Iman Dozy

In dit artikel zullen we relevante aspecten van Iman Dozy onderzoeken, een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van zowel experts als enthousiastelingen. Sinds zijn verschijning op het toneel heeft Iman Dozy tot eindeloze debatten geleid, die zowel bewondering als controverse genereerden. Door de jaren heen is Iman Dozy op veel manieren geëvolueerd, waarbij het zich heeft aangepast aan de veranderende eisen van de moderne samenleving. In deze publicatie zullen we proberen dieper in te gaan op de verschillende aspecten die Iman Dozy vandaag de dag zo’n relevant onderwerp maken, waarbij we de impact ervan op verschillende sectoren en de toekomstprojecties analyseren. Vanaf zijn opkomst tot nu heeft Iman Dozy een onuitwisbare stempel gedrukt op cultuur, economie en technologie, en heeft het zichzelf geconsolideerd als een alomtegenwoordige figuur in de hedendaagse wereld. Ga met ons mee op deze tour door Iman Dozy, waar we de mysteries ervan zullen ontrafelen en de invloed ervan op ons dagelijks leven zullen ontdekken.

Iman Dozy (zittend links) in het Nederlands elftal (1907)

Iman Cornelis Dozy jr. (Fort Willem I (Ambarawa), 10 mei 1887Leiden, 14 mei 1957) was een Nederlands voetballer die als middenvelder speelde.

Dozy kwam vanaf 1901 uit voor Ajax Leiden waarvoor hij tot in 1908 in totaal 175 wedstrijden speelde. Ook speelde hij in de jaren 20 en 30 cricket bij de club. In 1907 kwam hij ook vier keer uit voor het Nederlands voetbalelftal. In 1927 werd hij voorzitter van Ajax Sportman Combinatie waar hij in 1952 tot ere-voorzitter benoemd werd.

Hij was controleur in Nederlands-Indië (1908-1926, wegens gezondheidsredenen verbleef hij in de periode 1909-1910 in Zwitserland). Dozy studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Universiteit Utrecht en was vanaf 1935 als tandarts werkzaam in Scheveningen en later in Rotterdam. In 1920 huwde hij voor het eerst in Bandoeng maar scheidde in 1930 in Den Haag. In 1940 trad hij voor de tweede maal in het huwelijk. Dozy werd begraven op begraafplaats Groenesteeg in Leiden.