In de wereld van vandaag is Joseph Raphael een onderwerp dat in verschillende gebieden en sectoren steeds meer in de belangstelling staat. Met de vooruitgang van de technologie en de mondialisering is Joseph Raphael een convergentiepunt geworden voor discussie en analyse. De impact ervan strekt zich uit tot verschillende gebieden, van economie en politiek tot samenleving en cultuur. In dit artikel zullen we het onderwerp Joseph Raphael diepgaand onderzoeken, waarbij we de implicaties en repercussies ervan in verschillende contexten analyseren. Vanaf zijn ontstaan tot op heden is Joseph Raphael een bepalende factor gebleken bij de besluitvorming en bij het vormgeven van de wereld waarin we leven.
Joseph Morris Raphael (Jackson (Californië), 2 juni 1869 – San Francisco, 11 december 1950) was een Amerikaanse impressionistische schilder en graficus.[1]
Joseph (Joe) Raphael ontving zijn opleiding van 1888 tot 1892 aan de California School of Design in San Francisco bij Arthur F. Matthews. In 1903 reisde hij naar Parijs, waar hij zich inschreef aan de École nationale supérieure des beaux-arts en de prestigieuze Académie Julian.
Na zijn opleiding woonde en werkte Raphael in het Nederlandse Laren. Op 29 mei 1911 huwde hij in de Noord-Brabantse gemeente Ginneken en Bavel met de Dordtse notarisdochter Johanna Jongkindt.[2] Zij kregen één zoon en drie dochters.[3] Het paar vestigde zich in het Belgische Ukkel. Daar schilderde hij in olieverf zijn omgeving en zijn familie. Vóór de Eerste Wereldoorlog begon hij zich, geïnspireerd door Japanse voorbeelden, toe te leggen op houtsneden. In 1929 verhuisde het gezin naar Oegstgeest in Nederland, waar het eerst op de Prins Hendriklaan woonde en vanaf 1935 op de Dorpsstraat 14.[4] Raphael was in deze tijd lid van de Kunstkring Leiden.
Joe Raphael was van joodse komaf.[5] In 1939 verliet hij, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, zijn gezin en keerde hij met een groot aantal van zijn werken terug naar San Francisco. Tot aan zijn dood in 1950 heeft hij daar gewerkt in zijn studio aan de Sutter Street 345. In 1943 werd zijn huwelijk met Johanna Jongkindt ontbonden.[6] Deze echtscheiding was noodzakelijk om het gezin tegen de Duitse bezetter te beschermen; Amerika was vanaf 1941 in oorlog met Duitsland.