In de wereld van vandaag is Klassewerk een onderwerp van toenemende belangstelling geworden. In de loop van de tijd is het belang van Klassewerk op verschillende gebieden geconsolideerd, van het persoonlijke leven van mensen tot de wereldeconomie. De relevantie van Klassewerk heeft ertoe geleid dat er onderzoek is gedaan en debatten zijn ontstaan rond dit onderwerp, om het volledig te begrijpen en er weloverwogen beslissingen over te nemen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten onderzoeken die verband houden met Klassewerk, van de oorsprong ervan tot de implicaties ervan vandaag de dag, met als doel een alomvattende visie te geven op dit onderwerp dat zoveel impact heeft op de samenleving.
Klassewerk was een kinderprogramma van de KRO met in totaal 143 afleveringen, dat een aantal keer per maand op een zaterdagmiddag van 31 oktober 1970 tot 27 november 1989 werd uitgezonden en werd geregisseerd door Nico Hiltrop.[1][2] De eerste presentator was Bram van Erkel en daarna ook Eveline van Velsen. De laatste 11 jaar nam Hans van Willigenburg de presentatie op zich. Klassewerk werd maandelijks uitgezonden op de woensdagmiddag. In het programma namen drie (in de laatste seizoenen twee) scholen het tegen elkaar op op verschillende terreinen.
Tijdens Meesterwerk werd ook altijd een vraag gesteld over een dier uit Ouwehands Dierenpark dat mee naar de studio werd genomen door bioloog Frans Engelsma.
Voor alle onderdelen konden punten behaald worden; de school met de meeste punten won de aflevering. Aan het eind van het seizoen was er ook een seizoensoverwinnaar, de school met de meeste punten van het seizoen. Zij gingen met de presentator op reis naar een verre, Europese bestemming zoals Griekenland. Een verslag van deze reis werd uitgezonden onder de titel Klassewerk Internationaal.