Tegenwoordig is KNVB Beker (vrouwen) een onderwerp dat grote relevantie heeft gekregen in de samenleving. De impact ervan wordt weerspiegeld in verschillende gebieden van het dagelijks leven, van de politiek tot de populaire cultuur. In dit artikel zullen we de implicaties en betekenis van KNVB Beker (vrouwen) onderzoeken, waarbij we de evolutie ervan in de loop van de tijd en de invloed ervan op de hedendaagse wereld analyseren. Daarnaast zullen we onderzoeken hoe KNVB Beker (vrouwen) de manier heeft gevormd waarop we omgaan met de omgeving en met andere mensen, evenals de rol ervan bij het vormgeven van onze individuele en collectieve ervaringen. KNVB Beker (vrouwen) is een fenomeen dat zich niet beperkt tot één enkele sfeer van de samenleving, maar grenzen en barrières overschrijdt en discussies en debatten op alle niveaus genereert.
Vanaf het seizoen 2007/08 werd de KNVB Beker in de eerste ronde gespeeld in poulevorm waaraan de hoofdklasse- en eerste-klasseclubs deelnamen. Ploegen uit de Eredivisie kwamen er na de poulevorm bij. Met de invoering van de Topklasse in 2011/12 namen de clubs uit de eerste klasse vier seizoenen niet meer deel aan het toernooi. Vanaf 2015/16 keerden ze terug in competitie.
De 42 bekers (tot en met seizoen 2023/24) werden door negentien clubs gewonnen. Tien clubs wonnen twee of meer bekers. Recordhouder is Ajax met zes bekerzeges.