H.H. Engelbewaarderskerk (Lisse)

In dit artikel wordt de kwestie van H.H. Engelbewaarderskerk (Lisse) behandeld, die vandaag de dag een zeer relevant onderwerp is geworden. Sinds enkele jaren heeft H.H. Engelbewaarderskerk (Lisse) op verschillende gebieden grote belangstelling gewekt en is het onderwerp van debat, analyse en reflectie door experts en wetenschappers. De invloed en impact ervan op de huidige samenleving heeft ertoe geleid dat er op verschillende gebieden talloze studies, onderzoeken en projecten aan deze ziekte zijn gewijd, waarbij wordt geprobeerd de vele facetten en effecten ervan te begrijpen. Daarom is dit artikel bedoeld om de verschillende dimensies rond H.H. Engelbewaarderskerk (Lisse) te verkennen en erin te duiken, om een ​​brede en complete visie te bieden op dit onderwerp dat vandaag de dag zo relevant is.

Engelbewaarderskerk
De Engelbewaarderskerk
De Engelbewaarderskerk
Plaats Lisse
Gewijd aan Engelbewaarders
Coördinaten 52° 14′ NB, 4° 32′ OL
Gebouwd in 1930-1931
Monumentale status Rijksmonument
Monument­nummer 516106
Architectuur
Architect(en) Jan Stuyt
Bouwmethode Centraalbouw
Bouwmateriaal Baksteen
Stijlperiode Neobyzantijns
Afbeeldingen
Pastorie
Pastorie
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De H.H. Engelbewaarderskerk is een rooms-katholieke kerk aan de Heereweg 457 in de Nederlandse plaats Lisse.

De kerk werd in 1930-1931 gebouwd voor de bewoners van buurtschap De Engel. Architect Jan Stuyt ontwierp een centraalbouwkerk in neobyzantijnse stijl. De koepelschildering werd in 1931 gemaakt door Jan Dunselman. De kruiswegstaties werden in 1954 vervaardigd door de Roermondse kunstenaar J. Thiessen.

De Engelbewaarderskerk is in gebruik bij de parochie Heilige Willibrordus. Het kerkgebouw en de pastorie zijn rijksmonumenten.

Afbeeldingen

Zie de categorie Engelbewaarderskerk (Lisse) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.