In het artikel van vandaag gaan we in op het onderwerp Han Engelsman, een kwestie die op verschillende gebieden interesse en discussie heeft gewekt. Han Engelsman is een onderwerp dat zich niet beperkt tot één focus, omdat het kan variëren van persoonlijke, professionele, culturele, historische, sociale of politieke aspecten. Het is een onderwerp dat de aandacht van velen heeft getrokken, en het is belangrijk om het vanuit verschillende perspectieven te bespreken om de reikwijdte en impact ervan beter te begrijpen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten met betrekking tot Han Engelsman analyseren, de implicaties ervan en mogelijke oplossingen onderzoeken.
Henri Herman (Han) Engelsman (Amsterdam, 26 oktober 1919 - Nijmegen, 31 januari 1990[1]) was een Nederlands voetballer.
Engelsman speelde als middenvelder voor Quick Nijmegen. In 1937 zat hij op de bank bij een wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal tegen Luxemburg. Hij zou op 18 april 1948 tegen België zijn enige interland spelen. Hij scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd die in 2-2 eindigde.
Hij was gehuwd met Bouwien Huisman, dochter van Quick voorzitter Otto Cornelis Huisman, en was zijn gehele leven in dienst van de Nederlandse Baksteen industrie . Op 70-jarige leeftijd maakte hij een eind aan zijn leven door van de Hatertsebrug over het Maas-Waalkanaal te stappen.[2][3]