In het artikel van vandaag gaan we dieper in op het onderwerp Hendrik Langens, een aspect waarover al heel lang wordt gedebatteerd. Hendrik Langens is een onderwerp dat grote belangstelling heeft gewekt bij zowel experts als fans, en is cruciaal voor het begrijpen van de impact ervan op verschillende aspecten van de moderne samenleving. In dit artikel zullen we de verschillende benaderingen analyseren die zijn gevolgd met betrekking tot Hendrik Langens, evenals hun implicaties op persoonlijk, sociaal en mondiaal niveau. Daarnaast zullen we enkele van de meest recente onderzoeken naar Hendrik Langens onderzoeken en mogelijke implicaties voor de toekomst bespreken. Uiteindelijk is dit artikel bedoeld om een compleet en bijgewerkt beeld van Hendrik Langens te bieden, met als doel onze lezers een dieper inzicht te geven in dit zeer relevante onderwerp.
Hendrik Langens (Bocholt, 21 maart 1858 - aldaar, 24 juli 1933) was een Belgisch politicus, die meer dan 40 jaar burgemeester was van de Limburgse gemeente Bocholt.
Langens was de tiende van elf kinderen uit het gezin van Theodoor Langens (1804-1864) en Maria Steyven (1817-1883). Na zijn middelbare studies in Sint-Truiden huwde hij met Anna Frencken die afkomstig was uit Melick in Nederlands Limburg. In 1891 - gemeenteraadslid sinds 1890 - werd hij burgemeester en bleef in functie tot zijn overlijden in 1933. Als landbouwer was hij medeoprichter van de landbouwschool en de plaatselijke melkerij.[1] Hij was burgemeester in 1909 toen Bocholt voor een uniek feit zorgde door de verplaatsing van de kerktoren van de Sint-Laurentiuskerk.[2]
In 1924 werd Langens lid van de provincieraad van Limburg.[3]
Voorganger: Francis Truyens |
Burgemeester van Bocholt 1891 - 1933 |
Opvolger: Kamiel Byvoet |