In het artikel van vandaag gaan we het hebben over Jacques Senf. Dit is een onderwerp dat de afgelopen jaren aan belang heeft gewonnen en de belangstelling van veel mensen heeft gewekt. Jacques Senf is een onderwerp dat een breed scala aan aspecten bestrijkt en op verschillende gebieden van het leven kan worden toegepast. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Jacques Senf onderzoeken, van de historische oorsprong tot de impact ervan op de hedendaagse samenleving. Verder zullen we analyseren hoe Jacques Senf in de loop van de tijd is geëvolueerd en wat de toekomstperspectieven op dit onderwerp zijn. Mis het niet!
Jacques Senf | ||
---|---|---|
Jacobus Leonardus Ignatius "Jaap" Senf, later vooral bekend als Jacques Senf (Den Haag, 4 november 1946 – Maasland, 16 januari 2019), was een Nederlands theater- en muziekimpresario.
Jacques Senf was in zijn jeugd al bezig met het organiseren van voorstellingen. Vanaf zijn zeventiende was hij betrokken bij The Golden Earrings. Eerst als loopjongen, maar al snel werd hij de manager van de Haagse groep. In 1965 opende Senf beatclub Club 192 in Scheveningen. Hij startte een impresariaat dat als Senf Theaterpartners later uitgroeide tot de grootste van Nederland.[1] Als impresario werkte Senf onder meer samen met het Theater van de Lach, Tineke Schouten, Toon Hermans, Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, Het dagboek van Anne Frank en Joop van den Ende. Het impresariaat produceerde zelf voorstellingen als Wilhelmina, je maintiendrai, Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus en Nijntje de musical.
In 2012 trok hij zich terug als eigenaar van Senf Theaterpartners. In 2015 werd door zes Haagse theaters de Jacques Senf Prijs in het leven geroepen voor jonge Haagse culturele ondernemers. Arthur Pronk was in december 2016 de eerste ontvanger van deze prijs.[2]
Senf overleed in januari 2019 op 72-jarige leeftijd. Op 25 januari 2019 werd een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.[1]