Tegenwoordig is Help:Zoeken een onderwerp dat grote belangstelling en debat in de samenleving oproept. Veel mensen hebben zich ertoe verbonden Help:Zoeken te onderzoeken om een dieper inzicht te krijgen in het belang ervan in ons leven. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Help:Zoeken, van de oorsprong tot de impact ervan vandaag de dag. We zullen ook verschillende perspectieven en meningen over Help:Zoeken bespreken, met als doel een compleet en evenwichtig beeld te geven. Ongeacht het standpunt dat over deze kwestie wordt ingenomen, valt niet te ontkennen dat var1 een cruciale rol speelt in onze samenleving en serieuze en zorgvuldige reflectie verdient.
Overzicht beheerpagina's |
---|
Overzicht navigatie |
Je kunt deze encyclopedie op verschillende manieren doorzoeken:
Gebruikers van een browser van de Mozilla/Mozilla Firefox-familie kunnen een plug-in installeren om te zoeken op Wikipedia.
Via de toolserver kun je geavanceerd zoeken in categorieën:
Het is ook mogelijk om met Google alléén op de website van Wikipedia te zoeken.
Dan worden geen namen van pagina's gevonden, maar zijn er minder beperkingen aan de zoektekst. Er kan bijvoorbeeld naar een datum gezocht worden zoals "27 juli", wat met de zoekmethode van Wikipedia niet kan. Aan de andere kant kunnen pagina's bij Google niet of in een oude versie zijn opgeslagen; met de interne zoekfunctie raadpleeg je altijd de meest recente database.
Een vooringestelde zoekknop om met Google te zoeken op de Nederlandstalige Wikipedia kan gevonden worden op http://zoek.wikipedia.be.
Wanneer je al een pagina in Wikipedia hebt gevonden die ongeveer voldoet aan je vraag, maar niet helemaal, kan je van daaruit verder zoeken. Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar:
Als u op de Nederlandstalige Wikipedia niets heeft kunnen vinden, kunt u overwegen om op de pagina's van onze collega's te kijken. Een zeer gemakkelijke manier om dit te doen is via de Global Wikipedia Article Search. Deze zoekt de Wikipedia's af naar een artikel met de naam die u opgeeft.
Nog steeds niets gevonden?... Dat is jammer, maar het kan gebeuren. Gelukkig is Wikipedia NL niet de enige bron van informatie, op het internet zijn nog talloze andere encyclopedieën en andere bronnen te vinden.
Als u gevonden heeft wat u zocht, maar niet in Wikipedia NL, schrijf dan gerust een artikel over dat onderwerp als u even tijd heeft.
Naast het gebruik maken van de zoekfunctie of externe zoekmachines, kan er ook gezocht worden naar informatie via de beginletters, categorieën, lijsten van onderwerpen, portalen die een overzicht geven van een onderwerp en meer.