindu Business Line.
  46. ^ a b c Hosch, William L.; Hal, Mark. "Google Inc". Brits. Brittanica. Gearchiveerd van het origineel op 20 februari 2019. Ontvangen Maart 17, 2019.
  47. ^ "Craig Silversteins website". Stanford University, Gearchiveerd vanuit het origineel Oktober 2, 1999. Ontvangen Oktober 12, 2010.
  48. ^ Kopytoff, Verne (7 september 2008). 'Craig Silverstein groeide tien jaar met Google'. San Francisco Chronicle. Hearst Communications, Inc. Gearchiveerd van het origineel op 7 november 2012.
  49. ^ "Google ontvangt $ 25 miljoen aan aandelenfinanciering" (Persbericht). Palo Alto, Californië 7 juni 1999. Gearchiveerd van het origineel op 12 februari 2001. Ontvangen Februari 16, 2009.
  50. ^ Bankschroef, David; Malseed, Mark (2005). "Hoofdstuk 5. Verdeel en heers". Het Google-verhaal.
  51. ^ Weinberger, Matt (12 oktober 2015). "De medeoprichters van Google treden terug uit hun bedrijf. Hier zijn 43 foto's die de opkomst van Google laten zien van een Stanford-slaapzaal tot wereldwijde internetgrootmacht". Business Insider. Axel Springer SE. Gearchiveerd van het origineel op 19 augustus 2017.
  52. ^ "Een gebouw gezegend met technisch succes". CNET. CBS Interactive. Gearchiveerd van het origineel op 23 mei 2017. Ontvangen Juli 15, 2017.
  53. ^ Stross, Randall (september 2008). "Invoering". Planet Google: het gedurfde plan van één bedrijf om alles wat we weten te organiseren. New York: gratis pers. blz. 3-4. ISBN 978-1-4165-4691-7. Ontvangen Februari 14, 2010.
  54. ^ "Google lanceert self-service advertentieprogramma". Nieuws van Google. 23 oktober 2000. Gearchiveerd van het origineel april 1, 2012. Ontvangen Juli 15, 2017.
  55. ^ Naughton, John (2 juli 2000). "Waarom is Yahoo naar Google gegaan? Zoek mij". The Guardian. Gearchiveerd van het origineel op 31 januari 2019. Ontvangen Januari 30, 2019 – via www.theguardian.com.
  56. ^ "Yahoo! Selecteert Google als standaardzoekmachine - Nieuwsaankondigingen - Nieuws van Google - Google". googlepress.blogspot.com. Gearchiveerd van het origineel op 31 januari 2019. Ontvangen Januari 30, 2019.
  57. ^ Google Server-assemblage. Computergeschiedenismuseum. 1999. Gearchiveerd van het origineel op 22 juli 2010. Ontvangen Juli 4, 2010.
  58. ^ Olsen, Stephanie (11 juli 2003). "Google gaat omhoog". CNET. CBS Interactief. Gearchiveerd van het origineel op 2 november 2012. Ontvangen Februari 15, 2010.
  59. ^ 'Google koopt hoofdkantoor van Silicon Graphics'. American City Zakelijke tijdschriften. Juni 16, 2006. Gearchiveerd van het origineel op 18 april 2010.
  60. ^ Krantz, Michael (25 oktober 2006). "Googelt u"?". Google Inc. Gearchiveerd van het origineel op 30 mei 2012. Ontvangen Februari 17, 2010.
  61. ^ Bylund, Anders (5 juli 2006). "Naar Google of niet naar Google". msnbc.com, Gearchiveerd vanuit het origineel juli 7, 2006. Ontvangen Februari 17, 2010.
  62. ^ Meyer, Robinson (27 juni 2014). "Het eerste gebruik van 'naar Google' op televisie? Buffy the Vampire Slayer". De Atlantische. Ontvangen Juni 30, 2021.
  63. ^ Bankschroef, David; Malseed, Mark (2005). "Hoofdstuk 9. Een piloot inhuren". Het Google-verhaal.
  64. ^ Lashinsky, Adam (29 januari 2008). "Google wint opnieuw". Fortuin. Tijdwaarnemer. Gearchiveerd van het origineel op 22 oktober 2012. Ontvangen Januari 22, 2011.
  65. ^ a b "GOOG-voorraad". Business Insider.
  66. ^ a b "Jaarverslag 2004" (PDF). Google Inc. Bergzicht, Californië. 2004. p. 29. Gearchiveerd (PDF) van het origineel op 14 januari 2012. Ontvangen Februari 19, 2010.
  67. ^ La Monica, Paul R. (30 april 2004). "Google zet IPO van $2.7 miljard in". CNN Money. Gearchiveerd van het origineel op 22 oktober 2012. Ontvangen Februari 19, 2010.
  68. ^ Kawamoto, Dageraad (29 april 2004). "Wil je meedoen aan de beursgang van Google?". ZDNet. Gearchiveerd van het origineel op 28 december 2011. Ontvangen Februari 19, 2010.
  69. ^ a b Webb, Cynthia L. (19 augustus 2004). "Google's IPO: Rake verwachtingen". The Washington Post. Washington, DC Gearchiveerd van het origineel op 12 november 2012. Ontvangen Februari 19, 2010.
  70. ^ Arrington, Michael (9 oktober 2006). "Google heeft YouTube overgenomen". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 16 maart 2017. Ontvangen Maart 15, 2017.
  71. ^ Sorkin, Andrew Ross; Peters, Jeremy W. (9 oktober 2006). "Google neemt YouTube over voor 1.65 miljard dollar". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 9 juni 2017. Ontvangen Maart 15, 2017.
  72. ^ Arrington, Michael (13 november 2006). "Google sluit YouTube-acquisitie af". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 16 maart 2017. Ontvangen Maart 15, 2017.
  73. ^ Auchard, Eric (14 november 2006). 'Google sluit YouTube-deal'. Reuters. Thomson Reuters. Gearchiveerd van het origineel op 16 maart 2017. Ontvangen Maart 15, 2017.
  74. ^ Lawsky, David (11 maart 2008). 'Google sluit DoubleClick-fusie af na EU-goedkeuring'. Reuters.
  75. ^ Verhaal, Louise; Helft, Miguel (14 april 2007). "Google koopt DoubleClick voor $ 3.1 miljard". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 4 april 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  76. ^ Worstall, Tim (22 juni 2011). "Google bereikt een miljard bezoekers in slechts één maand". Forbes.
  77. ^ Efrati, Amir (21 juni 2011). "Google bereikt één miljard unieke bezoekers per maand". The Wall Street Journal.
  78. ^ "Google voltooit overname van Motorola Mobility". IndustrieWeek. Agence France-Presse. Mei 22, 2012.
  79. ^ Tsukayama, Hayley (15 augustus 2011). 'Google stemt in met overname Motorola Mobility'. The Washington Post. Gearchiveerd van het origineel op 13 november 2012.
  80. ^ "Google neemt Motorola Mobility over - Google Investor Relations". Google. Gearchiveerd van het origineel op 17 augustus 2011. Ontvangen Augustus 17, 2011.
  81. ^ Pagina, Larry (Augustus 15, 2011). "Officiële Google-blog: Supercharged Android: Google neemt Motorola Mobility over". Officiële Google-blog. Gearchiveerd van het origineel op 21 september 2011.
  82. ^ Hughes, Neil (15 augustus 2011). 'Google-CEO: 'Concurrerende' Apple, Microsoft dwingt Motorola-deal af'. AppleInsider. Gearchiveerd van het origineel op 10 december 2011.
  83. ^ Cheng, Roger (15 augustus 2011). "Google koopt Motorola Mobility voor 12.5 miljard dollar". CNet-nieuws. Gearchiveerd van het origineel op 6 oktober 2011. Ontvangen Augustus 15, 2011.
  84. ^ Kerr, Dara (25 juli 2013). 'Google onthult dat het $ 966 miljoen heeft uitgegeven aan de overname van Waze'. CNET. CBS Interactief. Gearchiveerd van het origineel op 16 februari 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  85. ^ Lunden, Ingrid (11 juni 2013). "Google kocht Waze voor $ 1.1 miljard, wat een sociale gegevensboost geeft aan zijn kaartactiviteiten". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 6 juli 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  86. ^ Wakefield, Jane (19 september 2013). 'Google spin-off Calico gaat op zoek naar antwoorden op veroudering'. BBC News. Gearchiveerd van het origineel op 19 september 2013. Ontvangen September 20, 2013.
  87. ^ Chowdhry, Amit (27 januari 2014). "Google neemt kunstmatige-intelligentiebedrijf DeepMind over". Forbes. Gearchiveerd van het origineel op 29 januari 2014. Ontvangen Januari 27, 2014.
  88. ^ Helgren, Chris (27 januari 2014). 'Google koopt kunstmatige-intelligentiebedrijf DeepMind'. Reuters. Gearchiveerd van het origineel op 27 januari 2014. Ontvangen Januari 27, 2014.
  89. ^ Ribeiro, Jon (27 januari 2014). 'Google koopt kunstmatige-intelligentiebedrijf DeepMind'. computer wereld. Gearchiveerd van het origineel op 30 januari 2014. Ontvangen Januari 27, 2014.
  90. ^ Opam, Kwame (26 januari 2014). 'Google koopt AI-startup DeepMind voor naar verluidt $400 miljoen'. The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 8 juli 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  91. ^ "Ranglijsten - 2013 - Beste wereldwijde merken - Interbrand". Interbrand. Gearchiveerd van het origineel op 22 oktober 2016. Ontvangen Oktober 23, 2016.
  92. ^ "Ranglijsten - 2014 - Beste wereldwijde merken - Interbrand". Interbrand. Gearchiveerd van het origineel op 3 november 2016. Ontvangen Oktober 23, 2016.
  93. ^ "Ranglijsten - 2015 - Beste wereldwijde merken - Interbrand". Interbrand. Gearchiveerd van het origineel op 21 oktober 2016. Ontvangen Oktober 23, 2016.
  94. ^ "Ranglijsten - 2016 - Beste wereldwijde merken". Interbrand. Gearchiveerd van het origineel op 20 december 2016. Ontvangen Oktober 23, 2016.
  95. ^ Womack, Brian (10 augustus 2015). "Google stijgt na oprichting van holdingmaatschappij Alphabet". Bloomberg LP Gearchiveerd van het origineel op 23 november 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  96. ^ Barr, Alistaire; Winkler, Rolf (10 augustus 2015). "Google creëert moederbedrijf genaamd Alphabet in herstructurering". The Wall Street Journal. Gearchiveerd van het origineel op 28 november 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  97. ^ Dougherty, Conor (10 augustus 2015). "Google gaat reorganiseren als Alphabet om zijn voorsprong als innovator te behouden". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 19 oktober 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  98. ^ Wakabayashi, Daisuke (8 augustus 2017). ""Google ontslaat ingenieur die memo schreef waarin hij vrouwen in de technologie ondervroeg"". The New York Times, Gearchiveerd vanuit het origineel Augustus 10, 2017. Ontvangen Augustus 10, 2017.. The New York Times, Augustus 7, 2017
  99. ^ Wakabayashi, Daisuke (8 augustus 2017). "Omstreden memo raakt zenuw binnen en buiten Google". The New York Times, Gearchiveerd vanuit het origineel Augustus 9, 2017. Ontvangen Augustus 10, 2017.. The New York Times, Augustus 8, 2017
  100. ^ diversiteitmemo.com
  101. ^ Friedersdorf, Conor (8 augustus 2017). "De meest voorkomende fout in berichtgeving in de media over de Google Memo". De Atlantische. Gearchiveerd van het origineel op 8 augustus 2017. Ontvangen Augustus 9, 2017.
  102. ^ Bergen, Mark (22 november 2019). "Google Workers Protest Company's 'Brute Force Intimidation'". Bloomberg.com.
  103. ^ a b Hollister, Sean (25 november 2019). 'Google wordt beschuldigd van vakbondsfraude na ontslag vier medewerkers'. The Verge. Ontvangen November 26, 2019.
  104. ^ Welch, Chris (25 oktober 2018). 'Google zegt dat afgelopen twee jaar 48 mensen zijn ontslagen wegens seksuele intimidatie'. The Verge. Gearchiveerd van het origineel op 31 oktober 2018. Ontvangen Oktober 31, 2018.
  105. ^ Hamilton, Isobel Asher; et al. (1 november 2018). 'FOTO'S: Google-medewerkers over de hele wereld lieten hun bureau achter en liepen weg uit protest tegen seksueel wangedrag'. Business Insider. Gearchiveerd van het origineel op 2 november 2018. Ontvangen November 6, 2018.
  106. ^ Segarra, Lisa Marie (3 november 2018). "Meer dan 20,000 Google-medewerkers namen deel aan staking wegens beleid inzake seksuele intimidatie". Fortuin. Gearchiveerd van het origineel op 7 november 2018. Ontvangen November 6, 2018.
  107. ^ Liedtke, Michael (1 november 2018). 'Google-medewerkers lopen naar buiten om te protesteren tegen seksueel wangedrag'. San Francisco, Kalf.: Akron Beacon/Journal. De bijbehorende pers. Ontvangen November 6, 2018.
  108. ^ a b Warren, Tom (19 maart 2019). 'Google onthult Stadia cloud gaming-service, gelanceerd in 2019'. The Verge. Gearchiveerd van het origineel op 19 maart 2019. Ontvangen April 8, 2019.
  109. ^ "Google deelt duikvlucht met rapporten van US DoJ 'concurrentie'-sonde". www.theregister.com.
  110. ^ "VS spant antitrustzaak aan tegen Google". NPR.org.
  111. ^ Perez, Sarah (11 december 2019). "PayPal's vertrekkende COO Bill is klaar om zich bij Google aan te sluiten als nieuwe president of commerce". TechCrunch.
  112. ^ "Bloomberg - Google vertraagt ​​het inhuren voor de rest van 2020, CEO vertelt het personeel". www.bloomberg.com. 15 april 2020. Ontvangen April 16, 2020.
  113. ^ Bonacini, Luca; Gallo, Giovanni; Scicchitano, Sergio (2021). "Thuiswerken en inkomensongelijkheid: risico's van een 'nieuw normaal' met COVID-19". Journal of Populatie-economie. 34 (1): 303-360. twee:10.1007/s00148-020-00800-7. ISSN 0933-1433. PMC 7486597. PMID 32952308.
  114. ^ 'Google-diensten waaronder Gmail getroffen door ernstige storing'. Sky News.
  115. ^ Li, Abner (12 november 2020). "YouTube is momenteel offline door een wijdverspreide storing".
  116. ^ "YouTube weer online, alle services hersteld terwijl Google zich verontschuldigt voor 'systeemstoring' | TechRadar". www.techradar.com. 14 december 2020. Gearchiveerd van het origineel december 14, 2020. Ontvangen Februari 23, 2022.
  117. ^ 'Google-medewerkers vormen een vakbond'. Android Police. 4 januari 2021. Ontvangen Maart 26, 2022.
  118. ^ Jose, Renju (22 januari 2021). 'Google zegt zoekmachine in Australië te blokkeren als ze moeten betalen voor nieuws'. Reuters. Ontvangen Januari 22, 2021.
  119. ^ 'Google heeft naar verluidt 20 miljoen dollar betaald voor Ubisoft-poorten op Stadia'. GamesIndustry.biz. maart 2021. Ontvangen Maart 1, 2021.
  120. ^ Schreier, Jason (28 februari 2021). "Google had grote ambities op het gebied van videogames. Toen sloeg de realiteit toe". Fortuin. Ontvangen Februari 3, 2022.
  121. ^ "Google's geheime 'Project Bernanke' onthuld in antitrustzaak in Texas". The Wall Street Journal. 11 april 2021. Ontvangen April 13, 2021.
  122. ^ "Australische regering plant plannen om het vermogen van Google om gerichte advertenties te verkopen te beteugelen - 28 september 2021". Dagelijks nieuwsoverzicht. 28 september 2021. Ontvangen Oktober 4, 2021.
  123. ^ Picchi, Aimee (28 april 2022). "Google verwijdert nu uw telefoonnummer en andere informatie uit de zoekresultaten. Hier leest u hoe u dit doet". CBS News.
  124. ^ 'Google kondigt overname van MicroLED-startup Raxium aan'. Devdiscours. Mei 5, 2022. Gearchiveerd van het origineel op 6 mei 2022. Ontvangen Kan 6, 2022.
  125. ^ Charlotte Trueman (6 juli 2022). 'Opmerkelijke tech-acquisities 2022'. Computer World. Ontvangen Juli 24, 2022.
  126. ^ Liefs, Julia; Alba, Davey (8 maart 2023). "Google's plan om ChatGPT te vangen, is om AI in alles te proppen". Bloomberg Businessweek. Ontvangen Maart 14, 2023.
  127. ^ 'Google opent nog twee datacenters in Ohio'. ABC News.
  128. ^ Arrington, Michael (25 juli 2008). "Misleidende blogpost van Google: de grootte van het web en de grootte van hun index zijn heel verschillend". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 12 maart 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  129. ^ "comScore publiceert Amerikaanse zoekmachineranglijsten van november 2009". December 16, 2006. Gearchiveerd van het origineel op 25 februari 2010. Ontvangen Juli 5, 2010.
  130. ^ Schwartz, Barry (26 mei 2017). "Google voegt persoonlijk tabblad toe aan zoekfilters". Search Engine Roundtable. RustyBrick. Gearchiveerd van het origineel op 27 mei 2017. Ontvangen Kan 27, 2017.
  131. ^ Gartenberg, Chaïm (26 mei 2017). "Google voegt nieuw tabblad Persoonlijk toe aan zoekresultaten om inhoud van Gmail en Foto's weer te geven". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 26 mei 2017. Ontvangen Kan 27, 2017.
  132. ^ Macht, Joshua (30 september 2002). "Automatisch voor de mensen". Tijd, Gearchiveerd vanuit het origineel Oktober 22, 2010. Ontvangen Juni 7, 2010.
  133. ^ Martin, China (26 november 2007). 'Google treft tweede rechtszaak over bibliotheekproject'. InfoWorld. Gearchiveerd van het origineel op 10 mei 2011. Ontvangen Juli 5, 2010.
  134. ^ Jaarverslag (Alphabet Inc.) – 2017. Alphabet Inc. Relaties met investeerders. 1 maart 2018. Gearchiveerd van het origineel op 3 februari 2016. Ontvangen December 3, 2018.
  135. ^ Nakashima, Ellen (12 augustus 2008). "Sommige webfirma's zeggen dat ze gedrag volgen zonder expliciete toestemming". The Washington Post. Gearchiveerd van het origineel op 12 november 2012.
  136. ^ Helft, Miguel (11 maart 2009). "Google gaat advertenties aanbieden op basis van interesses". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 28 maart 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  137. ^ "Google AdSense voor mobiel ontsluit het potentieel van de mobiele advertentiemarkt". Google Inc. September 17, 2007. Gearchiveerd van het origineel op 20 juni 2012. Ontvangen Februari 26, 2010.
  138. ^ Helder, Peter (27 augustus 2008). "Stiekum surfen met IE8's nieuwe "InPrivate" internet". Ars Technica. Conde Nast. Gearchiveerd van het origineel op 12 maart 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  139. ^ Beal, Vangie (21 december 2010). "AdWords – Google AdWords". Webopedia. QuinStreet Inc. Gearchiveerd van het origineel op 29 juni 2017. Ontvangen Kan 27, 2017.
  140. ^ Beal, Vangie (20 december 2010). "AdSense – Google AdSense". Webopedia. QuinStreet Inc. Gearchiveerd van het origineel op 2 mei 2017. Ontvangen Kan 27, 2017.
  141. ^ Mills, Elinor (25 juli 2006). 'Google gaat adverteerders statistieken over klikfraude aanbieden'. news.cnet.com. CNET. Gearchiveerd van het origineel op 10 mei 2011. Ontvangen Juli 29, 2006.
  142. ^ Gayomali, Chris (1 april 2014). "Toen Gmail op 1 april 2004 werd gelanceerd, dachten mensen dat het een grap was". Fast Company. Mansueto Ventures. Gearchiveerd van het origineel op 18 oktober 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  143. ^ Vincent, James (5 januari 2017). "Google Agenda-update maakt het makkelijker om je nieuwjaarsdoelen bij te houden". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 13 januari 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  144. ^ Broussard, Mitchel (22 maart 2017). "Google Maps introduceert nieuwe functie voor het delen van locaties met realtime tracking van vrienden". MacRumors. Gearchiveerd van het origineel op 27 maart 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  145. ^ a b Sottek, Texas (24 april 2012). "Google Drive wordt officieel gelanceerd met 5 GB gratis opslag, Google Docs-integratie". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 26 december 2016. Ontvangen Juni 12, 2017.
  146. ^ Perez, Sarah (28 mei 2015). "Google Foto's breekt met Google+, biedt nu gratis, onbeperkte opslag". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 6 juli 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  147. ^ Graziano, Dan (20 maart 2013). 'Google lanceert Google Keep-notitieservice'. BGR. Penske Media Corporation. Gearchiveerd van het origineel op 8 oktober 2016. Ontvangen Juni 12, 2017.
  148. ^ Eadicicco, Lisa (16 november 2016). "De vertaal-app van Google staat op het punt veel beter te worden". Tijd. Gearchiveerd van het origineel op 1 april 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  149. ^ Hamedy, Saba (28 februari 2017). "Mensen kijken nu dagelijks 1 miljard uur naar YouTube". Mashable. Gearchiveerd van het origineel op 17 mei 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  150. ^ "Google Mijn Bedrijf – Val gratis op op Google". www.google.com. Gearchiveerd van het origineel op 7 februari 2019. Ontvangen Februari 6, 2019.
  151. ^ Levy, Steven (28 juni 2011). "Inside Google+ - Hoe de zoekgigant van plan is sociaal te worden". Bedraad. Conde Nast. Gearchiveerd van het origineel op 5 april 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  152. ^ Zakrasek, Nick (2017). "Meer Amerikanen verbinden met banen". blog.google.
  153. ^ "Vacatures zoeken op Google - Ontvang uw vacatures vandaag nog op Google". banen.google.com.
  154. ^ "Zoek vacatures en breid carrièrevaardigheden uit". Groei met Google.
  155. ^ Ryan, Robin (2019). "Hoe de functie voor het zoeken naar banen van Google te gebruiken om een ​​baan te vinden". forbes.com, Gearchiveerd vanuit het origineel op augustus 6, 2019.
  156. ^ Clarke, Filippa; Ailshire, Jennifer; Melendez, Robert; Bader, Michaël; Morenoff, Jeffrey (2010). "Buurtaudit uitvoeren met Google Earth: betrouwbaarheid van een virtueel auditinstrument". Gezondheid en plaats. 16 (6): 1224-1229. twee:10.1016/j.healthplace.2010.08.007. PMC 2952684. PMID 20797897.
  157. ^ Schönfeld, Erick (5 november 2007). "Breaking: Google kondigt Android en Open Handset Alliance aan". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 22 juni 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  158. ^ D'Orazio, Dante (18 maart 2014). 'Google onthult Android Wear, een besturingssysteem voor smartwatches'. The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 10 februari 2017. Ontvangen April 4, 2017.
  159. ^ Ong, Josh (25 juni 2014). "Google kondigt Android TV aan om 'spraakinvoer, gebruikerservaring en content' naar de huiskamer te brengen". The Next Web. Gearchiveerd van het origineel op 13 maart 2017. Ontvangen April 4, 2017.
  160. ^ Wilhelm, Alex (25 juni 2014). "Google kondigt Android Auto aan, belooft eind 2014 ingeschakelde auto's". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 22 juni 2017. Ontvangen April 4, 2017.
  161. ^ Kastrenakes, Jacob (13 december 2016). 'Android Things is het nieuwe besturingssysteem van Google voor slimme apparaten'. The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 17 februari 2017. Ontvangen April 4, 2017.
  162. ^ Pichai, Soendar; Upson, Linus (1 september 2008). "Een frisse kijk op de browser". Officiële Google-blog. Gearchiveerd van het origineel op 15 maart 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  163. ^ Pichai, Soendar; Upson, Linus (7 juli 2009). "Introductie van het Google Chrome OS". Officiële Google-blog. Gearchiveerd van het origineel op 22 november 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  164. ^ Siegler, MG (5 januari 2010). "De droid die je zoekt: live vanuit het Nexus One-evenement". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 23 november 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  165. ^ Ion, Florence (15 mei 2013). "Van Nexus One tot Nexus 10: een korte geschiedenis van Google's paradepaardjes". Ars Technica. Conde Nast. Gearchiveerd van het origineel op 24 juni 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  166. ^ Bohn, Dieter (4 oktober 2016). "De Google Phone: het inside-verhaal van Google's gedurfde gok op hardware". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 6 januari 2017. Ontvangen Juni 12, 2017.
  167. ^ Pichai, Soendar; Upson, Linus (11 mei 2011). "Een nieuw soort computer: Chromebook". Officiële Google-blog. Gearchiveerd van het origineel op 22 november 2016. Ontvangen November 22, 2016.
  168. ^ Robertson, Adi (24 juli 2013). 'Google onthult Chromecast: videostreaming naar je tv vanaf elk apparaat voor $ 35'. The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 26 december 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  169. ^ 'Google Chromecast neemt streaming content naar tv over'. BBC News. BBC. Juli 31, 2013. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  170. ^ O'Toole, James (26 juni 2014). "Google's kartonnen virtual reality-bril". CNN. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  171. ^ Bohn, Dieter (4 oktober 2016). "Google Home is slim, luidruchtig en best schattig". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 7 oktober 2016. Ontvangen Oktober 8, 2016.
  172. ^ Bohn, Dieter (4 oktober 2016). "De Google Wifi-routers zijn kleine witte punaises die je door je hele huis kunt verspreiden". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 7 oktober 2016. Ontvangen Oktober 8, 2016.
  173. ^ "Aankondiging van Google Workspace, alles wat je nodig hebt om het voor elkaar te krijgen, op één locatie". Google Cloud-blog. Ontvangen Oktober 24, 2020.
  174. ^ "Kies een plan". G Suite van Google Cloud. Gearchiveerd van het origineel op 12 december 2016. Ontvangen December 2, 2016.
  175. ^ "De geest van ondernemerschap vieren met het nieuwe Google for Entrepreneurs". Officiële Google-blog. September 24, 2012. Gearchiveerd van het origineel op 20 maart 2018. Ontvangen Maart 20, 2018.
  176. ^ Viel, Jason (27 september 2012). "Hoe Google starten makkelijker wil maken voor ondernemers". Ondernemer. Gearchiveerd van het origineel op 20 maart 2018. Ontvangen Maart 20, 2018.
  177. ^ Muret, Paul (15 maart 2016). "Introductie van de Google Analytics 360 Suite". Gearchiveerd van het origineel op 12 januari 2017. Ontvangen Januari 22, 2017.
  178. ^ Marshall, Jack (15 maart 2016). "Google lanceert nieuwe datatools voor marketeers". The Wall Street Journal. Gearchiveerd van het origineel op 13 november 2016. Ontvangen Januari 22, 2017.
  179. ^ Ingersoll, Minnie; Kelly, James (10 februari 2010). "Denk groot met een optreden: ons experimentele glasvezelnetwerk". Officiële Google-blog. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  180. ^ Schonfeld, Erick (10 februari 2010). "Google is van plan om 1Gb/sec glasvezelbreedbandnetwerk te leveren aan meer dan 50,000 huishoudens". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  181. ^ McLaughlin, Kevin (25 augustus 2016). "In de strijd over Google Fiber". De informatie. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  182. ^ Statt, Nick (25 augustus 2016). 'Alfabet zet Google Fiber zwaar onder druk om kosten te besparen'. The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  183. ^ Vos, Nick (22 april 2015). "Zeg hallo tegen Fi: een nieuwe manier om hallo te zeggen". Officiële Google-blog. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  184. ^ Goldman, David (22 april 2015). 'Google lanceert draadloze dienst 'Project Fi''. CNN. Gearchiveerd van het origineel op 29 november 2016. Ontvangen November 29, 2016.
  185. ^ Hancock, Jay (31 oktober 2007). 'Google-aandelen bereiken $ 700'. The Baltimore Sun. Gearchiveerd van het origineel op 2 februari 2012. Ontvangen November 27, 2010.
  186. ^ a b La Monica, Paul R. (25 mei 2005). "Bowlen voor Google". CNN. Gearchiveerd van het origineel op 4 maart 2012. Ontvangen Februari 28, 2007.
  187. ^ "Dit kan Google meer dan 500 miljoen dollar kosten". CNBC. April 2, 2015. Gearchiveerd van het origineel op 26 december 2015. Ontvangen December 30, 2015.
  188. ^ Pramuk, Jacob (10 augustus 2015). 'Google wordt onderdeel van nieuw bedrijf Alphabet'. CNBC. Gearchiveerd van het origineel op 11 augustus 2015. Ontvangen Augustus 11, 2015.
  189. ^ Bankschroef, David (21 oktober 2005). "Online advertenties leveren Google enorme winstwinst op". The Washington Post. Gearchiveerd van het origineel op 20 oktober 2016. Ontvangen November 27, 2016.
  190. ^ La Monica, Paul R. (21 oktober 2005). 'Alle signalen gaan voor Google'. CNN.
  191. ^ 'Aandelen Google springen op forse winststijging'. CBC News. Oktober 21, 2005.
  192. ^ "Vorm 10-K – Jaarverslag". SEC. Gearchiveerd van het origineel op 6 november 2010. Ontvangen Juli 5, 2010.
  193. ^ "Google Inc, formulier 10-K, jaarverslag, indieningsdatum 26 januari 2012" (PDF). secdatabase.com. Gearchiveerd (PDF) van het origineel op 2 mei 2013. Ontvangen Maart 8, 2013.
  194. ^ Fiegerman, Seth (22 januari 2013). "Google heeft zijn eerste jaar van $ 50 miljard". Mashable. Gearchiveerd van het origineel op 1 december 2016. Ontvangen November 30, 2016.
  195. ^ Whitwam, Ryan (18 oktober 2013). "Google verslaat schattingen van analisten voor resultaten derde kwartaal, aandeel overschrijdt $1000 per aandeel". Android Police. Gearchiveerd van het origineel op 16 maart 2017. Ontvangen Maart 15, 2017.
  196. ^ "Google-inkomsten stijgen met 12% in derde kwartaal, zelfs als de verliezen van Motorola groter worden". The Guardian. Reuters. 17 oktober 2013. Gearchiveerd van het origineel Oktober 17, 2013. Ontvangen Oktober 18, 2013.
  197. ^ "Google-overzicht". MarketWatch. Gearchiveerd van het origineel op 2 februari 2014. Ontvangen Februari 2, 2014.
  198. ^ Metz, Cade (22 oktober 2010). "Google glipt 3.1 miljard dollar door 'Double Irish' belastingsgat". Het register. Gearchiveerd van het origineel op 6 juli 2017. Ontvangen Augustus 10, 2017.
  199. ^ Leach, Anna (31 oktober 2012). "Franse regering is van plan Google een belastingaanslag van € 1 miljard te overhandigen" - rapport". Theregister.co.uk. Gearchiveerd van het origineel op 4 januari 2013. Ontvangen Januari 2, 2013.
  200. ^ Waters, Richard (2 januari 2020). "Google stopt met het gebruik van 'dubbel Iers' als maas in de belastingwetgeving om te sluiten". Financial Times.
  201. ^ Brid-Aine Parnell (17 mei 2013). "Ik denk dat je WEL kwaad doet door rook en spiegels te gebruiken om belasting te ontwijken". Theregister.co.uk. Gearchiveerd van het origineel op 26 december 2013. Ontvangen Maart 13, 2014.
  202. ^ Gapper, John (23 januari 2016). 'Google sluit £ 130 miljoen achterstallige belastingovereenkomst'. FT com. Gearchiveerd van het origineel op 24 januari 2016. Ontvangen Januari 24, 2016.
  203. ^ Meijer, Bart (3 januari 2019). 'Google verschoof in 23 $2017 miljard naar belastingparadijs Bermuda: indienen'. Reuters. Gearchiveerd van het origineel op 3 januari 2019. Ontvangen Januari 3, 2019. Google verplaatste in 19.9 22.7 miljard euro ($ 2017 miljard) via een Nederlandse lege vennootschap naar Bermuda, als onderdeel van een regeling waardoor het zijn buitenlandse belastingaanslag kan verlagen
  204. ^ Hamburger, Tom; Goud, Matea (13 april 2014). "Google, ooit minachtend voor lobbyen, nu een meester in de invloed van Washington". The Washington Post. Gearchiveerd van het origineel op 27 oktober 2017. Ontvangen Augustus 22, 2017.
  205. ^ "Oorsprong van de naam 'Google'". afbeeldingen.stanford.edu. Ontvangen Februari 23, 2023.
  206. ^ Hanley, Rachel. ""Van Googol naar Google: mede-oprichter keert terug", Gearchiveerd vanuit het origineel op mei 11, 2011. Ontvangen Februari 15, 2010.." De Stanford Daily. 12 februari 2003. Ontvangen op 26 augustus 2010.
  207. ^ Harris, Scott D. (7 juli 2006). "Woordenboek voegt werkwoord toe: aan google". San Jose Mercury News, Gearchiveerd vanuit het origineel februari 6, 2007. Ontvangen Juli 7, 2006.
  208. ^ Bylund, Anders (5 juli 2006). "Naar Google of niet naar Google". The Motley Fool, Gearchiveerd vanuit het origineel juli 7, 2006. Ontvangen Juli 7, 2006 - via MSNBC.
  209. ^ Gibbs, Samuel (3 november 2014). "Google is zijn 14 jaar oude missieverklaring 'ontgroeid', zegt Larry Page". The Guardian. Gearchiveerd van het origineel op 26 maart 2017. Ontvangen Maart 25, 2017.
  210. ^ "Gedragscode van Google". Alfabet Investor Relations. Alphabet Inc. 11 april 2012. Gearchiveerd van het origineel op 11 februari 2017. Ontvangen Maart 25, 2017.
  211. ^ Lawler, Richard (2 oktober 2015). "Alfabet vervangt Google's 'Don't be evil' door 'Do the right thing'". Engadget. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 1 juli 2017. Ontvangen Maart 25, 2017.
  212. ^ "Gefeliciteerd Google!". ndtv. com. NDTV Convergence Limited. Gearchiveerd van het origineel op 7 april 2019. Ontvangen April 28, 2016.
  213. ^ "Doodle 4 Google". Gearchiveerd van het origineel op 27 april 2014. Ontvangen April 23, 2014.
  214. ^ "Burning Man-festival". Augustus 30, 1998. Gearchiveerd van het origineel op 25 april 2014. Ontvangen April 23, 2014.
  215. ^ "Maak kennis met de mensen achter de Google Doodles". The Guardian. April 12, 2014. Gearchiveerd van het origineel op 6 oktober 2014. Ontvangen September 27, 2014.
  216. ^ "Google MentalPlex". Google, Inc. 1 april 2000. Gearchiveerd van het origineel op 21 september 2010. Ontvangen Juli 5, 2010.
  217. ^ "Welkom bij Google TiSP". Google, Inc. 1 april 2007. Gearchiveerd van het origineel op 9 juli 2010. Ontvangen Juli 5, 2010.
  218. ^ "Taalhulpmiddelen". Google, Inc. Gearchiveerd van het origineel op mei 22, 2009. Ontvangen Juli 4, 2010.
  219. ^ "anagram zoeken". Google Inc. Gearchiveerd van het origineel op 24 juni 2013. Ontvangen September 22, 2010.
  220. ^ Cursussen technisch schrijven. developers.google.com.
  221. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (22 januari 2007). Serwer, Andreas (Red.). "In goed gezelschap". Fortune Magazine. 155 (1): 94–6, 100, 102 passim. PMID 17256628. Gearchiveerd van het origineel op 1 maart 2010. Ontvangen Juni 19, 2010.
  222. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (4 februari 2008). Serwer, Andreas (Red.). "De lijst van 2008". Fortune Magazine. 157 (2). Gearchiveerd van het origineel op 23 juli 2010. Ontvangen Juni 19, 2010.
  223. ^ "De lijst van 2012". Fortune Magazine. Gearchiveerd van het origineel op 31 oktober 2012. Ontvangen Februari 26, 2012.
  224. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (2 februari 2009). Serwer, Andreas (Red.). "De lijst van 2009". Fortune Magazine. 159 (2). Gearchiveerd van het origineel op 26 juli 2010. Ontvangen Juni 19, 2010.
  225. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (8 februari 2010). Serwer, Andreas (Red.). "De lijst van 2010". Fortune Magazine. 161 (2). Gearchiveerd van het origineel op 18 juni 2010. Ontvangen Juni 19, 2010.
  226. ^ "'s Werelds meest aantrekkelijke werkgevers 2010". Universum Global. 28 september 2010. Gearchiveerd van het origineel november 12, 2010. Ontvangen Oktober 28, 2010.
  227. ^ "Onze filosofie". Google Inc. Gearchiveerd van het origineel op 9 juli 2010. Ontvangen Juni 20, 2010.
  228. ^ "Alfabet Q3 2020 10-Q rapport" (PDF). alfabet Inc. Gearchiveerd (PDF) van het origineel op 30 december 2020. Ontvangen December 30, 2020.
  229. ^ Nieva, Richard; Carson, Erin (5 mei 2020). 'Diversiteitscijfers van Google laten incrementele vooruitgang zien'. CNET. Ontvangen Januari 1, 2021.
  230. ^ "Google Diversiteitsjaarverslag 2020". Google. 2020. Gearchiveerd van het origineel op 16 december 2020. Ontvangen Januari 1, 2021.
  231. ^ Wakabayashi, Daisuke (8 september 2017). 'Google-medewerkers verzamelden gegevens waaruit bleek dat hun mannelijke collega's meer verdienen dan vrouwen'. CNBC. Gearchiveerd van het origineel op 26 september 2017. Ontvangen September 25, 2017.
  232. ^ Mediratta, Bharat; Bick, Julie (21 oktober 2007). "De Google-manier: geef ingenieurs de ruimte". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 2 april 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  233. ^ Mayer, Marissa (spreker) (30 juni 2006). Marissa Mayer aan de Stanford-universiteit (Seminarie). Martin Lafrance. Evenement vindt plaats om 11:33. Gearchiveerd van het origineel op 16 augustus 2010. Ontvangen Juni 20, 2010. Vijftig procent van wat Google in de tweede helft van 2005 lanceerde, is gebouwd in 20% tijd.
  234. ^ Rivlin, Gary (24 augustus 2005). "Ontspan, Bill Gates; Google is aan de beurt als schurk". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 3 april 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  235. ^ Utz, Richard (2013). "The Good Corporation? Google's mediëvisme en waarom het ertoe doet". Studies in het mediëvist. 23: 21-28.
  236. ^ Gibson, Owen; Wray, Richard (25 augustus 2005). 'Zoekgigant kan zijn fans ontgroeien'. De Sydney Morning Herald. Gearchiveerd van het origineel op 17 mei 2010. Ontvangen November 27, 2010.
  237. ^ Ranka, Mohit (17 mei 2007). "Google - Wees niet slecht". OSNieuws. Gearchiveerd van het origineel op 6 juli 2010. Ontvangen November 27, 2010.
  238. ^ Molens, Elinor (30 april 2007). "Google's cultuurtsaar". ZDNet, Gearchiveerd vanuit het origineel Oktober 31, 2010. Ontvangen November 27, 2010.
  239. ^ Kawamoto, Dageraad (27 juli 2005). 'Google treft rechtszaak over arbeidsdiscriminatie'. CNET. CBS Interactief. Ontvangen November 27, 2010.
  240. ^ 'Google beschuldigd van leeftijdsdiscriminatie in herstelde rechtszaak'. ctv.ca. Oktober 6, 2007. Gearchiveerd van het origineel op 11 oktober 2007. Ontvangen Januari 22, 2017.
  241. ^ Rosenblatt, Seth (16 mei 2014). 'Rechter keurt eerste uitbetaling in kartelzaak loonafspraken goed'. CNET. CBS Interactief. Gearchiveerd van het origineel op 2 februari 2017. Ontvangen Januari 22, 2017.
  242. ^ a b "Damore, et al. Tegen Google - FAC" (PDF). www.dhillonlaw.com. Ontvangen December 12, 2020.
  243. ^ "Google Unions kondigen wereldwijde alliantie aan: "Samen zullen we Alphabet veranderen"". UNI Wereldwijde Unie, Gearchiveerd vanuit het origineel Januari 25, 2021. Ontvangen Januari 25, 2021.
  244. ^ a b Schiffer, Zoe (25 januari 2021). "Exclusief: Google-werknemers over de hele wereld kondigen internationale vakbondsalliantie aan om Alphabet verantwoordelijk te houden". The Verge. Ontvangen Januari 25, 2021.
  245. ^ Ghaffary, Shirin (9 september 2019). 'Tientallen Google-medewerkers zeggen represailles te hebben gekregen voor het melden van intimidatie'. Vox. Ontvangen Januari 25, 2021.
  246. ^ Rahman, Rema (2 december 2020). 'Google hield organisatoren illegaal in de gaten en ontsloeg, zo beweert NLRB-aanklacht'. De heuvel. Ontvangen Januari 25, 2021.
  247. ^ "Google had een geheim project om werknemers te 'overtuigen' dat vakbonden slecht zijn'". www.vice.com. Ontvangen Januari 10, 2022.
  248. ^ "Google: onze kantoren". Gearchiveerd van het origineel op 26 juli 2018. Ontvangen April 19, 2018.
  249. ^ Reardon, Marguerite (11 oktober 2006). 'Google neemt grotere hap van Big Apple'. CNET. CBS Interactive. Gearchiveerd van het origineel op 12 oktober 2016. Ontvangen Juni 13, 2017.
  250. ^ Grant, Peter (3 december 2010). "Google koopt kantoorgebouw in New York". The Wall Street Journal. Dow Jones & Company. Gearchiveerd van het origineel op 10 oktober 2016.
  251. ^ Gustin, Sam (22 december 2010). 'Google koopt gigantisch gebouw in New York voor 1.9 miljard dollar'. Bedraad. Conde Nast. Gearchiveerd van het origineel op 2 januari 2017. Ontvangen Juni 13, 2017.
  252. ^ 'Google koopt Chelsea Market-gebouw in NYC voor $ 2.4 miljard'. Gearchiveerd van het origineel op 13 juni 2018. Ontvangen Juni 1, 2018.
  253. ^ "Google kocht het Chelsea Market-gebouw in Manhattan voor $ 2.4 miljard – TechCrunch". techcrunch.com. Maart 20, 2018. Gearchiveerd van het origineel op 8 juni 2018. Ontvangen Juni 1, 2018.
  254. ^ "Google sluit Chelsea Market-deal van $ 2.4 miljard om New York uit te breiden..." ONS. Reuters. Gearchiveerd van het origineel op 27 mei 2018. Ontvangen Juni 1, 2018.
  255. ^ "Rapport: Alphabet koopt Chelsea Market voor meer dan $ 2 miljard". PCMag VK. Februari 9, 2018. Gearchiveerd van het origineel op 13 juni 2018. Ontvangen Juni 1, 2018.
  256. ^ MacMillan, Douglas; Bruin, Eliot; Gunst, Peter. "Google plant grote uitbreiding in New York City". WSJ. Gearchiveerd van het origineel op 8 november 2018. Ontvangen November 8, 2018.
  257. ^ "Google gaat nieuwe campus van $ 1 miljard bouwen in NYC". CBS New York. December 17, 2018. Gearchiveerd van het origineel op 17 december 2018. Ontvangen December 17, 2018.
  258. ^ Gartenberg, Chaïm (17 december 2018). "Google kondigt een nieuwe NYC-campus van $ 1 miljard aan op Hudson Square". The Verge. Gearchiveerd van het origineel op 17 december 2018. Ontvangen December 17, 2018.
  259. ^ Chappell, Bill (17 december 2018). "Google zal $ 1 miljard uitgeven voor New York City Campus aan de Hudson River". NPR. Gearchiveerd van het origineel op 17 december 2018. Ontvangen December 17, 2018.
  260. ^ Weier, Mary Hayes (24 oktober 2007). "In het kantoor van Google in Michigan". InformationWeek. UBM plc, Gearchiveerd vanuit het origineel op mei 3, 2008. Ontvangen Januari 22, 2017.
  261. ^ "Google voltooit kantoor in Pittsburgh, houdt open huis". WTAE. 17 november 2006. Gearchiveerd van het origineel op mei 15, 2009. Ontvangen Januari 13, 2008.
  262. ^ Olson, Thomas (8 december 2010). "Google zoeken: technisch ingestelde werknemers". Trib Totaal Media. Gearchiveerd van het origineel op 3 juni 2013. Ontvangen December 8, 2010.
  263. ^ "Google-locaties". Gearchiveerd van het origineel op 15 augustus 2013. Ontvangen Maart 16, 2016.
  264. ^ "Xconomy: Google's Madison-uitbreiding naar verdrievoudiging van lokale kantoren". Xconomy. 31 januari 2019. Ontvangen Augustus 5, 2021.
  265. ^ "Sydney". Google Carrières. Gearchiveerd van het origineel op 5 mei 2017. Ontvangen Juni 4, 2017.
  266. ^ "Londen". Google Carrières. Gearchiveerd van het origineel op 14 februari 2017. Ontvangen Juni 4, 2017.
  267. ^ Mirani, Leo (1 november 2013). "Binnen Google's nieuwe kantoor van 1 vierkante meter in Londen - drie jaar voordat het klaar is". Quartz. Atlantic Media. Gearchiveerd van het origineel op 16 maart 2017. Ontvangen Maart 15, 2017.
  268. ^ Vincent, James (1 juni 2017). "Het nieuwe hoofdkantoor van Google in Londen is een 'landscraper' met een daktuin". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 3 juni 2017. Ontvangen Juni 4, 2017.
  269. ^ Brian, Matt (1 juni 2017). "Google's 'innovatieve' nieuwe hoofdkantoor in Londen heeft gigantische bewegende jaloezieën". Engadget. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 4 juni 2017. Ontvangen Juni 4, 2017.
  270. ^ 'Google bouwt grootste campus buiten VS in Hyderabad'. De Indian Express. Mei 12, 2015. Gearchiveerd van het origineel op 18 november 2015. Ontvangen Juni 13, 2017.
  271. ^ "De aanstaande campus van Google in Hyderabad wordt de grootste buiten de VS". Eerste post. Netwerk 18. Mei 13, 2015. Gearchiveerd van het origineel op 18 november 2016. Ontvangen Juni 13, 2017.
  272. ^ "Google wereld kantoorlocaties". Google. Ontvangen Kan 29, 2021.
  273. ^ "Datacenter locaties". Gearchiveerd van het origineel op 17 mei 2018. Ontvangen Kan 17, 2018.
  274. ^ "Hoeveel servers heeft Google?". Kennis van datacenters. Maart 16, 2017. Gearchiveerd van het origineel op 17 februari 2019. Ontvangen September 20, 2018.
  275. ^ "Het geheim van Google: 'goedkope en snelle' hardware" (PDF). PCWorld. Oktober 10, 2003. Gearchiveerd (PDF) van het origineel op 14 december 2009. Ontvangen Kan 26, 2018.
  276. ^ Barroso, Los Angeles; decaan, J.; Holzle, U. (29 april 2003). "Zoeken op internet naar een planeet: de Google-clusterarchitectuur". IEEE Micro. 23 (2): 22-28. twee:10.1109/mm.2003.1196112. ISSN 0272-1732. S2CID 15886858. Wij zijn van mening dat de beste prijs-prestatieverhouding voor onze toepassingen voortkomt uit het creëren van een betrouwbare computerinfrastructuur op basis van clusters van onbetrouwbare basis-pc's.
  277. ^ a b 'Google onthult ooit geheime server'. CNET. April 1, 2009. Gearchiveerd van het origineel op 6 juni 2018. Ontvangen Kan 26, 2018. Mainstream-servers met x86-processors waren de enige optie, voegde hij eraan toe. "Tien jaar geleden...was het duidelijk dat de enige manier om (zoeken) te laten werken als een gratis product, was door op relatief goedkope hardware te draaien. Je kunt het niet uitvoeren op een grote computer. De marges werken gewoon niet', zei hij.
  278. ^ "Thuis - Onderzeese netwerken". Onderzeese netwerken. Ontvangen Juli 14, 2020.
  279. ^ 'Google en andere techgiganten kopen stilletjes het belangrijkste deel van het internet op'. VentureBeat. April 6, 2019. Gearchiveerd van het origineel op 25 april 2019. Ontvangen April 25, 2019.
  280. ^ Sawers, Paul (24 april 2019). "Hoe Google zijn enorme onderzeese kabelinfrastructuur bouwt". VentureBeat. Gearchiveerd van het origineel op 25 april 2019. Ontvangen April 26, 2019.
  281. ^ Sawers, Paul (28 juni 2019). "Google kondigt Equiano aan, een privaat gefinancierde onderzeese kabel die Europa met Afrika verbindt". VentureBeat. Gearchiveerd van het origineel op 25 november 2020. Ontvangen December 31, 2020.
  282. ^ Lardinois, Frederic (28 juli 2020). 'Google bouwt nieuwe private onderzeese kabel tussen Europa en VS'. TechCrunch. Gearchiveerd van het origineel op 31 december 2020. Ontvangen December 31, 2020.
  283. ^ a b Marshall, Matt (16 oktober 2006). "Google bouwt grootste zonne-installatie in de VS - oh, en groter dan die van Microsoft". VentureBeat.
  284. ^ Thangham, Chris V. (19 juni 2007). "Google-zonnepanelen produceerden 9,810 kilowattuur elektriciteit in 24 uur". Digitaljournal.com.
  285. ^ McGrath, Jack (18 mei 2011). "Google's groene initiatief: milieubewuste technologie". TechnoBuffalo. Gearchiveerd van het origineel op 12 oktober 2016. Ontvangen Januari 22, 2017.
  286. ^ Glanz, James (8 september 2011). "Google Details, en verdedigt, het gebruik van elektriciteit". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 12 maart 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  287. ^ Morrison, Scott; Lief, Cassandra (4 mei 2010). "Google investeert in twee windmolenparken". The Wall Street Journal. Gearchiveerd van het origineel op 13 februari 2015. Ontvangen November 27, 2010.
  288. ^ 'Google Energy kan nu energie kopen en verkopen'. Cnet.com. Gearchiveerd van het origineel op 19 september 2013. Ontvangen September 23, 2013.
  289. ^ Woody, Todd (18 september 2013). 'Google is hard op weg om stilletjes een elektriciteitsbedrijf te worden'. Quartz. Gearchiveerd van het origineel op 21 september 2013. Ontvangen September 23, 2013.
  290. ^ 'Google koopt stroom van windpark Iowa'. Nieuws.techworld.com. 21 juli 2010. Gearchiveerd van het origineel Januari 5, 2012. Ontvangen Oktober 26, 2010.
  291. ^ Hölzle, Urs (6 december 2016). "We zijn klaar om 100% hernieuwbare energie te bereiken - en het is nog maar het begin". Het zoekwoord Google Blog. Gearchiveerd van het origineel op 8 december 2016. Ontvangen December 28, 2020.
  292. ^ Statt, Nick (6 december 2016). "Google heeft zojuist een grote overwinning behaald in de strijd tegen klimaatverandering". The Verge. Vox Media. Gearchiveerd van het origineel op 8 december 2016. Ontvangen December 28, 2020.
  293. ^ Etherington, Darrell (7 december 2016). "Google zegt tegen 100 2017% hernieuwbare energie te bereiken". TechCrunch. AOL. Gearchiveerd van het origineel op 7 december 2016. Ontvangen December 28, 2020.
  294. ^ Donnelly, Genade (30 november 2017). "Google heeft zojuist genoeg windenergie gekocht om 100% op hernieuwbare energie te draaien". Fortuin. Gearchiveerd van het origineel op 1 december 2017. Ontvangen December 1, 2017.
  295. ^ Ambrose, Jillian (20 september 2019). "Google tekent voor 2 miljard dollar in wind- en zonne-energie". The Guardian. ISSN 0261-3077. Ontvangen September 25, 2019.
  296. ^ Hern, Alex (15 september 2020). 'Facebook en Google kondigen plannen aan om klimaatneutraal te worden'. de beschermer. Gearchiveerd van het origineel op 9 december 2020. Ontvangen December 28, 2020.
  297. ^ 'Google wil in 2030 op koolstofvrije energie draaien'. CNBC. September 14, 2020. Gearchiveerd van het origineel op 10 december 2020. Ontvangen December 28, 2020.
  298. ^ Schoon, Ben (26 oktober 2020). 'Google zal in 2025 plastic verpakkingen afschaffen'. 9to5Google. Gearchiveerd van het origineel op 4 november 2020. Ontvangen December 28, 2020.
  299. ^ Kirchgaessner, Stephanie (11 oktober 2019). 'Onthuld: Google heeft grote bijdrage geleverd aan ontkenners klimaatverandering'. The Guardian. ISSN 0261-3077. Ontvangen Februari 7, 2020.
  300. ^ Kirchgaessner, Stephanie (11 oktober 2019). 'De obscure wet die verklaart waarom Google klimaatontkenners steunt'. The Guardian. ISSN 0261-3077. Ontvangen Februari 7, 2020.
  301. ^ "Grote advertentieplatforms profiteren van klimaatdesinformatie (en financieren het ook)". Friends of the Earth. Ontvangen November 2, 2022.
  302. ^ "Briefingnota: programmatische digitale advertenties en klimaatdesinformatie" (PDF). Klimaatactie tegen desinformatie (CAAD). 20 oktober 2022.
  303. ^ "Over de Stichting". Google, Inc. Gearchiveerd van het origineel juli 14, 2010. Ontvangen Juli 16, 2010.
  304. ^ Hafner, Katie (14 september 2006). "Filantropie Google's Way: niet de gebruikelijke". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 23 juli 2016. Ontvangen Maart 9, 2017.
  305. ^ Helft, Miguel (23 februari 2009). "Google-chef voor liefdadigheid stopt met revamp". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 22 april 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  306. ^ "De 2007". YouTube, Gearchiveerd vanuit het origineel november 20, 2018. Ontvangen April 28, 2018. Julia Robinson Wiskundefestival bij Google was de grondlegger van dit evenement voor middelbare scholieren en middelbare scholieren. video
  307. ^ Duffy, Jill (21 januari 2011). "Wiskundigen ontvangen donatie van € 1 miljoen van Google". PC Magazine. Ziff Davis. Gearchiveerd van het origineel op 23 maart 2017. Ontvangen Maart 23, 2017.
  308. ^ 'Google doneert 1 miljoen euro aan IMO'. 20 januari 2011. Gearchiveerd van het origineel juli 24, 2011. Ontvangen Februari 4, 2011.
  309. ^ "Google lanceert 'Legalise Love'-campagne voor homorechten". PinkNews.nl. Juli 8, 2012. Gearchiveerd van het origineel op 19 augustus 2014. Ontvangen September 9, 2014.
  310. ^ "Project 10 tot de 100ste". Google, Inc. Gearchiveerd van het origineel juli 28, 2009. Ontvangen Juli 16, 2010.
  311. ^ Van Burskirk, Elliot (28 juni 2010). "Google worstelt om $ 10 miljoen weg te geven". Bedraad. Gearchiveerd van het origineel op 31 augustus 2010. Ontvangen September 26, 2010.
  312. ^ Twohill, Lotharingen (24 september 2010). "$ 10 miljoen voor winnaars van Project 10^100". Google Inc. Gearchiveerd van het origineel op 26 september 2010. Ontvangen September 26, 2010.
  313. ^ "Google schenkt 15 miljoen dollar aan hulp aan Oekraïne, blokkeert RT, Spoetnik op YouTube". Zakelijk Standaard India. Zakelijke standaard. 2 maart 2022. Ontvangen Maart 8, 2022.
  314. ^ Amiah Taylor (7 maart 2022). 'Google transformeert kantoor in Polen tot hulpcentrum voor Oekraïense vluchtelingen'. Fortuin. Ontvangen Maart 8, 2022.
  315. ^ Drucker, Jesse (21 oktober 2010). "Google 2.4%-tarief laat zien hoe $ 60 miljard verloren gaat door mazen in de belastingwetgeving". Bloomberg News. Bloomberg LP Gearchiveerd van het origineel op 22 september 2016.
  316. ^ "De zaak tegen Google". The New York Times. Februari 20, 2018. Gearchiveerd van het origineel op 19 maart 2018. Ontvangen Maart 21, 2018.
  317. ^ "Google scoort 'slechtst' op privacy". BBC News. Juni 11, 2007. Gearchiveerd van het origineel op 27 oktober 2012. Ontvangen April 30, 2010.
  318. ^ Rosen, Jeffrey (28 november 2008). "Google's Poortwachters". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 28 februari 2017. Ontvangen Maart 9, 2017.
  319. ^ 'Google censureert zichzelf voor China'. BBC News. Januari 25, 2006. Gearchiveerd van het origineel op 19 november 2018. Ontvangen Augustus 4, 2018.
  320. ^ Kan, Michael (25 juli 2018). "Mozilla-ontwikkelaar beweert dat Google YouTube op Firefox vertraagt". PCMag. Gearchiveerd van het origineel op 13 augustus 2019.
  321. ^ Cimpanu, Catalin (15 april 2019). 'Voormalig Mozilla-exec: Google saboteert Firefox al jaren'. ZDNet.
  322. ^ Cimpanu, Catalin. 'Voormalig Mozilla-exec: Google saboteert Firefox al jaren'. ZDNet. Gearchiveerd van het origineel op 19 augustus 2019. Ontvangen Augustus 13, 2019.
  323. ^ Gallagher, Ryan (1 augustus 2018). "Google is van plan om gecensureerde zoekmachine in China te lanceren, gelekte documenten onthullen". Het snijpunt. Gearchiveerd van het origineel op 1 augustus 2018. Ontvangen Augustus 4, 2018.
  324. ^ Disis, Jill (26 september 2018). "Google grilde over 'Project Dragonfly' tijdens hoorzitting Senaat over gegevensprivacy". CNN. Gearchiveerd van het origineel op 26 september 2018.
  325. ^ Gallagher, Ryan (17 december 2018). "Google's geheime China-project "effectief beëindigd" na interne confrontatie". Het snijpunt. Gearchiveerd van het origineel op 21 maart 2019. Ontvangen December 17, 2018.
  326. ^ 'Google's Project Dragonfly 'beëindigd' in China'. BBC News. Juli 17, 2019. Ontvangen Juni 18, 2022.
  327. ^ "Duizenden Reddit-gebruikers proberen Google uit hun leven te verwijderen, maar ze vinden het onmogelijk omdat Google overal is". Business Insider. Maart 23, 2019. Gearchiveerd van het origineel op 25 maart 2019. Ontvangen April 24, 2019.
  328. ^ Copeland, Rob (12 november 2019). "Google's 'Project Nightingale' leidt tot federaal onderzoek". Ontvangen November 18, 2019.
  329. ^ Copeland, Rob (11 november 2019). "Google's 'Project Nightingale' verzamelt persoonlijke gezondheidsgegevens over miljoenen Amerikanen". Ontvangen November 17, 2019.
  330. ^ "Google had een geheim project om werknemers te 'overtuigen' dat vakbonden slecht zijn'". www.vice.com. Ontvangen Januari 11, 2022.
  331. ^ 'Brazilië krijgt kritiek van techbedrijven op 'nepnieuws'-factuur'. The Guardian. Mei 3, 2023. Ontvangen Kan 10, 2023.
  332. ^ "Brazilië's 'nepnieuws'-wet lokt verontwaardiging uit bij techgiganten". Al Jazeera. Mei 2, 2023. Ontvangen Kan 11, 2023.
  333. ^ Faife, Corin (5 februari 2022). "FBI gebruikte geofence-bevel in Seattle na BLM-protestaanval, blijkt uit nieuwe documenten". The Verge. Ontvangen November 17, 2022.
  334. ^ Sonnemaker, Tyler. "'Apple eet onze lunch': Google-medewerkers geven in rechtszaak toe dat het bedrijf het voor gebruikers bijna onmogelijk heeft gemaakt om hun locatie privé te houden". Business Insider. Ontvangen November 17, 2022.
  335. ^ Dokter, Cory (11 november 2022). 'Businessmodel van Apple maakte Chinese onderdrukking onvermijdelijk'. Pluralistisch: dagelijkse links van Cory Doctorow. Ontvangen November 16, 2022.
  336. ^ a b Grant, Nico (30 augustus 2022). "Google-medewerker die sleutelrol speelde bij protest tegen contract met Israël stopt". The New York Times. ISSN 0362-4331. Ontvangen Augustus 30, 2022.
  337. ^ Biddle, Sam (24 juli 2022). "Documenten onthullen geavanceerde AI-tools die Google verkoopt aan Israël". Het snijpunt. Ontvangen Augustus 30, 2022.
  338. ^ "Israël kiest Amazon's AWS, Google voor vlaggenschip cloudproject". Reuters. Reuters. 21 april 2021. Ontvangen Augustus 31, 2022.
  339. ^ Biddle, Sam (18 mei 2022). "Google en Amazon geconfronteerd met opstand van aandeelhouders over Israëlische defensiewerkzaamheden". Het snijpunt. Ontvangen Augustus 30, 2022.
  340. ^ "Wij zijn werknemers van Google en Amazon. Wij veroordelen Project Nimbus". de beschermer. 12 oktober 2021. Ontvangen Augustus 30, 2022.
  341. ^ Koren, Ariel (30 augustus 2022). "Google's medeplichtigheid aan Israëlische apartheid: hoe Google "diversiteit" bewapent om Palestijnen het zwijgen op te leggen...". Midden. Ontvangen Augustus 30, 2022.
  342. ^ Kelion, Leo (27 juni 2017). 'Google treft met record EU-boete om Shopping-service'. bbc.co.uk. Gearchiveerd van het origineel op 27 juni 2017. Ontvangen Juni 29, 2017.
  343. ^ "Antitrust: Commissie legt Google een boete op van € 4.34 miljard voor illegale praktijken met betrekking tot mobiele Android-apparaten om de dominantie van de zoekmachine van Google te versterken". Europese Commissie. Brussel. 18 juli 2018. Gearchiveerd van het origineel op 18 juli 2018.
  344. ^ 'Google gaat in beroep tegen EU-boete van 5 miljard dollar in antitrustzaak Android'. APNews.com. Brussel. 10 oktober 2018. Gearchiveerd van het origineel op 10 oktober 2018.
  345. ^ Foo Yun Chee (13 mei 2014). 'Google daagt recordboete EU-antitrust van 5 miljard dollar uit'. Reuters. Gearchiveerd van het origineel op 22 december 2018.
  346. ^ Murdock, Jason (5 augustus 2020). "Google+ Schikking: een claim indienen wegens privacybug en een uitbetaling ontvangen". Newsweek, Gearchiveerd vanuit het origineel Augustus 6, 2020. Ontvangen Augustus 5, 2020.
  347. ^ Graham, Jefferson (4 augustus 2020). "Heeft u Google+ gebruikt? Mogelijk bent u wat geld schuldig uit hoofde van class action privacyschikking". USA Today, Gearchiveerd vanuit het origineel Augustus 6, 2020. Ontvangen Augustus 5, 2020.
  348. ^ "In re Google Plus Profile Litigation District Court ND of California". courtlistener.com. Gratis wetsproject. 22 juli 2020. Gearchiveerd van het origineel Augustus 6, 2020. Ontvangen Augustus 5, 2020.
  349. ^ Reid, David (20 maart 2019). "EU-toezichthouders slaan Google op met boete van 1.7 miljard dollar voor het blokkeren van advertentierivalen". CNBC.com. Gearchiveerd van het origineel op 20 maart 2019. Ontvangen Maart 20, 2019.
  350. ^ "Europa treft Google met derde antitrustboete van 1.7 miljard dollar". CNN. Maart 20, 2019. Gearchiveerd van het origineel op 20 maart 2019. Ontvangen Maart 21, 2019.
  351. ^ 'Google verliest hoger beroep over recordboete EU-antitrust Android'. BBC nieuws. 14 september 2022. Ontvangen September 14, 2022.
  352. ^ Vos, Chris (21 januari 2019). "Google treft met £ 44m GDPR-boete". BBC. Gearchiveerd van het origineel op 21 januari 2019. Ontvangen Januari 22, 2019.
  353. ^ Rosemain, Mathieu (6 januari 2022). 'Google treft Franse boete van 150 miljoen euro voor cookie-inbreuken'. Reuters. Ontvangen Januari 6, 2022.
  354. ^ "Tech-bazen graaien over claims van 'schadelijke' macht". BBC News. 30 juli 2020. Gearchiveerd van het origineel juli 30, 2020. Ontvangen Juli 30, 2020.
  355. ^ Bond, Shannon; Selyukh, Alina; Allyn, Bobby (6 oktober 2020). "Hoe zijn de monopolies van Apple, Amazon, Facebook en Google? Huisrapport telt de manieren". NPR.
  356. ^ McCabe, David; Kang, Cecilia (20 oktober 2020). 'VS beschuldigt Google van onrechtmatige bescherming van monopolie'. The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 20 oktober 2020. Ontvangen Oktober 20, 2020.
  357. ^ Allyn, Bobby. "DOC". www.documentcloud.org.
  358. ^ Ngo, Keach Hagey en Vivien (7 november 2019). "Hoe Google rivalen versloeg en 's werelds dominante advertentiemachine bouwde: een visuele gids". The Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Ontvangen December 25, 2020.
  359. ^ McKinnon, Ryan Tracy en John D. (22 december 2020). "WSJ News Exclusief | Google, Facebook overeengekomen om samen te werken tegen mogelijke antitrustmaatregelen, zegt conceptrechtszaak". The Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Ontvangen December 25, 2020.
  360. ^ Tracy, John D. McKinnon en Ryan (16 december 2020). "Tien staten klagen Google aan wegens vermeende deal met Facebook om online advertentiemarkt te manipuleren". The Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Ontvangen December 25, 2020.
  361. ^ 'Class action-rechtszaak van $ 5 miljard tegen Google'. The Verge. 13 maart 2021. Ontvangen Oktober 4, 2021.
  362. ^ 'Class action-rechtszaak van $ 5 miljard tegen Google'. SearchEngineJournal. 15 maart 2021. Ontvangen Oktober 4, 2021.
  363. ^ "Class action-rechtszaak van $ 5 miljard". Bloomberg. 13 maart 2021. Ontvangen Oktober 4, 2021.
  364. ^ 'Google wordt aangeklaagd'. Ars Technica. 15 maart 2021. Ontvangen Oktober 4, 2021.
  365. ^ 'Class action-rechtszaak van $ 5 miljard tegen Google'. Reuters. 24 september 2021. Ontvangen Oktober 4, 2021.
  366. ^ Roth, Emma (12 juni 2022). 'Google betaalt 118 miljoen dollar om rechtszaak over discriminatie op grond van geslacht te schikken'. The Verge. Ontvangen Juni 14, 2022.
  367. ^ Complex, Valerie (12 juni 2022). "Google stemt ermee in om $ 118 miljoen uit te betalen aan voormalige werknemers in rechtszaak over discriminatie op grond van geslacht en beloning". Deadline. Ontvangen Juni 14, 2022.
  368. ^ Grant, Nico (13 juni 2022). "Google stemt ermee in om 118 miljoen dollar te betalen om loondiscriminatiezaak te schikken". The New York Times. ISSN 0362-4331. Ontvangen Juni 14, 2022.
  369. ^ "Edward Snowden: Lekken die Amerikaans spionageprogramma blootlegden". BBC News. Januari 17, 2014. Gearchiveerd van het origineel op 20 maart 2017. Ontvangen Maart 25, 2017.
  370. ^ Greenwald, Glenn; MacAskill, Ewen (7 juni 2013). 'NSA Prism-programma tapt in op gebruikersgegevens van Apple, Google en anderen'. The Guardian. Gearchiveerd van het origineel op 18 augustus 2006. Ontvangen April 17, 2021.
  371. ^ Amadeo, Ron (4 april 2018). 'Google-medewerkers komen in opstand, zeggen dat bedrijf militair droneproject moet stoppen'. Ars Technica. Gearchiveerd van het origineel op 2 februari 2021. Ontvangen April 21, 2021.
  372. ^ Chapman, Ben (3 april 2018). 'Google-personeel protesteert tegen betrokkenheid van bedrijf bij Pentagon-droneprogramma'. The Independent. Gearchiveerd van het origineel op 14 februari 2021. Ontvangen April 21, 2021.
  373. ^ Wakabayashi, Daisuke; Shane, Scott (1 juni 2018). "Google verlengt contract met Pentagon niet dat werknemers van streek maakt". The New York Times. Gearchiveerd van het origineel op 16 oktober 2018. Ontvangen Oktober 16, 2018.

Verdere lezing

Externe links

  • Bedrijfsgegevens voor Google, Inc.: