In de duivel moet je wel geloven

Tegenwoordig is In de duivel moet je wel geloven een onderwerp van grote relevantie en interesse voor een grote verscheidenheid aan mensen in verschillende delen van de wereld. De impact die In de duivel moet je wel geloven op ons leven heeft valt niet te ontkennen, of het nu op persoonlijk, sociaal, economisch of politiek vlak is. Sinds zijn opkomst is In de duivel moet je wel geloven het onderwerp geweest van studie, analyse en debat door experts op verschillende gebieden, die de implicaties en gevolgen ervan proberen te begrijpen. In dit artikel zullen we vanuit verschillende perspectieven het fenomeen In de duivel moet je wel geloven en de invloed ervan op de huidige samenleving onderzoeken, om zo licht te werpen op dit veelbesproken onderwerp.

In de duivel moet je wel geloven is een hoorspel naar het verhaal Le monstre vert (1849) van Gérard de Nerval. Het werd bewerkt door Hubert Dumas en vertaald door Paul Vroom. De KRO zond het uit op dinsdag 25 juli 1967. De regisseur was Léon Povel. Het hoorspel duurde 33 minuten.

Rolbezetting

Inhoud

Een vreemd en koddig verhaal over een verlaten spookkasteel dat de buren schrik aanjaagt: elke avond klinkt er groot lawaai uit de kelders. Een moedige sergeant van het Parijse provoostschap daalt af in de catacomben en vindt er flessen wijn met groene en rode etiketten. Hij neemt een fles met een groen etiket mee en drinkt die samen met zijn vrouw leeg. Negen maanden later bevalt ze van een groen monstertje met rode horentjes op z’n voorhoofd…

De volledige Franse tekst van Le monstre vert is te lezen op: