In de wereld is Jacques Goddet door de geschiedenis heen een terugkerend thema geweest. Sinds zijn oorsprong heeft Jacques Goddet de interesse en aandacht getrokken van mensen van alle leeftijden en achtergronden. De impact ervan is zo groot geweest dat het een voor en na heeft gemarkeerd in de manier waarop we de wereld om ons heen begrijpen en ermee omgaan. In dit artikel zullen we de impact van Jacques Goddet op verschillende aspecten van het dagelijks leven grondig onderzoeken, van de invloed ervan op de populaire cultuur tot de relevantie ervan in wetenschap en technologie. Door middel van een uitgebreide analyse zullen we de ware omvang van Jacques Goddet en zijn rol in de hedendaagse samenleving ontdekken.
Jacques Goddet (Parijs, 21 juni 1905 – aldaar, 15 december 2000) was een Frans journalist en sportorganisator die bekend werd als directeur van de Ronde van Frankrijk.
In 1931 werd Goddet directeur van de krant L'Auto en volgde daarmee zijn mentor Henri Desgrange op. Bij die krant was zijn vader, Victor, administrateur. Na de Tweede Wereldoorlog zette Goddet de sportkrant L'Equipe op die nauw betrokken was bij de organisatie van de Tour. In 1939 werd hij directeur van de Ronde van Frankrijk, eveneens als opvolger van Desgrange. Goddet zou die post tot 1986 bekleden, vanaf 1963 wel samen met Félix Lévitan. Als hoofd van de Ronde van Frankrijk werd hij opgevolgd door Jean-Marie Leblanc.
Goddet was een voorstander van vernieuwingen in de wedstrijd, in tegenstelling tot zijn voorganger, Henri Desgrange, die het klassieke karakter van de Tour wilde behouden. Onder Goddets leiding werd in 1953 de groene trui voor de beste sprinter geïntroduceerd, evenals het verrijden van een proloog aan het begin van de ronde.
Goddet overleed op 95-jarige leeftijd in Parijs. Op de Col du Tourmalet is een gedenkteken voor Goddet opgericht.