Julien Rémont

Het onderwerp Julien Rémont is een kwestie die door de jaren heen voor belangstelling en discussie heeft gezorgd. In de loop van de tijd is Julien Rémont een relevant en belangrijk onderwerp gebleken in verschillende delen van de samenleving. Van zijn impact op de wereldeconomie tot zijn invloed op de populaire cultuur, Julien Rémont heeft de aandacht getrokken van zowel academici, experts als enthousiastelingen. In dit artikel zullen we verschillende facetten van Julien Rémont verkennen, waarbij we de impact, relevantie en evolutie ervan in de loop van de tijd uiteenzetten. Door middel van een kritische en uitputtende analyse zullen we proberen de complexiteit en het belang van Julien Rémont vandaag de dag te begrijpen.

Julien-Etienne Rémont
Julien Rémont
Persoonsinformatie
Nationaliteit Vlag van België België
Geboortedatum 13 november 1800
Geboorteplaats Luik
Overlijdensdatum 12 maart 1883
Overlijdensplaats Luik
Beroep Architect
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Julien-Etienne Rémont (Luik, 13 november 1800 - Luik, 12 maart 1883),[1] was een Belgisch architect uit de 19e eeuw.

Biografie

Over het leven van Julien-Etienne Rémont is weinig bekend. Hij kreeg zijn opleiding van 1820-1824 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Luik. Op 6 juli 1824 trouwde hij met Marie Anne Clepers (1801-1885). Het echtpaar kreeg negen zonen en twee dochters.

Zijn eerste belangrijke opdracht kwam in 1827, toen hij een prijsvraag voor een nieuw stadhuis van Luxemburg won.[2] In 1836 onderwees Rémont een jaar lang aan hetzelfde instituut waar hij gestudeerd had. Van 1837 tot zijn dood in 1883 was hij stadsarchitect van Luik. Als architect en stedenbouwkundige zette Rémont bijna een halve eeuw lang de toon voor de ontwikkeling van het stedelijke en monumentale landschap in Luik en omgeving.[3] Tegen het einde van zijn loopbaan werkte hij veel samen met zijn zoon Denis-Joseph Rémont, onder de naam Rémont & Fils.

Werken

Trivia

  • In Luik is de Quai Julien Rémont genoemd naar de architect.
Zie de categorie Julien-Étienne Rémont van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.