In dit artikel zullen we alles onderzoeken wat te maken heeft met Infocom, een onderwerp dat tegenwoordig van groot belang is en dat verschillende meningen en standpunten heeft opgeleverd. Infocom is door de geschiedenis heen aanwezig geweest en heeft een impact gehad op verschillende gebieden van de samenleving en cultuur. We zullen leren over de oorsprong ervan, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de impact ervan op het leven van mensen. We zullen de verschillende aspecten analyseren die rond Infocom draaien, van de implicaties ervan op de economie tot de invloed ervan op de manier waarop we met elkaar omgaan. Via dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Infocom en ontdekken we het belang ervan in de huidige context.
Infocom is een in Cambridge (Massachusetts) gevestigd softwarehuis dat van eind jaren 70 tot begin jaren 90 avonturenspellen uitbracht. Infocom werd op 22 juni 1979 opgericht door studenten en medewerkers van MIT, onder anderen Dave Lebling, Marc Blank, Albert Vezza en Joel Berez. Het bedrijf bestond als een onafhankelijk bedrijf tot 1986 toen het werd opgekocht door Activision. Onder de leiding van Activision bestond het bedrijf tot 1989. De merknaam werd tot 2002 gehandhaafd.
Een van de bekendste titels van Infocom is Zork.
Douglas Adams maakte twee spelen voor Infocom: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (1984) en Bureaucracy (1987), een humoristisch spel over bureaucratie. Adams ontdekte een prototype van de eerste Apple Macintosh bij een bezoek aan het Infocom-kantoor in Boston in 1983[1] en bleef sindsdien tot zijn dood een gepassioneerd Mac-liefhebber.